Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с влизането на рутер настройките

Featured Replies

• Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:

192.168.0.1
admin
admin
http://www.tp-link.com/en/faq-87.html

Освен ако не се е установил коректно (не са нулирани настройките)
(В момента се боря с нещо подобно - един компютър, който не си нулира настройките на BIOS)

Не става нищо ..всичко съм пробвал и не иска. Явно ще взимам впс и това е ! преди време си влизах без проблеми обаче от някакъв момент не ми дава. Силно се съмнявам,че това може и да е от доставчика.

Редактирано от Pythongrammer (преглед на промените)

преди 2 минути, Pythongrammer написа:

Не става нищо ..всичко съм пробвал и не иска. Явно ще взимам впс и това е ! преди време си влизах без проблеми обаче от някакъв момент не ми дава. Силно се съмнявам,че това може и да е от доставчика.

Искам да разбера, къде се къса нишката!?

Ще започна от начало. Отваряш браузър и във адресната лента пишеш 192.168.0.1

Като натиснеш Enter, какво става?

• Автор
преди 6 минути, capnemo написа:

Обяснявам по различен начин защото НЯМА един отговор на различни въпроси. При всеки проблем трябва да се подхожда индивидуално. СЛед ресет опитайте само с име админ (без парола)

Не аз имах друго в предвит, че просто всеки един път когато постна нещо гледате как да се заядете за нещо "Ама той не направил това/онова и т.н" докато днеска преглеждах форума и беше отговорил на едно момче по съвсем различен начин без да се захващате за глупости така и  "1Force1" пусна ли нещо и той да се заяде горкия човек ... ей ще го изяде тая злоба! Както и да е може да затворите темата. 

Току що, Digimon написа:

Искам да разбера, къде се къса нишката!?

Ще започна от начало. Отваряш браузър и във адресната лента пишеш 192.168.0.1

Като натиснеш Enter, какво става?

Излиза си нормално ..Authentication Required като ми иска име и парола които трябва да са админ/админ но след като ги въведа отново ме кара да ги пиша.. все едно са променени или достъпа е блокиран. Няма значение :)  Лек и успешен ден.

преди 4 минути, Pythongrammer написа:

Не аз имах друго в предвит, че просто всеки един път когато постна нещо гледате как да се заядете за нещо "Ама той не направил това/онова и т.н" докато днеска преглеждах форума и беше отговорил на едно момче по съвсем различен начин без да се захващате за глупости така и  "1Force1" пусна ли нещо и той да се заяде горкия човек ... ей ще го изяде тая злоба! Както и да е може да затворите темата. 

Излиза си нормално ..Authentication Required като ми иска име и парола които трябва да са админ/админ но след като ги въведа отново ме кара да ги пиша.. все едно са променени или достъпа е блокиран. Няма значение :)  Лек и успешен ден.

Искам да те помоля да не бързаш да бягаш!

Ако си мислиш че Капитана се държи странно към теб, това не е вярно! Познавам го от много време. Винаги си е бил строг и справедлив.

Да попитам:

Да не би да имаш антивирусна 360TS?

Питам понеже я познавам. Вманиачава се и ти предлага да направи промени със цел сигурност във рутера!

Или, със каква антивирусна си?

• Автор

Avast но free version и все пак благодаря за отделеното време ! а относно capnemo/1force1 те винаги ще се държат към определени хора по различен начин :) 

преди 7 минути, Pythongrammer написа:

Avast но free version и все пак благодаря за отделеното време ! а относно capnemo/1force1 те винаги ще се държат към определени хора по различен начин :) 

Не. Извода, който си правиш за Капитана, не е верен! Ако по дълго време си във този форум, може би ще го разбереш! Е не искам да ставам адвокат на Капитана все пак!

Та, по въпроса:

От зад рутера има една малка дупчица. Ако вкараш клечка за зъби и задържиш примерно 10 секунди, какво става!?

• Автор

мисля,че съм го пробвал преди време и би трябвало да рестартира настройките по default уви нищо не се беше получило. Ще го опитам пак след 10-15 минутки и ще дам отново резултати.

преди 2 минути, Pythongrammer написа:

мисля,че съм го пробвал преди време и би трябвало да рестартира настройките по default уви нищо не се беше получило. Ще го опитам пак след 10-15 минутки и ще дам отново резултати.

Мисля че след това, ще трябва да опиташ но от компютър, който е свързан със кабел към рутера!

Вероятно имаш въведени юзер и парола на рутера различни от admin/admin и затова не можеш да влезеш в него. Както ти е обяснил колегата Digimon първо вкарай игла в дупката отзад с надпис "reset" и задръж за малко, и ще минеш в заводски настройки и ще трябва да го настройваш наново. Влизаш през PC  свързано по лан кабела в рутера с: 192.168.1.1 или 192.168.0.1   и съответно: admin/admin

Направи hard reset на рутъра:

1. С включено устройство, натиснете и задръжте бутона за рестартиране на гърба на устройството за 30 секунди
2. Без да отпускате бутона за рестартиране, изключете уреда и задръжте бутона за нулиране за още 30 секунди
3. Включете отново устройството, докато държите натиснат бутона за нулиране за последни 30 секунди.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 15 часа, Pythongrammer написа:

Ето ти това което желаеше !  както споменах не ми дава да влезна с админ/админ опитах хард ресет  пак не става. От както съм тук с мен се държиш супер странно.. всеки който има проблем му обясняваш по съвсем различен начин. Все едно може да затворите темата.

Не виждам нищо странно в отношението му към теб. Странно е това, че искаш съвет, но даваш грешна и подвеждаща информация за проблема, а когато ти се предложи нещо казваш, че си го правил и всичко е наред и не става.

Пробвай с друг браузър - например Internet Explorer.

ПП Относно адреса на рутера дали е 192.168.0.1 или 1.1 зависи от версията на firmware.

• Автор

Предоставям "грешна или подреждаща информация" и кое точно от цялото това нещо е грешно или подвеждащо ? ако може цитирай нещо понеже съм обяснил всичко стъпка по стъпка и какво ми излиза 

А има ли изобщо смисъл публикуването на тази тема? Пишеш, че искаш помощ, питат те нещо, не отговаряш, оплакваш се, че се отнасят лошо към теб, защото те питат, не изпълняваш отправените ти съвети. Само аз ли не мога да разбера какво искаш от нас?

преди 1 час, Pythongrammer написа:

Предоставям "грешна или подреждаща информация" и кое точно от цялото това нещо е грешно или подвеждащо ? ако може цитирай нещо понеже съм обяснил всичко стъпка по стъпка и какво ми излиза 

Щом ти трябва цитат:

Цитат

Както всички знаем по default 127.168.0.1

И от там половината тема е в спорове кой е адреса.

Предполагам, че най-вероятно зарежда нещо от сървърите на интернет оператора му, а не настройките на рутера. Дал съм му два адреса, по-горе в темата, за вход в настройките на рутера. Като те могат да се използват за всеки рутер TP-Link. Нито писа пробвал ли е с тях, нито каза правил ли е ресет, по описания начин от @ExaFlop , просто се оплака за лошо отношение. Имейла на арменския поп: [email protected] 

• Автор
преди 53 минути, Blue Ray написа:

Предполагам, че най-вероятно зарежда нещо от сървърите на интернет оператора му, а не настройките на рутера. Дал съм му два адреса, по-горе в темата, за вход в настройките на рутера. Като те могат да се използват за всеки рутер TP-Link. Нито писа пробвал ли е с тях, нито каза правил ли е ресет, по описания начин от @ExaFlop , просто се оплака за лошо отношение. Имейла на арменския поп: [email protected] 

Извинявам се,  нямам време да го пробвам в момента а иначе относно лошото отношение то винаги е било такова към мен от определени хора и просто реших да го споделя :)  

Хъмм тук нещата нещо вече идват като клюки... Този казал нещо на онзи... Цитирайте конкретни имена, ако искате свържете се с тях, а не да правите това публично достояние, изяснете се какво има неясно, представете пред тях факти и аргументи, както и конкретни и точни случаи и ситуации... Това, което виждам, са просто някакви повърхностни изказвания, но нищо конкретно.

• Автор

Може ли темата да се заключи ? все още не е resolved обаче сигурно ще взимам VPS и няма да ми се налага тия неща да ги правя ! Благодаря на всички които се включиха дори и capnemo !

Не може. Може простото да не посещавате форума. Предполагам имате чувството, че всеки Ви дължи нещо. Лъжете се. Като не искате отговор, да не бяхте питали. Сега ни губите времето с чесането на пръстите си. Много труд е докато изтрием темата ти, която си я направил само с цел да пробваш разни неща. Предполагам и "проблема" ти е измислен.

Имах подобрен проблем и след много опити и нищо не помогна се обадих на приятел които работи към интернет оператор и само неговият метод помогна.

Вземаш игла:

Натискаш 3 пъти ресет бутона отзад които е като на 3-тият път задържаш за 1 минута ( може и малко повече ) и след това вече ще те пусне в настройките,при мен само това помогна.

Пиши дали се е оправил.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.