Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Java калколатор

Featured Replies

Здравейте искам да попотам някои може ли да ми даде пример как се открива неизвестен X при задачи пример x*20=50 

Не се сдържам.

2651_oficialen_pravopisen_rechnik_na_bul

• Автор
преди 15 минути, niki292002 написа:

Не се сдържам.

2651_oficialen_pravopisen_rechnik_na_bul

Хахаха имам си лични причини и не мислия че темата ми е свързана с правопис и пиша от телефона

Ти остави правописа. Какво образование имаш, че задаваш такива въпроси? Вярно, че всяко научено нещо се забравя, но чак пък толкова.

преди 28 минути, plamenbm86 написа:

Ти остави правописа. Какво образование имаш, че задаваш такива въпроси? Вярно, че всяко научено нещо се забравя, но чак пък толкова.

Аз имам чуството, че иска пример за някакъв калкулатор под Java който решава такива примери.

преди 19 минути, niki292002 написа:

Аз имам чуството, че иска пример за някакъв калкулатор под Java който решава такива примери.

Нещо такова ли?

piublic class NamiraneNaKoren{

public static void main(String[] args){

int a = 50;

int  b = 20;

int x = a/b;

System.out.println("X: " + x);

} //End of main

} //End of class

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Автор

Еми реално погледнато името на темата ми е "JAVA КАЛКОЛАТОР“ или се бъркам да трябваше ми пример как се търси не извсното при този вид задачи

Редактирано от Iliq Zlatanov (преглед на промените)

преди 16 часа, Iliq Zlatanov написа:

Хахаха имам си лични причини и не мислия че темата ми е свързана с правопис и пиша от телефона

Интересно ми е поради какви лични причини сте неграмотен и не мислите това за проблем? Независимо от какво пишете, ако искате и пощенски птици използвайте, нас това не ни интересува. Има ли желание - има начин. Няма ли желание - намира се оправдание. Как да разберем какво искаш да кажеш, като ти не знаеш как да го напишеш? Няма как да получиш добър отговор на въпрос, който не знаеш как да зададеш. Не може да пишете неграмотно и да се оплаквате защо получавате критики за това. Има си достатъчно уеб сайтове и програми, поне за основен правопис, отделно има достатъчно речници, в които са описани граматическите правила, с които трябва да се съобразявате. 

П.П.

преди 16 часа, Iliq Zlatanov написа:

Хахаха

Не е смешно, трагично е!

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

• Автор
преди 17 минути, Blue Ray написа:

Интересно ми е поради какви лични причини сте неграмотен и не мислите това за проблем? Независимо от какво пишете, ако искате и пощенски птици използвайте, нас това не ни интересува. Има ли желание - има начин. Няма ли желание - намира се оправдание. Как да разберем какво искаш да кажеш, като ти не знаеш как да го напишеш? Няма как да получиш добър отговор на въпрос, който не знаеш как да зададеш. Не може да пишете неграмотно и да се оплаквате защо получавате критики за това. Има си достатъчно уеб сайтове и програми, поне за основен правопис, отделно има достатъчно речници, в които са описани граматическите правила, с които трябва да се съобразявате. 

П.П.

Не е смешно, трагично е!

Но все пак не мислия че темата ми е свързана със правописа и си мислия че въпроса ми е много добре зададен "Питам дали някои би могъл да ми даде пример как се решава задача със не известно число в java" но явно заяждането за нещо извън темата е приоритет тук 

Редактирано от Iliq Zlatanov (преглед на промените)

преди 16 часа, acnekt написа:

Нещо такова ли?

piublic class NamiraneNaKoren{

public static void main(String[] args){

int a = 50;

int  b = 20;

int x = a/b;

System.out.println("X: " + x);

} //End of main

} //End of class

преди 54 минути, Iliq Zlatanov написа:

Еми реално погледнато името на темата ми е "JAVA КАЛКОЛАТОР“ или се бъркам да трябваше ми пример как се търси не извсното при този вид задачи

Ето ти примера - аз не мога за разбера - искаш каклкОлатор или програма за намиране на неизвестно?

преди 1 час, Iliq Zlatanov написа:

Задай си въпроса като хората без елементарни правописни грешки и ще получиш адекватен отговор. От въпроса ти се разбира, че искаш Java калкОлатор. 

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Имаш ли някакъв написан код? Обикновено програмите имат някакъв начин за въвеждане на входни данни и за извеждане на изходни данни.

на 24.05.2016 г. at 15:22, Iliq Zlatanov написа:

Здравейте искам да попотам някои може ли да ми даде пример как се открива неизвестен X при задачи пример x*20=50 

Здравей, 
Първо: Примера ти x*20=50  не е типичен за изпълнение от калкУлатор, защото при калкУлатора въвеждаме данни и получаваме техния резултат. Пример: 1 + 1 = 2 или 10 / 2 = 5. Може и по-сложни операции разбира се.
Второ: Точно при твоя пример можеш да ползваш оператор за вход на данни, където въвеждаш за а=20 и за б=50 и в следващите редове на програмата ти тя да извършва операция делене б/а и да изкара като отговор х= 2,5. В коментарите можеш да намериш и код, който да поставиш в компилатора си и да пробваш, но това разбира се няма да превърне 10 реда код в програмата наречена калкулатор или да подобри уменията ти по български език. Понякога се чудя аз ли съм тъп и не мога да разбера хората, но в последствие разбирам, че неумението те да се изразяват ме карат да се чувствам по този начин. Хубав ден!

• 3 месеца по-късно...
на 5/25/2016 в 11:00, niki292002 написа:

Задай си въпроса като хората без елементарни правописни грешки и ще получиш адекватен отговор. От въпроса ти се разбира, че искаш Java калкОлатор. 

Човече, кой го казва...и ти имаш правописни грешки, хах.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.