Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор за служебен телефон

Featured Replies

Здравейте! В началото на Юни ми предстои покупка на нов служебен телефон, като трябва да е dual sim. Колебая се между LG k10 и Huawei p8 lite. Колебанието ми идва от това, че k10 е с няма и 2gb ram и малка батерия за 5.3 инча, а p8 е по-старо телефонче. Отворен съм и за други предложения, като определеният ми бюджет е 420 лева. 

Мерси предварително. :) 

Току що, Теодор Емилов написа:

Здравейте! В началото на Юни ми предстои покупка на нов служебен телефон, като трябва да е dual sim. Колебая се между LG k10 и Huawei p8 lite. Колебанието ми идва от това, че k10 е с няма и 2gb ram и малка батерия за 5.3 инча, а p8 е по-старо телефонче. Отворен съм и за други предложения, като определеният ми бюджет е 420 лева. 

Мерси предварително. :) 

Като ще е служебен какъв е проблема че има малко рам? Нали не го купувате да си играете игри на него? И надали ще инсталирате 100 служебни приложения

Ако имате възможност за поръчка от чужбина - Цък.

П.П. Скоро ще получи MIUI 8.

Служебен телефон означава касови бележки, данъци и тем подобни глупости. Едвали ще има възможност да поръча от Китай.

преди 1 минута, VipKokata написа:

Служебен телефон означава касови бележки, данъци и тем подобни глупости. Едвали ще има възможност да поръча от Китай.

Преспокойно може да изиска от продавача ОРИГИНАЛНА фактура, (не с негова измислена сума) както и да заплати пълното ДДС на митницата. (дори като плати и него, телефона му излиза около 350-360 лева)

Нещо не мога да схвана - хем ще е служебен, хем ти ще си го купуваш.

В няколко от фирмите (в които съм работил) съм получавал и служебен телефон. Обикновен, даже прост (Нокия с фенерче - единия път), но със доста добър бизнес план. Неограничени разговори в групата (фирмата), много външни, добро покритие и ... безплатно за мен.

Аз имам чуството, че той има предоставен служебен телефон, но не му се мъкне тази тухличка заедно с неговия, за това се е насочил към двусимов.

преди 2 минути, niki292002 написа:

Аз имам чуството, че той има предоставен служебен телефон, но не му се мъкне тази тухличка заедно с неговия, за това се е насочил към двусимов.

Ако е така ситуацията вече е друго. Но просто не трябва да споменава "служебен".

Другото е, че ако си го купува и за себе си - фактурата няма да му свърши работа. Фирмата ще му я осребрят, но в един момент ще си го поискат (апарата)

• Автор

Фирмата ми предоставя 420 лева за да си закупя служебно устройство, парите не са лично мой. Търся да е двусимов защото никак няма да ми е удобно да мъкна с мен два телефона, 5 и 5.3 инча и желая да събера личната сим и служебната на едно място. От тук идва и притеснението ми за малката батерия на k10. А към него клоня по принцип и за това търся съвети. 

преди 3 минути, Теодор Емилов написа:

Фирмата ми предоставя 420 лева за да си закупя служебно устройство, парите не са лично мой. Търся да е двусимов защото никак няма да ми е удобно да мъкна с мен два телефона, 5 и 5.3 инча и желая да събера личната сим и служебната на едно място. От тук идва и притеснението ми за малката батерия на k10. А към него клоня по принцип и за това търся съвети. 

HTC Desire 728 dual sim - голяма батерия, две карти

Аз съм с p8 lite и мога да кажа само добри неща за телефончето. С двусимовия съм, екранът е много добър, изобщо не се усеща, че не е full hd, дълбоки и наситени цветове. Бърза и плавна работа, липса на сериозно греене, прилична камера. Учудващо читава батерия - на фона на тези 2200 милиамперчаса прави по минимум 4 часа screen on time, толкова правеше предишното ми lg g2, с неговата 3000 mAh батерия. И не на последно място - изключително лесен, опростен и приятен за ползване потребителски интерфейс, съчетан с ъпгрейд до android 6 marshmallow. Да не забравя звука - много силен и дълбок от спийкъра, и невероятен dts саунд в слушалките. За мен това е един перфектен бюджетен смартфон...

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

С Xiaomi Redmi 3 , 5" HD , 13Mp , 2RAM , 16ROM съм от два месеца (взето от същия човек). Супер коректен и дойде за един ден. Батерията му е "вечна". Оставям си го преспокойно 2 дена при нормално ползване (5-6 разговора по 5-6 минути; малко джиткане на песнички; някое друго клипче) Ако си решил да не робуваш на някакви умрели марки aifoni и samsongi китайските предложения ги бият с пъти :) Най-новия модел на марката преди два месеца беше #1 в света (не знам за сега). Това като цяло са най-продаваните телефони в Китай и наистина моделчето е новичко :) Вече не знам как стоят нещата с фирмата, която ти осигурява парите и какви документи искат те. Освен това не е тежък и мен лично цвета си ми харесва (Modern Gold), но някой го намират за женски та ако не ти хареса има и сребърно :) Това не е някаква реклама просто споделям, че човека е коректен :) . Късмет с покупката и дано съм помогнал!

Редактирано от algor
Без линкове към търговци в Продавалник! (преглед на промените)

преди 19 часа, ГошоИграча написа:

С Xiaomi Redmi 3 , 5" HD , 13Mp , 2RAM , 16ROM съм от два месеца....

Redmi 3 е бюджетен телефон в алиекспрес е около 120 евро, трябва да си луд да го вземеш от продавалника.

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-2G-RAM-16G-ROM-Metal-Body-4100-mAh-Snapdragon-616-Octa-Core/342812_32599537605.html

преди 32 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Redmi 3 е бюджетен телефон в алиекспрес е около 120 евро, трябва да си луд да го вземеш от продавалника.

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-2G-RAM-16G-ROM-Metal-Body-4100-mAh-Snapdragon-616-Octa-Core/342812_32599537605.html

Приятел, не става въпрос за това от къде ще си го вземе :) Аз само го дадох като вариант... И не е много мило да наричаш хората луди... Когато аз си взех беше малко повече ... А и всеки си преценява, ако не иска да го чака 1 месец и да има вариант да плати много висока цена на митницата може да избере и моя вариант...

Варианта с 2gb ram/16gb rom от самото пускане на модела е около 130евро. Рядко се чака месец, почти всички търговци имат складове в Европа или Русия с платена доставка идва за седмица с безплатна максимум 20 дни. И за разлика от прекупвачите китайския търговец дава гаранция и доста подаръци, пък и плащането е защитено и имаш минимум месец за тестове. Не съм казал че си луд, точните ми дума бяха 

Цитат

трябва да си луд да го вземеш от продавалника.

на 5/27/2016 at 23:05, ГошоИграча написа:

Приятел, не става въпрос за това от къде ще си го вземе :) Аз само го дадох като вариант... И не е много мило да наричаш хората луди... Когато аз си взех беше малко повече ... А и всеки си преценява, ако не иска да го чака 1 месец и да има вариант да плати много висока цена на митницата може да избере и моя вариант...

Отделно при декларирана сума под 15$ (което е малко под 30 лева) шанса да го спрат на митницата е почти нулев. (в предвид и малкия размер на пакета, заедно с тежеста му) А ако декларираната сума е над 30 лева, заминава на митница. (обикновенно ако не споменеш нищо, китаеца декларира 60-65$) Но дори след като платиш ДДС, пак ти излиза по-евтино от колкото в OLX.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

преди 20 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Варианта с 2gb ram/16gb rom от самото пускане на модела е около 130евро. Рядко се чака месец, почти всички търговци имат складове в Европа или Русия с платена доставка идва за седмица с безплатна максимум 20 дни. И за разлика от прекупвачите китайския търговец дава гаранция и доста подаръци, пък и плащането е защитено и имаш минимум месец за тестове. Не съм казал че си луд, точните ми дума бяха 

преди 19 часа, niki292002 написа:

Отделно при декларирана сума под 15$ (което е малко под 30 лева) шанса да го спрат на митницата е почти нулев. (в предвид и малкия размер на пакета, заедно с тежеста му) А ако декларираната сума е над 30 лева, заминава на митница. (обикновенно ако не споменеш нищо, китаеца декларира 60-65$) Но дори след като платиш ДДС, пак ти излиза по-евтино от колкото в OLX.

Ок, явно съм се прецакал с това, но аз не казах, че е задължително да го взема от там.. Дадох го като вариант :) . Важното е, че съм доволен от работата на телефона, а не откъде съм го взел.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.