Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешки 1628: failed to complete installation и 1607

Featured Replies

Здравейте! Опитвам се да инсталирам един софтуер за видеокартата - Gigabyte OC GURU II, но ми дава грешка още при самата инсталация - 1628: failed to complete installation. Опитах и в сейф мод, но там пък ми даде грешка - 1607: unable to install installshield scripting runtime. Опитах няколко варианта от интернет с файловете от папка installShield и файловете в нея, като преименуване и стартиране като администратор, но не се получава. Използвам ОС: Windows 8.1 и видеокарта Gigabyte GTX 760. Моля за вашата помощ! :)

• Отговори 63
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

OC GURU  е всеизвестен убиец на нерви.Уж след излизането на ||-версия трябваше да се подобри, ама...

Помисли за MSI Afterburner.

• Автор

Да, бях прочел за причините посочени от цитата на "дръндю", но там мисля, че не съм достатъчно компетентен, за да разреша някой от проблемите. Проверих единствено в таск мениджера за описаните процеси, но не ги откривам... в раздела за зловредни софтуери и кодове бяха ми казали при проверка на системата, че малко са ми омазани регистрите... Ще изчакам наистина включването и на другите хора от форума и най-вече ExaFlop, за да видеме ще има ли решение на проблема или ще прибегна към преинсталация на уин-а. Също четох и за решението със софтуера на MSI, но ще видим първо разрешим ли е проблема. Поздрави!

• Автор

Благодаря Ви! Сега ще се заема с тази програма да видя каква ще я свърша :) 

• Автор

Отметката, която е в settings -> Check for updates? Инсталирах програмата, въведох активиращият код и след това премахнах отметката. Предполагам не е проблем :)

• Автор

Така, опитах с програмата по-горе. Регистрите се поправиха, лошите сектори на диска и те. Според програмата всичко е ок и оптимизирано, но проблема все още стои. Спрях CryptoPrevent-a за проба, че ми е правил проблеми с инсталацията на някои програми, но пак нищо... :(

• Автор

Тук ли трябва да използвам тези команди? Ако е тук, май някъде бъркам:

Без име.jpg

• Автор

Аха, ясно. Да получава се, сега тече проверката от първата команда. Явно е бавничък процеса и е възможно да се включа по-късно в темата, че ще се наложи да отсъствам за сега.

• Автор

Не ме сдържа крастата :D и изчаках процедурите. На първата процедура както беше "забило" на 16% и докато отидох да пия вода и беше приключило и компютъра се беше включил. Надявам се там не е трябвало да правя снимка. А ето и снимката от втората процедура:

Без име.jpg

• Автор

Извинявам се за така зле постнатите снимки. В момента не съм си в къщи, но щом се прибера веднага ще кача лог файла.

• Автор
преди 4 часа, дръндю написа:

ще можеш ли да качиш CBS.log тук да го разгледам, докато се появи ExaFlop

Ето и лог файла:

CBS.log

• Автор
преди 33 минути, дръндю написа:

четох до някъде и видях една камара файлове поправени и ми омръзна да чета по нататък

направи пак втората процедура да видим този път какво ще каже

CBS.log

• Автор
преди 1 минута, дръндю написа:

снимка на екрана ми трябваше ...ъ-ъ-ъ... ся пак ще ме караш да чета

Извинявам се отново. Няма проблем мога да направя процедурата наново :)

• Автор
преди 46 минути, дръндю написа:

изтрий логът преди да направиш процедурата щот този е от преди обед, щом няма нов, предполагам, че вече е наред

CBS.log

Без име2.jpg

• Автор

Ахам, ами ще се чака. Търпение му е майката :D Благодаря много за помощта до тук! :)

• Автор

И мен такива мисли ме гонят, защото май отдавна има проблеми, които общо взето изобщо не ми пречат на работата на компютъра, направо си лети. Но идват ей такива ситуации, които започват да ме чоплят, защото знам, че нещо не е наред. Другото, което ме спира да направя преинсталация е, да не би и самият софтуер да има някакъв проблем и пак да не може да се инсталира, че доста мнения и теми изчетох из чуждите форуми за хора със същия проблем.... незнам ще изчакам още време да видя как ще се развие темата, ще има ли още малко помощ и ще реша какво ще правя. Някъде в първите мнения имах предложение за софтуера на MSI, та може и с него да пробвам.

на ‎27‎.‎5‎.‎2016‎ г. at 9:25, дръндю написа:

...можеш да направиш следните процедури и постнеш снимки, за да е подготвен ExaFlop

направи пълна проверка на файловата система в админска конзола:
      echo y|chkdsk c: /f /r & shutdown /r /t: 00

За улеснение е добавено автоматичнотото рестартиране. Иначе - рестарт на ръка. Не, че е болка...

Наско, натисни Start->Search и в полето напиши powershell и като се появи иконката, щракни по нея с десен бутон на мишката. Избери Run as administrator. Копирай текста по-долу и го постави в прозореца:

Get-EventLog -LogName Application -Source chkdsk.

Копирай появилия се текст и го публикувай тук, за да видим как езавърщила проверката на файловата система.

Относно предходната команда (sfc /scannow) - проверката и поправката на файловете е минала успешно.

Има ли промяна след извършените по-горе операции?

Ако няма - копирай на десктопа следните файлове:
%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\System.evtx

Сега направи един архив с двата файла и го качи на http://dox.abv.bg/files/share

Публикувай тук линк към архива, който ще се появи след качванет му.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Ето текста от PowerShell:

PS C:\Windows\system32> Get-EventLog -LogName Application -Source chkdsk

Index Time          EntryType   Source                 InstanceID Message
   ----- ----          ---------   ------                 ---------- -------
   18234 яну 09 20:46  Information Chkdsk                      26213 Chkdsk was executed in read-only mode.  A volum...

Ами промяна мисля, че няма. Все още не мога да инсталирам въпросния софтуер и излиза същият ерор (не съм правил рестарт на компютъра след операцията с powershell-a).

Ето и архива от файловете:  http://dox.bg/files/dw?a=aecffe4c99

Повече никога не ползвай чистачи на регистри! В системата ти е голямо мазало.
Спри всички ненужни прогами, временно изключи защитния софттуер(като антивирусна и антишпионска защита)
Изтегли на десктопа и разрхивирай тук:
http://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio.zip
Влез в папка Tweaking.com - Windows Repair и щракни с десен бутон по файл Repair_Windows и избери Run as Administrator.

Щракни на раздел Step 5: Backup. Щракни бутон Backup, като завърши, щракни бутон Create. Сега щракни на раздел Repairs, бутон Open Repairs

windows-repair-all-in-one_sshot.jpg

Махни отметката най-горе на All Repairs. Сега сложи отметки на следните номера:
1,3,4,13,14,21,26,27,33 и щракни бутон Start Repairs.

Процесът е продължителен. Изчакай да завърши и да попита за рестарт. Съгласи се.
След рестарта перовери нормално ли е всичко.

• Автор

Мдаа, явно бъркотията е голяма. И хората от раздела за премахване на зловредни кодове ми бяха казали преди време същото за системата.
По време на процеса забелязах в прозорчетата, които излизаха - "Системата не можа да намери указания файл/път" Колкото до дали всичко е нормално след рестарта, на пръв поглед си работи всичко без проблемно, НО отново не мога да инсталирам въпросния софтуер и излиза същото съобщение за грешка.

А пробва ли да го изтеглиш отново въпроснияя софтуер? Възможно е да е проблем в самия инсталатор.

Архивирай и качи логовете на Windows Repair. Те са в папка \Tweaking.com - Windows Repair\Logs

• Автор

Ами ме, но веднага ще опитам. Ако ме стане ще го прежаля. По-важно ще ми е уиндоуса да се е пооправил, ако не ще трябва да прибегна към преинсталация може би.

Има вариант да се направи надграждаща инсталация със същото издание на Windows. ВАЖНО-за да мине .безболезнено този процес, трябва свободнотото място на Windows дела да е поне колкото заетото

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Опитах отново с два инсталатора на софтуера от официалния сайт, но отново няма резултат. Ами използваното място ми е 58.8ГБ, а свободното 40.8Гб.

Ето и лог файловете:  http://dox.bg/files/dw?a=6fd8a42b00

А стартира ли Windows Repai като администратор? Защото на повечето места си получил отказ на достъп. Което не е нормално за програма стартирана с админски права.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.