Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефон с офлайн навигация

Featured Replies

Привет на всички пишещи тук.

Първо да кажа, че нямам никаква представа от смартфони, тъй като все още съм с телефон с "копчета" :D

Необходимо ми е да си купя смартфон, като единственото изискване, което имам е въпросният телефон да има /или да може да му се инсталира/ офлайн навигация. Не се придържам или вълнувам от определена марка или операционна система, така че моля за вашите съвети, конкретно по въпроса.

Благодаря предварително!

преди 5 минути, nadya9 написа:

Привет на всички пишещи тук.

Първо да кажа, че нямам никаква представа от смартфони, тъй като все още съм с телефон с "копчета" :D

Необходимо ми е да си купя смартфон, като единственото изискване, което имам е въпросният телефон да има /или да може да му се инсталира/ офлайн навигация. Не се придържам или вълнувам от определена марка или операционна система, така че моля за вашите съвети, конкретно по въпроса.

Благодаря предварително!

Всеки телефон с андроид може това

По-скоро всеки смартфон с вграден GPS приемник .

ПП. Редактирано специално за jhoro, да може да спи спокойно :P 

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, capnemo написа:

Всеки телефон с андроид може това

Благодаря!

А това безплатно ли може да се ползва или трябва първоначално за си закупиш и инсталираш съответните карти?

преди 3 минути, nadya9 написа:

Благодаря!

А това безплатно ли може да се ползва или трябва първоначално за си закупиш и инсталираш съответните карти?

А ползвам безплатна за офлайн (без интернет) навигация here. Ако ще ползвате и достъп до интернет от телефона можете да ползвате и google maps

преди 28 минути, RudeBoy написа:

По-скоро всеки смартфон с вграден GSP приемник .

Аз, досега, телефонен апарат (по-умен / смарт или по-глупав) с външен GPS приемник не съм виждал.

PS. Сега виждам, че говориш за GSP - ще поискам Joker (50/50 или помощ от публиката)

преди 11 минути, RudeBoy написа:

По принцип добрият навигационен софтуер е платен. Картите - също.

Зависи какво иска да получи - само карта и евентуално маршрут, или инфо за задръствания, ремонтни работи, катастрофи ...
Освен това - за лека кола, за камион ...

Waze (примерно) е доста добро приложение, безплатно - само дето гълта доста трафик.

И един уточняващ въпрос 

Spoiler

Като коментирате категорично - колко километра на ден минавате с навигация? Щото - в България не е много популярно. За разлика от тук - повечето ... само в тоалетната не ходят със "sat nav"

• Автор

Ще ползвам телефона в Холандия. Пътувам по 20-30-40 км на ден. Искам да е с офлайн навигация, защото не ми се взема абонаментен план - относително не за дълго съм тук. В момента ползвам една стара Nokia Lumia 435 мисля е модела или нещо с 4 започва. На нея има въпросното Here и ме устройва напълно, дори няма и с сим карта този телефон, но е на приятел. Не ме интересува толкова трафика. Пътувам с лек автомобил.

На  мен лично ми допадат  Nokia и Microsoft, макар да знам че не са много одобрявани от повечето потребители. Но ако и друг телефон върши същата работа - ОК.

И Apple и Андроид и нещо с Уин да вземеш, всички ще ти свършат работа.
А и щом ти върши работа Here, не виждам причина да търсиш друго и да се вкарваш във филми.

Here навигацията я спират от юни за Windows телефоните. Много съм разочарован.

току що, momolord написа:

Спират я като ъпдейти от тук нататък или вече няма да работи хич на такива устройства?

току що, algor написа:

Спират я като ъпдейти от тук нататък или вече няма да работи хич на такива устройства?

Мисля, че като ъпдейти, но не съм много сигурен. Офлайн ще работи, предполагам.

Няма да се поддържа, с една дума.

Here все още се разработва от Нокия но последно четох че са я продали или мислят да я продават.

Както и че ще се върнат на пазара с телефон към края на 2016г. но не е ясно под какво име.

току що, П.е.т.ъ.р написа:

Here все още се разработва от Нокия но последно четох че са я продали или мислят да я продават.

Както и че ще се върнат на пазара с телефон към края на 2016г. но не е ясно под какво име.

Имам спомени че те отдавна продадоха софтуера на консорциум от производители на автомобили

току що, capnemo написа:

Имам спомени че те отдавна продадоха софтуера на консорциум от производители на автомобили

Точно така. Сега, само Алгор и Беемвето ще кярат. :)

Ако ползваш Google Maps offline (независимо под каква ОС) - има само една подробност. Първо трябва да отвориш картата на района, в който ще пътуваш и да я запаметиш. После си я отваряш и караш.

Щото, ако не е запаметена - "локацията" ще ти показва, че си в една точка насред "нищото".

Изтегляне на райони и навигиране офлайн

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 2 минути, capnemo написа:

Може, не споря. Просто скоро имаше една статия сега не я откривам как споразумението им с Майкрософт изтичало и щели да се върнат на пазара. Та в тази статия сmоменаваха и  HERE

• Автор
преди 1 час, momolord написа:

Точно така, уведомяват потребителите че слез 30 юни спират Here, но ще има някаква друга програмка на нейното място.

току що, nadya9 написа:

Точно така, уведомяват потребителите че слез 30 юни спират Here, но ще има някаква друга програмка на нейното място.

Да. Ще се казва Windows Maps.

преди 2 часа, momolord написа:

Да. Ще се казва Windows Maps.

По скоро пише само Maps на приложението и вече го има в windows 10, на скоро я ползвах до търново и в града. Работи прилично, ест. не ми показа че има ремонтни дейности по улиците и някои са затворени, но все пак стигнах до избраната дестинация. Няма гласова навигация на Български (за сега, а може и завинаги), но не мисля че е чак такъв проблем. Преди това съм ползвал Here. До колкото знам картите са едни и същи, само приложението е различно.

преди 9 часа, momolord написа:

само за лайняндоус 10, за 8.1 си остава да работи, причината за спирането, вероятно е че, е купена от audi, BMW, и Mercedes. here има 2 версии : here drive+ и here maps. първата е само за автомобили, но е премахната функцията за speedcams , а втората става и за пешеходци и е като google maps но offline с опция online при включен нет - тогава показва и къде има задръствания и май тегли и снимки на обекти... за момента here е безплатна. за windows phone 8 и 10 има приложение maps, което ползва картите на here. имам и отделна навигация, на която съм сложил iGO primo - и според мен навигация на телефон не може да се мери с истинска навигация с windows ce + igo. само като отвориш навигацията и видиш че  gps антената е поне 10 пъти по голяма от тая в смартфона и възможността да следи едновременно 66 сателита и ти става ясно защо е по добра... за смартфоните с андроид има и navigon - също е безплатен, но софтуера е на garmin а картите са на here... просто garmin вече отиват по дяволите, даже това е започнало още след появата на igo преди повече от 10 години (друга причина е че на here картите за държавите са отделни а за гармина е обща - хем заема повече място, хем по рядко я актуализират)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.