Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! 
Какво дъно ще препоръчате за http://www.emag.bg/solid-state-drive-ssd-samsung-950-pro-m2-256-gb-pci-e-mz-v5p256bw/pd/DQX9ZYBBM/ Това е ссд пси-е. Искам да е с повече слотове, за да побере видео картата, аудиокартата и туй чудо. Вчера си инсталирах една и установих, че звуковата карта ще гледа отстрани, а ми се отваря възможност май-май за такова ссд.

M.2. гледаш да има дъното ако ще е такова SSD-то. Слот за аудиокартата според картата. Ако процесора е отключен гледай за Z170 чипсет.

Без да дадеш повече инфо толкоз.

То той жувотно не се слага на слотовете дето са за видео карта.

Не е като да няма дъна с м,2 слот ама без инфо за това с какъв процесор трябва да е и за какви пари са безсмислени всякакви предложения.

преди 1 минута, ined написа:

То той жувотно не се слага на слотовете дето са за видео карта.

Не е като да няма дъна с м,2 слот ама без инфо за това с какъв процесор трябва да е и за какви пари са безсмислени всякакви предложения.

Зависи. Ето ти един пример за PCI SSD (само дето са толкова скъпи че....)

https://lenovopress.com/tips0729

• Автор

Да поясня само, че не съм много на ти с хардуера. Онзиден извадих аудиокартата от старото дъно и се оказа, че няма къде да я сложа на новото, защото просто не ми е минало през ума...

Процесорът засега е скромен пентиум, но може тия дни да го сменя, а идеята е да не сменям дъното, ако някой ден събера пари за и7. Бюджетът е към 280 лв максимум, няма да клоквам и не държа да е супер. 4 слота за рам ще ми дойдат по-добре поради недомислици и икономии.

Стари са кутията, хдд-то, захранването и видеокартата, а с приоритет  са ссд-то и процесорът. Понастоящем съм със ссд, но с по-малка скорост http://www.emag.bg/flash-ssd-kingston-v300-2-5-120gb-sata-3-sv300s37a-120g/pd/E3DZKBBBM/ (от икономии). Върви много бързо в сравнение със старата щайга, но все още има какво да се желае. Вероятно процесорът няма да има толкоз ефект, но довечера ще проверя.

Редактирано от otark (преглед на промените)

Кой точно Пентиум ти е процесора щом не си знаеш дъното? И снимай аудиокартата и качи снимката или виж точния и модел трябва да го пише.

• Автор

Не съм казал, че не го знам бре.

Дъно: ASRock H110M-HDS, Socket LGA1151

процесор Intel® Pentium™ G4400, 3.30GHz, Skylake, 3MB, 

аудиоплатката е Creative Sound Blaster Audigy SE, ако не се лъжа.

Видеото е нвидие гефорсе GT 9500.

Довечера, ако не заспя с дрехите, ще се опитам да откача ссд-то и да инсталирам наново уина върху хдд-то, ако резултатите при теста не се различават съществено, ще налея парите в процесор, но от производителя на софтуера ми препоръчаха да налея парите в такова ссд и по-малко в процесор.

Редактирано от otark (преглед на промените)

http://www.vario.bg/asus-b150-plus

пс. Ако си правиш планове за отключен процесор това дъно не е подходящо!

Също така ако кутията събира само микро платки няма да се събере.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

TSAA-804 ще събере дъното но щом не е баш същата... Захранването ти е опасно за живота на останалите компоненти.

Първо смени него и тогава купувай скъпи части.

• Автор

Захранването е фортрон, не е кутийното.

Благодаря за съвета. Оказа се обаче, че бързината на процесора има по-голяма роля, противно на съвета от производителя, свалих ссд-то и треснах уина на хдд диск, няма никаква разлика в действието на програмата, тъй че ще мисля пак какво да сменям...

И процесора и видеото са ти за смяна и само с едното няма да минеш ако ти е за игри. Дъното и SSD-то не те касая по-никакъв начин.

Естествено за да си ползваш аудиокартата все пак ти трябва дъно с необходимия слот.

пс. Иначе процесора не е проблем и дори с по-слаб да сложиш SSD ефект ще има с зареждането на джама и програмите.

Друг е въпроса че с тоя умрял Kingston не се знае каква е ситуацията... Пусни някой тест да го провериш как се справя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.