Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно термостат!

Featured Replies

Винаги не съм харесвал крайните работни режими т.е. режим - max. Става въпрос за капилярен термостат! Проблем ли е използването му в режим - "максимален" и най - вече отразява ли се това на сигурността!?

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 40 минути, ExaFlop написа:

Термостат на какво?

Навярно бойлер :)

Препоръчвали са ми, да го завъртя до края и после да върна идея назад...Не знам защо, може и да е градска легенда.

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Винаги не съм харесвал крайните работни режими т.е. режим - max. Става въпрос за капилярен термостат! Проблем ли е използването му в режим - "максимален" и най - вече отразява ли се това на сигурността!?

За термостата едва ли има значение в какъв режим е настроен да работи. Виж за техниката която управлява е друг въпрос. Но всяка една реномирана марка се презастрахова и обикновено max е поне 30% в запас от това на кое е способна на 100% техниката. Така че не го мисли хич че е на max.

преди 1 час, Ma_ri написа:

Навярно бойлер :)

КАПИЛЯРЕН термостат и бойлер. Караш ме да се усмихвам по обяд.

Хладилник, фризер, климатик... по- бих възприел.

Миналия месец сестра ми си изхвърли бойлера (теси)  терморегулатора и термозащитата бяха такива

http://www.delta-elis.com/index.php?prcS=6&prsS=47&man=0&ss=&subm=1&lan=bg&cat=3

преди 12 минути, ExaFlop написа:

Усмихвай се, няма лошо :) Но все пак, научи от една жена, че термостатите за бойлерите, тези със сондата се наричат капилярни.

Ако бях, като вас, щях не само да се усмихна, а даже и да се смея с глас. Но все пак съм наясно, че някои неща, като електротехниката, не са ясни на всички. Вашата сила е във философията явно,  в което няма нищо лошо де. Стига да не се изказвате неподготвен в техническите теми ;)

То опира до качеството на изработка на самия термостат ,не толкова до това ,на каква степен работи. Точно капилярните не се славят с особено голяма прецизност. 

преди 27 минути, ExaFlop написа:

Усмихвай се ,ако щеш и до уши ,ама не си прав. Може би 90% от бойлерите са с капилярен терморегулатор.

http://www.delta-elis.com/bg/3-394-Терморегулатор_10_75_c.htm Класика . . . 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, ExaFlop написа:

Термостат на какво?

На бойлер!

преди 34 минути, ExaFlop написа:

Бойлерите "Дипломат" и "Елдом" са снабдени с такъв! Възможно е и при други марки - не зная!

преди 11 минути, Soviet Soldier написа:

Точно капилярните не се славят с особено голяма прецизност. 

Това е и причината да бъде поставен на "макс" Бойлера е нов и гаранционен, но не може да бъде сменен въпросният термостат защото по принцип работи, та макар и с температурна неточност, която била в допустима граница!

преди 1 час, Ma_ri написа:

Препоръчвали са ми, да го завъртя до края и после да върна идея назад...Не знам защо, може и да е градска легенда.

Аз също съм чул за това! Реших все пак да отворя тема!

Бойлерът има термозащита, предпазен клапан от високо налягане и в краен случай избива мека връзка. Няма как да гръмне, освен ако не е свързан твърдо с тръби и някой идиот не му е махнал термозащитата и предпазният клапан.
А някои бойлери имат и слабо място във фланеца, където се пука, преди да гръмне бойлера.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

току що, simtech написа:

. Няма как да гръмне

Проблема, не е че ще гръмне бойлера, а това че  когато е усилен до край, може да се задейства защитата. И после си е приключение, да се развиват болтчета, да се натиска копченцето, после пак да се завиват болтчета...

току що, simtech написа:

Бойлерът има термозащита, предпазен клапан от високо налягане и в краен случай избива мека връзка. Няма как да гръмне, освен ако не е свързан твърдо с тръби и някой идиот не му е махнал термозащитата и предпазният клапан.
А някои бойлери имат и слабо място във фланеца, където се пука, преди да гръмне бойлера.

Фланецът избива ,така са проектирани някои от бойлерите, дори и да е свързан директно към тръбите.

И аз смятам ,че няма страшно. На стария ми бойлер "Елдом" водата завираше при термостат на 70% ,за радост нищо не се случи. Слагай го смело на 100%. Най-много да започне да тече през предпазния клапан. 

• Автор
преди 31 минути, simtech написа:

Не ме притеснява ,че ще гръмне! Притесняват ме вторичните аномалии т.е. изключила термозащита, ненужно прегрята вода, повреда на самия термостат. Инак бойлера е достатъчно обезопасен, че дори в +

Едно на ум все пак не е лошо да се има!

току що, Кумчо вълчооо написа:

Не ме притеснява ,че ще гръмне!  + всичко изброено бойлера е и с "падащ" фланец + "умно" управление монтирано на мястото на изнесения пусков ключ! Все пак ролята на термостат не е само предпазна, но и регулираща! 

Едно на ум все пак не е лошо да се има!

Така е ,но и точно това най-силно зависи от качественото изпълнение на самия терморегулатор. Иначе биват различни ,примерно при "Атлантик" максималната им стойност е 60-65 градуса ,и за тези на "Светлю Шишков" съм чувал подобни отзиви. Работата е в това ,че с покачване на температурата и налягането вътре се повишава ,което е проблем за ,не достатъчно издръжлив водосъдържател. "Светлю Шишков" произвеждат само неръждаеми ,а този материал е скъп ,за да се постигне по-ниска цена диаметъра на водосъдържателя е намален максимално.
За емайлираните "Елдом" знам ,че са проектирани до 8 бара ,което е напълно нормална стойност ,те и за това са със термостати до 75 градуса (ако сработят). 
В момента ползвам "Аристон" ,които се тестват на 16 бара ,предпазният клапан е стандартен ,сработва на 8 ,а терморегулацията е електронна ,до точни градуси ,максималното му ниво е 80 градуса. 

Идеята ми е ,че нещата са много относителни и често са съобразени с други компоненти. Тези които не са проектирани да издържат високо налягане ,максималната възможна температура не е така висока. Един вид максималната степен на терморегулатора е съобразена с възможностите на самия бойлер ,като цяло. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.