Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с WiFi адаптер

Featured Replies

Здрасти, банда! Първо искам да се извиня предварително, ако темата не е за този раздел и ако е така, моля да бъде преместена.

Та значи... Имам следният проблем. В момента се намирам на бензиностанция и има безплатен хотспот. Но.. от другата страна на магистралата също има бензиностанция, но те предлагат платено WiFi. Понеже, в повечето случаи, вграденият wireless адаптер не върши работа поради сравнително слабият сигнал, купих си усилен такъв - TPLink TL-WN7200ND. По принцип си ми върши срахотна работа, но в случая нещо се дъни. Проблемът е, че и двата хотспота са с едно и също SSID. Платеният е с по-силен сигнал и е на 1-ви канал. Безплатният е с малко по-слаб сигнал и е на 11-ти канал.

И тук идва основният проблем - не мога да "накарам" TPLinka-а да се закачи към безплатния хотспот (този на 11-ти канал). Момента, в който дам Connect, директно се закача към платения (1-ви канал).

Пробвах да рестартирам компа, да забраня/разреша картата, да задам регион, но не - продължава да се закача за платеният хотспот.

Та, въпросът ми е, има ли някакъв начин да "накарам" TPLink-а да се закача само на определен канал? В утилитито няма такава опция, а в настройките има само за смяна на региона, но явно не действа.

2 дни ще прекарам тук и ще съм благодарен ако някой удари едно рамо, че иначе през мобилните данни излиза бая солено :/

преди 28 минути, Vasileff® написа:

Проблемът е, че и двата хотспота са с едно и също SSID.

Като поставиш мишката върху едната и другата мрежа,ще пише коя е отворена .Няма начин да превключи,ако се свържеш с нея.

• Автор
преди 21 минути, Димитър 59 написа:

Като поставиш мишката върху едната и другата мрежа,ще пише коя е отворена .Няма начин да превключи,ако се свържеш с нея.

И двете мрежи са отворени. Просто едната (на 1ви канал), след като се закачиш, ти отваря страница с опции за плащане, докато при другата (на 11-ти), която м/у другото ползвам на почти всяка бензиностанция в Холандия, просто се логваш и си готов. И както казах по-горе, когато избера тази на 11-ти и дам Connect, вместо към нея, се закача на другата. 

Сега се появи и още една, която е на 5ти канал, но и с нея резултатът е същия - отново се закача към платената. За пръв път ми се сеслучва подобно нещо. Може би с някоя програмка, която определя на кой канал да се закачи WiFi-то (ако има такава, де) ще се реши проблема...

1465045060958-709987425.jpg

Редактирано от Vasileff® (преглед на промените)

не си писал уиндоус-ът ти какъв е,примерно ако е 7-ца влез в  Control Panel-Network and Internet-Manage Wireless Networks и там с десен бутон задай приоритет на предпочитаната мрежа(move up),пак там с десен бутон и properties чекни connect to more preferred....

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

• Автор

С 10-ка съм, но си реших проблема с NetSetMan. Закачам се към безплатния хотспот по MAC адрес.

Мерси все пак!

Току щях да ти пиша да си смениш мак адреса на картата, но си се сетил! Хотспота е един, независимо , че е пуснат на няколко APта, просто е зададено колко време определен всеки регистриран мак адрес да ползва безплатно , а от там нататък си изисква име и парола .

• Автор

Не,не. Не съм си сменял МАС адреса. Просто "казах" на програмката да се закача към МАС-а на безплатния хотспот.

Странно, хотспот се прави предимно с трайъл юзър за около час ежедневно по мак, а в последствие те прехвърля към оторизация с юзернейм и пас! Друг вариант е да не е хотспот, а да е отворена гест нетуорк с ограничениe на клиентите, като скорост, но защо пък е еднакво името на мрежата , а не пример KPM Free за да се разграничи и т.н. ?

• Автор

Нямам представа. По принцип, в Холандия на почти всяка бензиностанция има KPN хотспот, които си е абсолютно безплатен, без часово или някакво друго ограничение (освен на скоростта, разбира се). И са нагласени така, че всяка нощ в 1ч. се рестартират. Ако не те бърка ниската скорост, можеш да си го ползваш 24/7.

Платения хотспот на KPN по принцип се казва KPN Fon (или нещо от тоя сорт). Но тук за сефте ми се случи да попадна на платен и безплатен с едно и също име. И по странното - да не мога да се закача към безплатния.

Както и да е, за напред ще избягвам тоя паркинг :)

Мерси за съдействието!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.