Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препълнен диск Д

Featured Replies

Здравейте , диск Д ми свети в червено тъй като от 368гб , са свободни само 12гб.Като го отворя , виждам , че има папка "WindowsImageBackup", с размер по-голям от 90.8гб. Като я отворя виждам подпапка "User-PC" , и в нея е папка "Backup 2016-05-15 181128", която съдържа въпросните 90.8гб . Когато я отворя , виждам , че съдържа няколко файла,  единия от които е тип : VHD, и с размер 90.7гб. Когато се опитвам да го отворя ми изписва съобщение "Достъпът е отказан".

Въпросът ми е какво мога да направя в случая , не знам какво има на този файл и ако го изтрия дали няма да направя голяма грешка. А компютърът ми започна да забива и работи бавно, моля някой компетентен по въпроса за съвет : мога ли да изтрия този файл?Благодаря предварително!

Трий смело, дискът си е твой :) .

Доколкото разбирам, това е някакво архивирано копие на системата ти. Разбери коя програма го прави, и ако няма да ползваш такъв архив, премахни я, за да не ти заема място.

преди 26 минути, zawe написа:

Здравейте , диск Д ми свети в червено тъй като от 368гб , са свободни само 12гб.Като го отворя , виждам , че има папка "WindowsImageBackup", с размер по-голям от 90.8гб. Като я отворя виждам подпапка "User-PC" , и в нея е папка "Backup 2016-05-15 181128", която съдържа въпросните 90.8гб . Когато я отворя , виждам , че съдържа няколко файла,  единия от които е тип : VHD, и с размер 90.7гб. Когато се опитвам да го отворя ми изписва съобщение "Достъпът е отказан".

Въпросът ми е какво мога да направя в случая , не знам какво има на този файл и ако го изтрия дали няма да направя голяма грешка. А компютърът ми започна да забива и работи бавно, моля някой компетентен по въпроса за съвет : мога ли да изтрия този файл?Благодаря предварително!

Това е резервно копие или архив който си направил.Използва се в случай че ти се наложи поради някаква причина да си възстановиш Windols.За да го изтриеш трябва първо да спреш автоматичното архивиране.

Start button > Control Panel > System and Maintenance> Backup and Restore и от там го изключваш.След което ще можете да го изтриете.

• Автор

Благодаря много за отговорите!:)

преди 10 минути, Iliyan Georgiev написа:

Това е резервно копие или архив който си направил.Използва се в случай че ти се наложи поради някаква причина да си възстановиш Windols.За да го изтриеш трябва първо да спреш автоматичното архивиране.

Start button > Control Panel > System and Maintenance> Backup and Restore и от там го изключваш.След което ще можете да го изтриете.

А може ли по-подробно , да уточня  дали правилно съм избрала : от Контролен панел - Архивиране и възстановяване - Избор на начин по който Windows да съхранява старите архивни копия на системни файлове. Има два варианта :

1. Нека Windows да определи използването място за хронология на архивирането

2. Запазване само на най-новите архиви на системата

Избрах втория вариант.

Ако желаете да спрете автоматичното архивиране нацяло кликате на Изключване на разписанието.Иначе и така както сте го направили е добре.

Untitled-TrueColor-02.jpg

• Автор
преди 1 минута, Iliyan Georgiev написа:

Ако желаете да спрете автоматичното архивиране нацяло кликате на Изключване на разписанието.Иначе и така както сте го направили е добре.

Untitled-TrueColor-02.jpg

Благодаря!:):):)

преди 36 минути, zawe написа:

Благодаря много за отговорите!:)

А може ли по-подробно , да уточня  дали правилно съм избрала : от Контролен панел - Архивиране и възстановяване - Избор на начин по който Windows да съхранява старите архивни копия на системни файлове. Има два варианта :

1. Нека Windows да определи използването място за хронология на архивирането

2. Запазване само на най-новите архиви на системата

Избрах втория вариант.

Но първо го изключете,за да може да изтриете въпросните GB.

Здравейте а при мен е основният С-сега го оптимизирам.Сканирам с Аваст.
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1465061679x.jpg
 arx1465062026g.jpg

bwy1465062214w.jpg

преди 2 минути, invinoveritas написа:

arx1465062026g.jpg

bwy1465062214w.jpg

Windows 10 Home-Laptop HP 250 g4

преди 6 минути, invinoveritas написа:

arx1465062026g.jpg

bwy1465062214w.jpg

преди 7 минути, invinoveritas написа:

arx1465062026g.jpg

bwy1465062214w.jpg

I  Не работи,сече,

2GB не са чак толкова малко че да сече. Хубаво пускате дефрагментиране но преди това трябва да попрочистите диска. десен клик на С и диск клиинъп. Там има бутон за почистване и на системните фолдъри от ненужни неща. Вероятно папките като дънлоуд, десктоп, документи, музика и т.н 7 на брой са ви на системния дял и спокойно могат да бъдат пренасочени към Д. 

Свалих Tree size free инсталирах я,и за мое учудване видях папка с капацитет от 60Гб.     Съжалявам само,че не снимах тази папка.
При условия,че почти нищо не слагам в С.-Ето:http
И с риск да увредя компютъра я изтрих цялата папка

преди 11 минути, invinoveritas написа:

Свалих Tree size free инсталирах я,и за мое учудване видях папка с капацитет от 60Гб.     Съжалявам само,че не снимах тази папка.
При условия,че почти нищо не слагам в С.-Ето:imageproxy.php?img=&key=d4983f46f2ea7d6ahttp
И с риск да увредя компютъра я изтрих цялата папка

image.php?di=VQGB

Компютърът , освен използване, си иска и поддръжка. Това става с програми, например Ashampoo WinOptimiser 12 (или 14) и  CCleaner. В края на всяка сесия трябва да се проверява обемът на дяловете , най-вече С:, и при необяснимо нарастване , да се търси причината. Редовното почистване е пътят към добрата работа. Напр. след всяко ъпдейтване остават един куп пакетни файлове да задръстват диска, има безброй неща , които Уиндоуса записва, за да улесни бързото отваряне , сума регистри без връзка с папки и програми-всичко това трябва да се чисти всеки ден. В дял С: не трябва да има повече от 25ГБ. Всичко останало от персоналната информация трябва да е на друг дял.

666.PNG

преди 8 часа, B3M2W0 написа:

например Ashampoo WinOptimiser

Едва ли има някой на който не му е ясно вече, че това е любимият ви софтуер. Системата може да се поддържа добре и без използването на една торба софтуер, който може и вреди да нанася. А това с профилактирането на системата всеки ден клони към психическо отклонение, остава и физическо почистване от прах да препоръчате всеки ден или на 2-3 часа. Техниката е създадена за да служи на човека, а не човека да и става роб.......

И като кака сметнахте точно, че в С трябва да има не повече от 25GB? Вероятно има и списък на допустимия софтуер който може да се използва ?

Немските програми Ashampoo са много добри ,имат интерфейс на български и са удобни особено за хора с ограничени познания.А почистването е действие, с помощта на което с десет секунди работа се спестяват мого неприятности после.Уиндоус 10 е13.4ГБ, оставям на вас да сметнете колко остава до 25 ГБ. До сега не съм виждал Уиндоус с повече от 3-4 ГБ програмни файлове. Ако всички правеха така, нямаше да има жални плачове за това или онова по форумите...

Освен това аз просто предлагам МОЯ начин на поддръжка на операционната система. Ти не можеш ли да предложиш твоя ( например, да държим компютъра топнат в селския нужник, за да не сме му роби) без да правиш оценка на различното мнение?  Никаква торба софтуер , Ashampoo WinOptimizer 12 е абсолютно безопасна , освен почистване тя дава възможност да се видят много други неща ( напр. с какво е запълнен диска, кои са стартиращи процеси, как няма никакво шпиониране и пр.) Hardware Team , дето написа един колега, пълен смях...

Екранна снимка (101).png

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Немските програми Ashampoo са много добри.....

Уважаеми това кои програми колко са добри е друга тема и не е предмет на настоящата. Набиваща се на очи е практиката ви след като темата е приключена автора е решил по един или друг начин проблема и вие въпреки тонва да почнете да предлагате един и същи софтуер. На няколко пъти до момента ми коства усилия да се въздържам да коментирам намесите ви, но тая ми дойде в повече.  

Да питам за игри чували ли сте и имате ли представа какви обеми заемат актуалните(за инфо детето ми има качени 3 съответно по 11, 6 и 3 GB та ето ти ги едни 20 ей така от нищо), ако ползвате акробат, скайп и едж ормално е да не смятате че са нужни повече но има програми който са с доста прилични обеми особенно ако някой има мераци да ползва малко фотошоп някой видеоедитор и разни подобни. 

Явно фирмите производителки все пак имат потребители като вас предвид след като пускат недоразумения с лицензен Windows 10 и 32GB SSD и след инсталацията няма къде един филм с прилично качество да сложиш да не говорим за снимките от телефона. 

И да отново ще кажа съветът ви за профилактика на системата всеки ден е силно притеснителен, вероятно някой да ви е казал, че на BMW320 е хубаво всяка вечер като се приберете да му сваляте свещите и да ги почиствате ............ а

Колко си далеч от истината... Уиндоуса ми е купен от магазин Технополис , имам два харддиска-1000ГБ Тошиба и 120ГБ SSD. За твое сведение, всички тези буламачи, за които говориш, както и програмите, снимките се държат НЕ В ДЯЛ С: , та като утре неподдържания Уиндоус се скапе и трябва преинсталация, да се запазят. Що не питаш детето ти за тези работи. Би могъл също да си инсталираш програмата за контрол на правописа. Колкото до БМВто, пак не позна-то е дизел. Не си струва да си хабя клавиатурата...

111.JPG

222.JPG

бмв, само да вметна, че SSD-то не е хард диск. ;) Инсталираш програмите на различен дял от C:, това означава, че след преинсталация на дял, половината и повече програми няма да тръгнат след това, защото си забърсал регистрите. А такива оптимизатори... бягай на далеч. Има шанс да омажат доволно системата. Всякакви оптимизатори, tunе-счуп, механици и други такива думички и други омазват системата, с течение на времето. Бавно и неусетно. Win-а започва да дава странни грешки, отварят се нови теми... Вече ми е ясно колко имате представа от Windows. Самия факт, че Microsoft нямат такива оптимизатори, значи, че не е случаен.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Баш харддиск си е ! До колкото знам, на английски Hard Disk означава Твърд диск. Виж снимката на екрана.  Регистрите се запазват с Registry BackUp.Даже ще кажа, че имам две операционни системи -8.1 и 10, и при двете едни и същи програми, благодарение, че са инсталирани на друг дял, работят. Програмите на Ашампо са подписани от Майкрософт, което значи, че са проверени и одобрени. Аз лично, от години ги използвам, и няма нито един случай на създаване на проблем. Да се чуди човек в какъв форум съм попаднал...

233.JPG

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.