Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предпазване от следене на домашен и мобилен интернет

Featured Replies

Здравейте! Предварително се извинявам ако не съм в точния раздел, но гледайки заглавието му се предполага да съм. Проблемът е следният. Това, което ще ви кажа е така, доказал съм го с експерименти и е факт. Домашният и мобилният ми интернет се следят все едно съм включил team viewer. И това е така не само с една мрежа, към която и да се включа  е същото. Пускал съм антивирусна програма, нищо не намира. Има ли някакъв начин да проверя по какъв начин осъществява шпионирането и евентуално разбира се  да неутрализирам. Нещо по рутера е сигурно или не знам, обаче аз не разбирам от компютърни мрежи.  

Как разбра че те следят.Я сподели да видя дали и мен не ме следят;)

Ти ли си оня параноик, дето беше пуснал тема, че му следят мобилния ?

Жената е много ревнива бе човек. Примерно влизам в интернет чета книга и тя знае какво съм чел и така за всичко по  разговора отначало я подозирах. Знае какво съм отварял. Направих си експеримент та нарочно влязох да разглеждам профила на нейна позната и видях реакцията. Най - накрая директно в полето за търсене й теглих една псувня по неин адрес, няма да ти обяснявам реакцията тогава и  от тогвава тя не го крие даже, но не иска да каже. И това от телефона. 

Щом при мобилен интернет или безжичен имаш еднакъв ефект, причината най-вероятно е в твоя телефон. При десктоп-компютрите има една програма Bit Logger, с която се контролира всичко, но за мобилни телефони ще да е нещо като вирус , който препраща на нейния номер данните. Дай повече подробности как точно става (във времето) , опитай това-онова ( например веднага след отварянето на нещо да изключиш веднага телефона, дали ще се появи там). Да не е клониран твоят номер...

Опитай с връщането на фабричните настройки, и смени gmail акаунта си. И провери си телефона дали е root-нат.

преди 4 часа, B3M2W0 написа:

Да не е клониран твоят номер...

Повярвай ми, не са нужни такива гимнастики под Android. Под Android, ти трябват точно 10 минути да го руутнеш и скриеш приложението от всякъде. (правиш го системно и го махаш от менюто като иконка)

преди 10 часа, sashoo_ написа:

Жената е много ревнива бе човек. Примерно влизам в интернет чета книга и тя знае какво съм чел и така за всичко по  разговора отначало я подозирах. Знае какво съм отварял. Направих си експеримент та нарочно влязох да разглеждам профила на нейна позната и видях реакцията. Най - накрая директно в полето за търсене й теглих една псувня по неин адрес, няма да ти обяснявам реакцията тогава и  от тогвава тя не го крие даже, но не иска да каже. И това от телефона. 

Значи, сменявай жената!!!

Това със фабричните настройки съм го пробвал и нали точно тогава влязох в профила на оная глупавата дето са на на един акъл и пак. Телефона съм го руутнал аз със frama root мисля, че беше. Ами тя в реално време знае  какво става, като примери като горните много.  Все едно съм включил team viewer и някой стои в тъмна стаичка някъде и гледа като от камера. Пробвал съм да влизам в други мрежи и през тях набарва. Има ли зависимост като използвам дадена мрежа, ако се логна с имейл адрес и фейсбук тя през логването, че съм на линия да установи коя е мрежата и т.н. Вие ако не сещате как да помогнете има ли звено, фирма организация ,която да попитам за помощ, защото това е и с на роднините телефоните, да не би да ползвам твхните телефони за нещо скришом. А иначе и с лаптопа същото. Балгодаря!

Тя няма достъп до телефона и лаптопа, защото не живеем заедно и никога не е имала и няма и да има и няма боклук никога да го прибера да живее с мен. Извинявай B3М, но може ли малко по - конкретен въпрос , от "как става във времето", други примери ли да ти дам? 

Бре голяма специалистка ще се окаже тая жена;)

Щом не живееш с нея, как така разбираш "веднага" , че си следен? От техническа гледна точка това е почти невъзможно. Работата май почва да мирише не на техника , а на психиатрия. Колкото до опитите-като направиш нещо, веднага изключи мобилния интернет и виж какво става. По същият начин и с безжичния-така ще разбереш дали информацията се предава веднага или със закъснение. Ако е веднага, едновременно с твоята дейност, по мобилен интернет-значи става през оператора-клониране. Няма как да е същото и за лаптоп-не става ясно тя има ли достъп до обхвата на рутера. Въобще, прави опити и чрез елиминиране на отделните фактори ще се добереш до пътя, по който те контролират. Ако е истина...

Има обхват до рутера посредством нейни приятелки, които както казах са й на олигофренския акъл. Що се отнася до закъснение/веднага ето блокирах я онзи ден във фейс, буквално под минута се обади и пита олекнало ли ми е.  Напсувах я пак така  в браузъра и пак до една минута, "добре, айде стига ". Въобще по битовизми. Имам предвид за лаптопа, че е същото по отношение на това, което вижда, а не че е същата  да речем.

А, по Wi-Fi може да ти следи трафика, също и какво си посещавал. Започни да търсиш относно жалба за психически тормоз.

Бих искал да Ви попитам как по - точно по Wi-Fi  става подслушването. Какъв софтуер се инсталира? Как може да се инсталира без достъп? Инсталира ли се въобще? С каква програма може да се открие и да се предпазя? Кои са слабите места на рутера, които поддават, и които мога да проверя и да позная  по тях за следене?

Клонирането на sim какво означава, както при онзи кабелен оператор, дето гледаш на два телевизора само едно и също и тя просто държи друг тел постоянно включен? Ами ако и тая ви кажа, че има приятелка в мобилен оператор. Може ли постоянно да ми клонират даже и нова и нова карта. Единственото решение е сегашната да я изхвърлям ли?

Да попитам ако е клонирана сим картата ще трябва ли интернет, за да вижда какво става?

Да не би да има данните за акауните ви - в смисъл имената и паролите на гугъл акаунта, и други, които ползвате...

Така много лесно ми се струва да следи дейността ви при синхронизирането на всички приложения - включително и история и отметки на Хрома, Фейсбук, Скайп и пр., независимо дали от смартфона или от компютъра...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.