Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Издаване за свидетелство за съдимост

Featured Replies

Здравейте !

Казвам се Росен и съм на 17 години. Като всеки един младеж, искам да се възползвам от идващото лято, като заработя някой лев по морето, работата е там, че не искам да ходя сам. Затова се разбрах с най-добрият ми приятел да работим заедно, това си го планираме още от миналата година по това време. Въпросът е че ни е необходимо свидетелство за съдимост и декларация от родител, чиято цел е разрешаване на детето (в случая аз и той) за работна дейност.
 Проблемът е, че той не е в много добри взаимоотношения с родителите си по тези въпроси. Те явно са по-консервативни и много, много преувиличават на тема безопасност на синът им. Той е 85 килограма 1,92 мама му стара, не е на 5 години, има акъл във главата си и може да се оправя сам. Явно те не могат да го разберат.

Мисълта ми е, може ли да си извади свидетелство за съдимост, макар и под 18 годишна възраст, без нуждата от родител ?
 Аз лично съм спокоен на тази тема, тъй като родителите ми искат да работя.

Искрено ви благодаря за помощта която можете да ми окажете и ще се радвам да чуя различни мнения по въпроса !

Редактирано от dreadfal
Недовършен текст (преглед на промените)

Да, няма проблеми.

Отива в "Бюрото за съдимост при районния съд в чийто район е роден.

Цитат

Чл. 35. (5) При подаване на заявление за издаване на свидетелство за съдимост се представят в оригинал лична карта, препис от акта за раждане или удостоверение за раждане в оригинал или нотариално заверено копие или друг документ, издаден от компетентен орган, удостоверяващ данни за родителите на лицето, което иска свидетелството за съдимост.

На място ще попълни заявление по образец

Цитат

Чл. 35. (1) Заявлението за издаване на свидетелство за съдимост трябва да съдържа:
1. собственото, бащиното и фамилното име и адреса на лицето, за което се иска свидетелство за съдимост;
2. ЕГН на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост, ако е български гражданин, или ЛНЧ, ако е чужденец;
3. деня, месеца и годината на раждане на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост;
4. месторождението на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост;
5. гражданството на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост;
6. собственото, бащиното и фамилното име на бащата и майката на лицето, за което се иска свидетелството за съдимост;
7. целта, за която се иска свидетелството за съдимост, а когато е за постъпване на работа - точната длъжност.

Отивайки - да мине през някой банка и да плати таксата (преди беше 5 лева, в момента трябва да се провери). Преди да плати - да попита колко ще струва превода.

В "Наредбата за функциите и организацията на дейността на бюрата за съдимост" няма упоменато ограничение за непълнолетни.

Това за "точната длъжност" може да ви е проблем, ако все още не сте намерили нищо.

преди 20 минути, ncl написа:

Февруари изкарвах свидетелство за съдимост. Беше 6 лева.

Инфлация.

Обаче - когато беше 5 лева, в една банка ми искаха 7 - за превода.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Забравил съм колко беше за превода. Но е хубаво да се провери дали съда не работи с определена банка. Може да е малко по-евтино. Май са си разпределили сферите, на тази - свидетелствата за съдимост, на друга - здравните вноски, на трета нещо друго и така. А може и да бъркам.

преди 1 минута, ncl написа:

Забравил съм колко беше за превода. Но е хубаво да се провери дали съда не работи с определена банка. Може да е малко по-евтино. Май са си разпределили сферите, на тази - свидетелствата за съдимост, на друга - здравните вноски, на трета нещо друго и така. А може и да бъркам.

Не, бюрото по съдимост иска само вносна бележка, че си платил. Банката няма значение.

• 1 година по-късно...

Здравейте. Кандидатствам за работа. За първи път ми изискват свидетелство за съдимост. Видях какви документи трябва.

Аз придобих гражданството преди 10 години. Почти всичките документи са ми на руски.

Дали трябва да правя превод на документите?

Откъде да взема декларация за идентичност на лице с различни имена при промяна на име.  Дали ще ми я дадат в общината или трябва да се обръщам в Посолството на Украйна?

Имам само копия на свидетелствата за смърт на родителите си. Ще важат ли или трябва да изисквам и тях?

Или по-лесно да откажа работата, нищо че ми харесва много дори заплащането е смешно....

За родени в чужбина или чужди граждани мисля, че в министерство на правосъдието беше.

преди 21 часа, Lus-si Petrova написа:

Здравейте. Кандидатствам за работа. За първи път ми изискват свидетелство за съдимост. Видях какви документи трябва.

Аз придобих гражданството преди 10 години. Почти всичките документи са ми на руски.

Дали трябва да правя превод на документите?

Откъде да взема декларация за идентичност на лице с различни имена при промяна на име.  Дали ще ми я дадат в общината или трябва да се обръщам в Посолството на Украйна?

Имам само копия на свидетелствата за смърт на родителите си. Ще важат ли или трябва да изисквам и тях?

Или по-лесно да откажа работата, нищо че ми харесва много дори заплащането е смешно....

всичките тези въпроси ги задайте в бюрото по съдимост в районния ви съд

те ще ви отговорят най-точно какво им трябва и от къде да го вземете

преди 21 часа, Lus-si Petrova написа:

Здравейте. Кандидатствам за работа. За първи път ми изискват свидетелство за съдимост

само да вметна със скромния ми опит, че предприятия изискващи такова свидетелство, по същество са некоректни платци или експлоататори
препоръчвам ви, да опознаете фирмата, преди да започвате работа, тъй като вероятно ще подпишете клетвена декларация с петгодишна давност,
в която ще трябва да опазите в тайна тази им некоректност

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Извадих си свидетелство за съдимост преди 1 месец. Предложиха ми да платя с дебитна карта, ако имам такава, (директно на място) или да отида до някоя банка или офис на Easy Pey, да платя и да се върна с бележката. Таксата беше 5 лв. Easy Pay си спряха някакви стотинки за услугата.

Благодаря на всички. Ще отида на мястото, имам си и картата. Каквото ще стане - това ще е.

преди 12 часа, A.com написа:

Извадих си свидетелство за съдимост преди 1 месец. Предложиха ми да платя с дебитна карта, ако имам такава, (директно на място) или да отида до някоя банка или офис на Easy Pey, да платя и да се върна с бележката. Таксата беше 5 лв. Easy Pay си спряха някакви стотинки за услугата.

Да колега, прав си, вече от няколко години задължиха всички подобни институции и държавни услуги да могат да бъдат заплащани на място, на гишето с карта - там кеш НЕ МОЖЕ, само с карта. Така е в паспортното към МВР, в КАТ - за всички услуги и прочее. Все още съм свидетел за съжаление като вися по опашките само на младите хора предлагат и казват това, по-възрастните си ги прецакват да минат през гише на банка където превода е от 3 до 5 лева.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.