Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова десктоп конфигурация

Featured Replies

Здравейте, хора! Смятам да събера пари за нова десктоп конфигурация, която ще бъде ползвана главно за гейминг и едитване на снимки, правени с DSLR, във фотошоп. (Става въпрос за снимки с 6000х4000р резолюция)
След като прочетох различните теми във форума, ми стана ясно, че е най-добре да изчакам още известно време за AMD RX480 (аз така и така трябва да изчакам още месец поне, за да събера пари). Много обещания от страна на AMD за новото им поколение видео карти! Но имам още няколко въпросчета: Първото е относно дънната платка - ще ми се да е нещо по-ново като модел, за да има място за ъпгрейди за вбъдеще - например наличието на четири слота за РАМ памет, а не два, поддръжката на по-висок клас процесори. Съвместима трябва да е с Intel процесорите, защото съм се спрял на този - i5-6500 3.2GHz 6MB LGA1151 BOX като оптимален баланс пари/качество. Второто ми въпросче е относно хард диска - четох за SSD технологията и като цяло звучи добре, но все още e твърде оскъдна от гледна точка на капацитет и е скъпа. Удачно ли е да се спра на тази технология, при условие, че имам външен хард WD MyPassport 2ТB, който е с 3.0 USB interface? И третият ми въпрос е относно операционната система - гледам повечето ми познати са с Win10, но на мен хич не ми допада тая версия. Един Win7 x64bit, свален от ???? торент сайт, върши ли работа? Или пък някоя дистрибуция на Линукс с инсталиран Виндос в него? Също така изобщо няма да е зле компютърът да е максимално тих, тъй като ще стои включен през повечето време. И накрая относно бюджета: Ще ми се да не надхвърля 1300лв-1500лв, като идеята ми е тези пари да бъдат наляти в перформънс на писито - като за периферия ще използвам старите клавиатура и мишка, които имам, а монитор ще взема някой втора ръка на първо време, пък на втора заплата ще се поглезя с нещо като ASUS 24 VS248HR. Засега съм отворен към всякакви забележки относно предпочитанията ми и предложения за конфигурация. Благодаря за отделеното време!

SSD - http://nikem-bg.net/cart/2242p1r55524p1r55139p1r53749p1r49614p1r55513p1rf.html

HDD - http://nikem-bg.net/cart/2242p1r55524p1r55139p1r53749p1r49614p1r48235p1rf.html

Това със слотовете за рам е излишен преразход предвид че най-евтиното такова дъно излиза доста солено без да предлага нещо съществено.

Имаш модули 16ГБ по-стотина лева които са предостатъчни и ти остава възможност за бъдещ ъпгрейд с още толкова и може да станат 32ГБ.

Дъното което съм ти сложил е с контрол на вент. и допълнителен PCI ако ти се прииска аудиокарта или нещо стане с ланката иначе има и 20 лв. по-евтини.

Захранването е надеждно и достатъчно за RX480 а кутията с добър въздушен поток и достатъчно място и за по-горещи карти от споменатата.

Сложил съм голямо SSD за основен вместо да се набутваш с малко и да даваш още за HDD. Ако ти идва много е вариант да вземеш на първо време само HDD но не ти го препоръчвам.

пс. Видеокартата вероятно ще е към 500 лв. у нас та малко съм превишил бюджета и ще останат само 455 лв. ако се вземе варианта със SSD.

Монитора които си избрал не е глезене а мъчение. Гледай да е IPS а не TN. http://nikem-bg.net/computer-components/25-LG-25UM58-P/description.html

Повече инфо - http://www.lg.com/bg/monitori/lg-25UM58-ultrawide-ips-monitor

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

здравейте отново! 

тъй като съвсем наближи излизането на AMD RX серията, реших да пусна още една питанка относно конфигурация, та да знам какъв бюджет да събирам. 
стриктно се придържам към предложената от @Roujin Z конфигурация със SSD - http://nikem-bg.net/cart/2242p1r55524p1r55139p1r53749p1r49614p1r55513p1rf.html, като към нея искам да прибавя монитор: спрял съм се на два варянта: 23-LG-23MP68VQ-P - по-евтин варянт; или 25-LG-25UM58-P - по-скъп варянт. Cтруват ли си педесетте кинта отгоре, имайки предвид, че нямам проблем с това мониторът ми да е 23"?
Имайки предвид, че RX 480 ще е около 600лв, цената заедно с монитор скочи на 1900-2000лв, което е малко фрапантно за мен, честно казано. Но по-добре да се дадат повечко пари в началото, отколкото да се окаже по-нататък, че за 50-100лв отгоре съм можел да взема нещо осезаемо по-добро.
Та въпросът ми е дали може да се направи някой компромис относно цената, или да се възползвам от безлихвената кредитна карта, която ми предлагат от *** банка и да поръчвам, когато пуснат RX в България? 

благодаря предварително

На мен лично ми изглежда доста странна резолюция 2560 x 1080. Ако четеш текст ще трябва да си въртиш главата, а и всичко ще е доста ситно при 25 инча. 

Те така говориха и за сегашните. Как били подходящи само за телевизори не и за монитори. 

Екстра са си мониторчетата а четенето се извършва облегнат назад а не с нос в екрана. 

Лично аз съм в кресло краката са ми на табуретка а бюрото масивно като от едно време та е още 65 см.

Ако ми беше още по-широк можеше да дигна още големината на буквите и да чета легнал от другия край на апартамента където ми е леглото. :D

пс. Единственият минус е липсата на FreeSync ако не броим по-високата му цена.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Това е при филмите, форума например ще трябва да го четеш от разстояние 10 см при резолюция 2560х1080 и екран 25 инча.

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Ако ми беше още по-широк можеше да дигна още големината на буквите и да чета легнал от другия край на апартамента където ми е леглото. :D

Егати апартамента.:D

на 6/27/2016 в 15:58, topkek написа:

здравейте отново! 

тъй като съвсем наближи излизането на AMD RX серията, реших да пусна още една питанка относно конфигурация, та да знам какъв бюджет да събирам. 
стриктно се придържам към предложената от @Roujin Z конфигурация със SSD - http://nikem-bg.net/cart/2242p1r55524p1r55139p1r53749p1r49614p1r55513p1rf.html, като към нея искам да прибавя монитор: спрял съм се на два варянта: 23-LG-23MP68VQ-P - по-евтин варянт; или 25-LG-25UM58-P - по-скъп варянт. Cтруват ли си педесетте кинта отгоре, имайки предвид, че нямам проблем с това мониторът ми да е 23"?
Имайки предвид, че RX 480 ще е около 600лв, цената заедно с монитор скочи на 1900-2000лв, което е малко фрапантно за мен, честно казано. Но по-добре да се дадат повечко пари в началото, отколкото да се окаже по-нататък, че за 50-100лв отгоре съм можел да взема нещо осезаемо по-добро.
Та въпросът ми е дали може да се направи някой компромис относно цената, или да се възползвам от безлихвената кредитна карта, която ми предлагат от *** банка и да поръчвам, когато пуснат RX в България? 

благодаря предварително

Този монитор на LG -  25 LG 25UM58-P определено не е добър избор.Работната площ по вертикала е твърде малка и въпреки,че е широкоекранен чувството не е комфортно при работа с него.Ако имаш възможност първо го разгледай какво представлява в някой магазин.В противен случай можеш да останеш неприятно изненадан.Не бих купил такъв,ако искам да го ползвам за гейминг,това е лично мнение избора е твой.Има много по-удачни модели на които можеш да се спреш.

преди 47 минути, XECUTIONER написа:

Егати апартамента.:D

Фен съм на "халетата" и не съм преграждал за стай като го купувах. Кой прави деца да си ги мисли тия неща.

Единственият проблем е че асансьора не ходи в търговските площи и трябва да излизам от блока за да влезна в съседната врата и да пътувам с ескалатор пак нагоре и надолу.

Садисти! :mad:

• Автор
преди 11 часа, Ross Atanasov написа:

Този монитор на LG -  25 LG 25UM58-P определено не е добър избор.Работната площ по вертикала е твърде малка и въпреки,че е широкоекранен чувството не е комфортно при работа с него.Ако имаш възможност първо го разгледай какво представлява в някой магазин.В противен случай можеш да останеш неприятно изненадан.Не бих купил такъв,ако искам да го ползвам за гейминг,това е лично мнение избора е твой.Има много по-удачни модели на които можеш да се спреш.

би ли могъл да дадеш поне един-два примера на тези "по-удачни" модели? 
*извинявам се за нуубските си въпроси, но не съм се занимавал със закупуване на компютър и периферия от години и не съм съвсем наясно със спецификации, добри и лоши модели и тн.

Редактирано от topkek (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.