Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мишка+пад

Featured Replies

Здравейте. Дойде време за смяна на плъха и пада, бюджет около 100 лв. За сега съм се спрял на Steelseries Rival 100 + QcK пада. Принципно съм скептичен към марки като тази и Razer, но пък прочетох сравнително добри отзиви за въпросната мишка. Та въпросът ми е заслужава ли си конкретният модел или има по-добри алтернативи. Гледам в технотата я има налична, та ще я видя на място, друг въпрос е дали ще ми я разопаковат(най-вероятно не). Принципно не съм някакъв фен на светлинки по мишката, било то на логото или скрола, така че това, може да се каже, не ми е приоритет. Главно играя ЛОЛ и ЦС:ГО. Четох много добри отзиви и за Zowie на BenQ, но пък тя надхвърля бюджета и се чудя дали да не спестя още малко, ако наистина много си заслужава.

Zowie са перфектни мишки.Заслужават си всяка една стотинка.Не си мисли, че като една марка е скъпа, то непременно трябва да е прехвалена(за рейзър говоря) Deathadder е доста използвана мишка от не малко професионални геймъри или стриймъри.Steelseries също не са куча марка.Лично моята любима мишка е SS Sensei Raw.Но от ниския ценови клас на razer и steelseries(abyssus;kana;kinzy; rival 100) не очаквай много.

Аз лично си карам вече над 3 години с A4 X7 F5 и дори обмислям дали да не си взема същата.Мишката е железна.А жалкия "Terminator" на блъди седи в шкафа и събира прахоляк.Поне го взех с 30 лева отстъпка та не съжалявам.Даже обмислях дали да не го продам някъде.Уникално гадна мишка.Повече такива изгъ*ици няма и да погледна.

Лично според мен, мишка за тия пари - http://www.gaminggear.bg/cm-storm-mizar-геймърска-лазерна-мишка 

Ако решиш да събираш още - то zowie.

• Автор

Принципно в момента съм с един A4Tech за 10 лв. от преди 7-8 години, но разбирай толкова желязна мишка, че просто не е истина. Заливал съм я с какво ли не, вътре има трохи от чипс и още боклуци, обаче работи като нова. И все пак мисля, че е крайно време за смяна и се чудя дали да не заложа отновo на A4tech, но не Bloody серията им или да ''рискувам'' с ривала. Другият вариент е да посъбера за Zowiе. Наистина не прочетох един негативен коментар за тях. А за пад някакви мнения?

Под пад разбирайте от качествена метерия, защото със сегашния ми си направих кокалче/мъртва кост ли е на китката и да...Картинки по пада не желая или по-скоро не държа на тях.

Редактирано от metallica_333 (преглед на промените)

преди 3 часа, metallica_333 написа:

Четох много добри отзиви и за Zowie на BenQ, но пък тя надхвърля бюджета и се чудя дали да не спестя още малко, ако наистина много си заслужава.

Абсолютно да бих казал. 

" Zowie са перфектни мишки.Заслужават си всяка една стотинка. " -     +++

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

За пад гледай да е обшит отстрани за да не се разлепи.Не ги знам много, само знам, че едните са по-твъди (Quick най-вероятно) и другите съответно са по-меки.(control).Има някакви уж смесица между двете...Аз ползвам на x7 за 10 лева някакъв.Малко се е поразлепил ама няма значение.Аз и не съм претенциозен.Някой по-компетентен ако се изкаже, ще е по-добре.

• Автор

А да речем ако взема пад на A4TEch и мишка Zowie нали няма да има проблем със съвместимостта?

Btw. Очаквам още мнения по темата. Засега не бързам с покупката, но като че ли смятам да се спра на Zowie, а за пада не знам...Да не надвишава 20-30 лева и да бъде максимално добър в цена/качество. Пак да уточня искам качествена материя. Картинки, светлинки и тем. подобни не ме вълнуват нито за пада, нито за мишката.

• Автор

Значи всичко е ок, като изключим факта, че в Русе никъде не видях да продават Zowie серията, а ми се щеше да я хвана, да видя как стои в ръката, ама нищо и без това по закон имам 7 дни право да върна покупката, ако не съм доволен или греша? И да предложите от къде е най-изгодно и добре да се закупи. Пък за пада мисля да се доверя на QcK. Все пак ще изчакам още 1-2 дена, ако някой има нещо да добави.

Има огромно значение какъв ти е захвата. Моя лично е нещо такова (давам като пример мишка, която съм имал и съм бил доволен). Явно теб блуди не ти харесват толкова, а и бюджета ти позволява нещо повече. ZOWIE наистина са супер мишки та вдигни малко бюджета и взимай това, което ти хареса от тук. И да речем нещо такова с него съм от 5 месеца и като човек, който често яде пред компа мога да кажа, че съм го заливал няколко пъти с вода и сок и само си попива :D и не се усеща въобще, че е мокро и така. Материала е доста мек (ако мога така да се изразя) и много приятен на допир та не вярвам да ти е неудобен :) . Успех с покупката и поздрави !

Само да вмъкна, че не съм против Bloody мишките.Специално моята е ужасна и единствената причина поради която не съм я продал е, че ми е резерва ако случайно а4-то се разпадне случайно :D  Но много хора имат положително мнение за bloody продуктите.

Ами аз съм бил с безжичен модел и принципно не се препоръчва за геймърските мишки да са такива, но аз лично не съм фен на кабелите (е сега съм с кабел, но не ми е проблем де :) ). Та не ми е засичала никога и такива неща, но брат ми я гепа и не ми се разправяше с него да ми я връща и си взех нова :D (по-ефтинка, но за сега съм доволен). Та и аз я гледах тази блуди терминатор не ми изглеждаше много удобна и явно не е щом казваш.

Тя мишката като цяло не, че не е удобна, но лично на мен ми е много трудно да свикна с нея, а и лятно време ръката ми се запотява и тогава става интересната част.Страничното покритие на мишката е много хлъзгаво и контрола на мишката е много труден.Освен това има нещо като подложка от дясната страна за кутрето която просто не мога понасям.Идва ми да хвана нещо и да я отрежа.Мисля, че имаше някакви измислени omron суичове, които са ми меки и неудобни.Ако ги нямаше подложките отстрани и материалите бяха малко по-качествени можеше и с нея да си играя.Но на тоя етап няма шанс.

О те явно имат огромна разлика с моята... Тя е направен от (според мен) доста качествен материал, няма такива простотии за кутрето и е с противоизпотяващо покритие (то ако попринцип ти се потят ръцете няма да те спаси, но за щастие аз нямам тоя проблем и съм се хващал два три пъти като съм бил много напрегнат да ми се изпоти ръката). Явно при теб проблема е, че не си с такъв захват изобщо и не можеш да свикнеш ;) .

• Автор

Най-лошото е, че не знам кой от моделите им да избера, защото има вероятност да не съвпадне с моите очаквания...До сега не съм ползвал мишки със странични бутони, а като размер обичам по-големички мишоци, въпреки че не съм с кой знае колко голяма китка, просто ми е една идея по- комфортно. Иначе в други магазини, като съм поръчвал неща ми пишат, че имам право на 7 дни да върна покупката, но принципно е 14 дена по закон? Щото определено трябва време да се свикне с мишката, а е нормално в първите дни да я чувствам странно и затова тоя срок за връщане остава много важен за мен..

И за пада колкото се може по-евтин, тоя на Bloody не изглежда лош, на SS е 5 лева повече и не знам. Това е последния проблем.

За мен това е най-доброто имайки предвид захвата си и това, че съм десничар. Ако си левичар можеш да се насочиш към някой от другите модели, но за мен лично тези два бутона от дясната страна са неизползваеми и неудобни. За мауспада не мисля че има някакъв смисъл от SS, но нали са там много доказани и темподобни та както си прецениш :) . 

• Автор

Сега видях, че EC1 е по-голяма от 2-ката, така че ще е тя най-вероятно.(Други разлики м/у двата модела не видях?) Иначе съм от онези хора амбидекстри ли как се казваха, може би една идея повече десничар, пък и съм свикнал да държа мишката с дясната ръка. За сега се насочвам почти окончателно към EC1. За пада вземам най-евтиния от текстилна материя и толкоз..и без това надхвърлих бюджета с едно 30-40 лв. Ще поръчвам в понеделник най-вероятно, ако някой има да добави нещо, да го прави до неделя.

Бих ти предложил специално за CS:GO да си вземеш пада на Gigabyte- G1 Gaming, изключително удобен и качествен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.