Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с безжична връзка

Featured Replies

Здравейте колеги !

Имам проблем с безжичната мрежа на лаптопа ми - Asus X55A SX041D. ОС - Windows 7 x64

До днес сутринта всичко си беше наред, докато не се появи жълто триъгълниче долу на връзката, и безжичния мрежови адаптер изчезна напълно. Повече така и не можах да се свържа към WiFi. Просто го няма адаптера в дивайс мениджъра. Пробвах да инсталирам драйвери от сайта на Асус - без ефект. Връщах дифолт настройки на биоса - пак няма ефект. Направих систем рестор (от 10.6.2016г.) намери някакви промени по драйвери, но отново не помогна. Държа да уточня, че проблем с рутера няма, тъй като телефона ми се свърза без проблем. Просто не е проблем в самата мрежа.

Дайте някакви идеи, че вече не знам какво да пробвам още...

Най-вероятно ти е заминала мрежовата карта. Единственият начин за проверка е замяна с нова. Една малка вероятност за по-лека присъда-нещо в контактуването към дъното-не познавам този модел , не мога да ти кажа как да я смениш. Дано да е гаранционен.Не си играй с драйвери-с какъвто и да е , трябва да се вижда в диспечера на устройствата.

преди 1 час, techmaniac написа:

Просто го няма адаптера в дивайс мениджъра.

Без драйвър ще го няма там,но би трябвало да има устройство с удивителен знак.Най вероятно проблема е от драйвъра.Деинсталираш този който е в момента,почистваш системата и опитваш отново инсталация на точния драйвър.Гледам,че този лаптоп има два различни модела мрежови карти.Трябва да си сигурен кой е в твоя модел. 

преди 4 минути, B3M2W0 написа:

Най-вероятно ти е заминала мрежовата карта.

Не може да се каже толкова категорично.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

До сега не съм виждал работещ драйвер така да изчезне, проблемът е , че липсва информационната връзка карта-чипсет, за ОС там все едно че няма нищо. Имало ли е много светкавици преди това около теб?

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

• Автор

Да снощи святка и гърмя, но спрях лаптопа като се позасили. Днес сутринта си работеше wifi адаптера, и изведнъж вече не се засича.

ПС: Етернет адаптера работи, сега съм се закачил с кабел за рутера.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Хм..........в биос провери ли как са нещата ?Там адаптера включен ли е ?

Ако продължава да ти прави мизерии един USB WI-FI адаптер ще ти свърши прекрасна работа

• Автор

В биоса нямаше нищо за безжичния адаптер, даже и връщах заводски настройки... Пробвах и комбинация Fn + F2 - без ефект отново.

Имаш ли индикатор на лаптопа за wi-fi ?

Имаш ли блутуут ?Ако имаш вероятно е комбиниран адаптер-а

А другите Fn бутони функционират ли ?Пробвай с някое лайв линукс дистро .Убунту да речем ,аз само с него си пускам блутуута на моя лаптоп

• Автор

Ще пробвам с някое дистро дали ще се открие въобще адаптера, макар че ме съмнява да е от ОС или драйвер.

Като че ли предложението на Иво е най-лесния изход-купуваш си един адаптер за USB, пъхаш го и си готов. Предлагам ти как изглежда моят.

44.JPG

Има доста по-малки като приемника на безжична мишка :)

Пробвай да забраниш и разрешиш мрежовия адаптер.

Провери в servicec.msc услугата WLAN AutoConfig стартирана ли е. Ако не е - стартирай я и пробвай да се свържеш. Задай режим на стартиране Auto.

Ако не помогне деинсталирай драйвъра и рестартирай компютъра.

Нулирай TCP/IP стека в конзола с админски права:
netsh int ip reset reset.log
netsh winsock reset catalog

Направи проверка на системните файлове. (sfc /scannow) от конзола с админски права.

Сканирай със ZHPCleaner - за сваляне - бутон TELECHARGER !.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.