Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Oт къде да включа AV на телевизор Vestel модел 3710 ?

Featured Replies

Здравейте!

Имам телевизор Vestel модел 3710, 14 инчов, дистанционното е модел

VESTEL 930, вижте снимката в прикачения файл. Пробвах всички варианти

на копчетата на дистанционното и телевизора, но не мога да го включа

към ДВД-плейъра, за да заработи. Връзката между телевизора и ДВД

плейъра NEO е с преходен SCART, вижте прикачената снимка.

Кабелите са скачени, но не знам кое копче на дистанционното е правилното.

Телевизорът уж е купен като нов с със съответното му дистанционно,

но когато натисна зеленото копче MENU, вместо да се появи менюто,

се появяват надписите NORMAL, NORMAL+.

Очаквам Вашите съвети, къде греша?!

vestel_930.jpg

Scart.jpg

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

жълтия бутон видео ,трябва да стане

преди 2 часа, vasilray65 написа:

но когато натисна зеленото копче MENU, вместо да се появи менюто,

Грешката не е в теб, поне за копчето меню:

pic_5494178f0ed4826_700x3000_1.jpg

• Автор

Да, скартът е в телевизора и плъзгачът е на IN, тъй като сигналът е входен за телевизора.

Жълтото копче действително е за настройки на картината като: яркост, контраст, цвят.

Интересува ме откъде в телевизора или дистанционното се превключва в режим да

хваща аудио и видео сигналите от ДВТ плейъра. Например при предишният ми телевизор

NEO имаше едно копче, което превключваше от режим телевизия в два режима, които

се появяваха на екрана като AV1 и AV2. В режим AV2 се хващаше аудио и видео сигналът

от ДВД плейъра. На Vestel телевизора не знам как да го направя.

Виж бутончето с двете кръгчета под зеления за включване.

• Автор
преди 45 минути, RudeBoy написа:

Пробвал ли си на канал 0 ?...

Изредих всички канали от 0 до 99. Както пише в някои форуми, че между 0 и 99-ти канал се намирало AV, при

мен нямаше, директно от 99-ти канал отива на канал 0.

преди 1 час, emil644466 написа:

ако СКАРТ-ът е в тв-то плъзгачът трябва да е IN и обратното.

жълтото копче предполагам е за настройки на картината.

Да, скартът е в телевизора и плъзгачът е на IN, тъй като сигналът е входен за телевизора.

Жълтото копче действително е за настройки на картината като: яркост, контраст, цвят.

хваща аудио и видео сигналите от ДВТ плейъра. Например при предишният ми телевизор

се появяваха на екрана като AV1 и AV2. В режим AV2 се хващаше аудио и видео сигналът

преди 3 часа, rumen1969 написа:

жълтия бутон видео ,трябва да стане

преди 2 часа, oavramov написа:

Още един глас за това бутонче ! :)

• Автор
преди 2 часа, oavramov написа:

Пробвах всички бутончета, включително и това - не се получи нищо.

Тъпата и нищо не значеща дума "проблем" няма място в заглавието. Коректния въпрос е "откъде да включа AV ?

Ако това е коректното дистанционно - бутончето под синьото.  Екранче със стрелка навътре/навън.

Има вариант и ако външното устройство (DVD или друго) има SCART изход да се пробва с такъв кабел (преходникът струва повече) и при включване телевизорът сам трябва да минава на AV.

Главно меню като другите няма. Подменютата са със съответните цветни бутони.  А настройката е от <prog>.  И доколкото телевизорът е на над 15 години, би трябвало за тях да сте се научили кое за какво е. Или поне да отворите и прочетете книжката (инструкцията). Аман от мързели.

• Автор
преди 6 часа, Филипов написа:

Тъпата и нищо не значеща дума "проблем" няма място в заглавието. Коректния въпрос е "откъде да включа AV ?

Ако това е коректното дистанционно - бутончето под синьото.  Екранче със стрелка навътре/навън.

Има вариант и ако външното устройство (DVD или друго) има SCART изход да се пробва с такъв кабел (преходникът струва повече) и при включване телевизорът сам трябва да минава на AV.

Главно меню като другите няма. Подменютата са със съответните цветни бутони.  А настройката е от <prog>.  И доколкото телевизорът е на над 15 години, би трябвало за тях да сте се научили кое за какво е. Или поне да отворите и прочетете книжката (инструкцията). Аман от мързели.

Няма книжка с инструкции, телевизорът е подарък на баща ми и той я е хвърлил някъде. Както и да е аз се оправих и си реших "КОРЕКТНИЯ ВЪПРОС ОТКЪДЕ ДА ВКЛЮЧА AV-то". Баща ми го е ползвал само да гледа телевизия, а не да включва външни устройства. На мен ми трябва, защото моят се счупи. Виждам, че и там сте дали отговор на проблема или както Вие държите да се казва ВЪПРОСА "Вероятен проблем с вертикалната развивка на телевизор NEO TV 1499 TX". Телевизорът го подарих на сервиза. Мисля, че това е форум, където се дават съвети, а не обиди, че съм бил мързел. 

• Автор
на 14 Юни 2016 г. в 11:23, Филипов написа:

Да, уцелил сте правилния бутон. Бях вече ходил в близкия сервиз и там ми посочиха този бутон с рисунка екранче и стрелка сочеща навътре, значи че сигналът е от външно устройство към телевизора. Въпреки че, както вече съм писал, изредих всички бутони, включително и този, но явно не съм бил насочил достатъчно точно дистанционното, макар че му купих уж нови алкалинови батерии и го бях отворил и старателно почистил с медицински спирт контактните повърхности на бутончетата и на платката под него, знам че не се препоръчва това много, но нямах търпение да ги мия с топла вода и сапун и да ги суша със сешоар.

Редактирано от vasilray65 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.