Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отрицателни стойности - CSS

Featured Replies

Здравейте колеги!

Имам въпрос относно позиционирането на елементи чрез margin и padding. Понякога, каквото и да правя не мога да избегна използването на отрицателни стойности върху някой елемент, за да го позиционирам така както искам. Мой познат ми е казвал, че това е лоша практика и е добре да се избягва, затова искам да се допитам и до Вас дали е така. Ще поставя изображение, на което всеки един отделен елемент е посочен със стрелка, като на тези в червено съм приложил margin с отрицателна стойност.   

28wgyms.png

Редактирано от Zdrravko (преглед на промените)

Не е лоша практика. А и зависи какво точно използваш. В крайна смета е важно дадената страница да работи и клиента да е доволен.

• Автор

Благодаря за отговора!

Питам, защото ми предстои да кандидатствам на позиция front-end разработчик и правя няколко начални страници на известни български уеб сайтове, за да мога прикача линк към CV-то си с написания от мен код. Просто не ми се иска заради дребни грешки да не ме наемат на въпросната позиция. Благодаря отново за отговора!

Редактирано от Zdrravko (преглед на промените)

Разрових се в Интернет и навсякъде казват, че не е лоша практика. Давай смело и успех с кандидатстването!!!

• 7 месеца по-късно...

По принцип не е лоша практика да се използват отрицателни стойности за "margin" и "padding". Но може да пробваш с "z-index" и тогава не се налага да имаш отрицателни стойности. Но трябва да внимаваш с използването на z-index.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.