Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здрасти.
На 17г съм и искам да се науча да програмирам ама не знам от къде да почна.
Поразгледах у гооле излезнаха ми там линкове влизам първия втория и т.н. мисълта ми е, че на всеки сайт казват различно да почна първо със programing basic  втория с html  и третия със c++ и т.н.
Затова съм много объркан и също така гледах някакви клипове също....
Просто казано искам да стана програмист ама не знам откъде да започна ще съм ви много благодарен ако ми ударите едно рамо и ми помогнете. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нали си наясно, че не може да научиш всички езици ? Запиши се в някаква школа. Познавам един програмист (не просто като хоби, а професионалист който си изкарва хляба по този начин) и като го попитах с какво да започна, ми отговори, че е най-подходящо с Java.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 39 минути, niki292002 написа:

Нали си наясно, че не може да научиш всички езици ? Запиши се в някаква школа. Познавам един програмист (не просто като хоби, а професионалист който си изкарва хляба по този начин) и като го попитах с какво да започна, ми отговори, че е най-подходящо с Java.

Наясно съм със езиците.
Школа ще помисля и ще видя дали във моя град има подходяща.
Еми java ся ще я изтегля ще я видя и таййй много ще си бия главата със сигурност ама какво да се прави :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зависи в коя сфера на програмирането си се запътил.По училищата,никъде не започват с java.Да не кажа,че и почти не се учи.Като за начинаещ,би било добре да започнеш със c++,после c# и от там нататък вече ти си избирай езиците.Java-та е голямо лутане с нея.Доста тегава ще ти дойде като за пръв език.

Редактирано от XxeoN (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, XxeoN написа:

Зависи в коя сфера на програмирането си се запътил.По училищата,никъде не започват с java.Да не кажа,че и почти не се учи.Като за начинаещ,би било добре да започнеш със c++,после c# и от там нататък вече ти си избирай езиците.Java-та е голямо лутане с нея.Доста тегава ще ти дойде като за пръв език.

WEB
Значи java се учи след като вече имаш опит със по тай лесните езици тай ли да го разбирам ? 



Сега видях един от клиповете на софтуни и там за начинаещи почнаха със програмата visual studio  и тая програма съдържа езици c++ , c#  и още php  не се сещам.
Имате ли някакъв опит със програмата или мнение дали е добра защото до колко то видях във нея има много езици .

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо лично и не искам да звучи като заяждане...,но

научи първо българския. Ако него не си успял да усвоиш за 10 години в училище, то програмирането ще ти се види още по-голям залък.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Специално аз, както и мои приятели започнахме от HTML, CSS после JavaScript и PHP(това са за WEB), а ако си се насочил към системното програмиране, започни със C/C++ да научиш основите на програмирането и по-нататък C#/Java. Разбира се НЕ учи всички на веднъж. Ако си за уеб, тръгни с HTML, ако си за системното, започни със C/C++, горе обесних защо.

Успех!!!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, XYconstant написа:

Нищо лично и не искам да звучи като заяждане...,но

научи първо българския. Ако него не си успял да усвоиш за 10 години в училище, то програмирането ще ти се види още по-голям залък.

Тука си прав но си има причина и тя е че до 8 клас учих във полша :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, #NesSa! написа:

Тука си прав но си има причина и тя е че до 8 клас учих във полша :)

Ще ти помогна. "Във" и "Със" се поставят само пред думи, започващи със "С" и "В".

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направо и ти почвай с него да учите правописа - не само пред думи започващи със С и В, но и пред такива със З и Ф

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Човекът пита откъде да учи програмиране, а вие го превърнахте в лекция по граматика.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пичове ако може да ми помогнете със HTML съвети или сайтове....
Във моя град намерих няколко заведения за уроци по програмиране ама много са солени цените :shock11:
 

преди 18 часа, niki292002 написа:

Ще ти помогна. "Във" и "Със" се поставят само пред думи, започващи със "С" и "В".

Мс Че ми Казуа :*
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Готин, достъпа ти до гугъл ограничен ли е или не знаеш как се ползва търсачката? Всичко е написано на хиляда места. Не вярвам някой да седне и заради теб да се зарови в нета.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз ти предлагам да опиташ това. Има всичко което ти трябва(HTML&CSS, PHP, Javascript, jQuery, Sass и още много неща за чиито имена не се сещам).

Редактирано от Dimitar122 (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, Martin Yakimov написа:

Пичага, влизаш ТУК и почваш да четеш :)

Супер! Благодаря. Днес цял ден търся... :computer8:
Още от сега почвам да чета!
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-добре започни с книгите на Наков, всичко е обяснено елементарно и ще получиш мноого добри общи познания след като разбереш основите, описани в книгите, можеш да се насочиш към който искаш език. http://introprogramming.info - това са  книгите му онлайн и са безплатни

Редактирано от rock n roll (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Martin Baychev
      Здравейте,
      След като не мога да си харесам лаптоп, който да отговаря на изискванията ми като параметри, цена, качество и т.н.. Реших да пиша тук и  се надявам, че ще ми дадете идея за добра конфигурация. Търся си пц до 1000-1100. Ще се използва за програмиране, най-вече уеб, вдигане на няколко виртуалки, гледане на 4К филми, може и за разцъкване на някоя друга игра (стратегия), като Heroes of might and magic 5, WarCraft 3... все класики.
      Търся нещо от сорта на i3-8100 (мисля че вградената карта UHD630 ще ми бъде достатъчна), 16GB ram, 250GB SSD или 500GB SSD, малка кутия тип куб (например fractal design node 304). Знам, че повечето такива кутии могат да поберат само mini atx дънни платки за съжаление, което мисля че ще оскъпи малко нещата. 
    • от HAZARD
      Здравейте приятели трябва ми помощ за решаване на 4 задачи вече втори път паднаха на изпита и пак не можах да ги реша , обръщам към Вас за помощ ,ако някой ми помогне ще съм му много благодарен
      Благодаря предварително  

    • от tompson2
      Здравейте!
      Имам нужда от помощ за една курсова работа по компютърна графика . Бях болен 3 седмици подред и изобщо не знам за какво става дума, а без курсовата съм прецакан! Та... Моля ви помогнете ако можете! ;( 
      ПС: (доколкото разбрах е на OpenGL и кода се въвежда във Microsoft Visual Studio, както е при програмирането на C++)
      Заданието е под формата на прикачен файл (снимка)

    • от Nero AN
      Здравейте, някои може ли да ми помогне с тази задача?
      Благодаря предварително!
      Задачата е следната:

    • от Nero AN
      Зададен е едномерен масив от цели числа A0, A1....... An-1. Да се състави програма която създава нов масив а0, а1......., а-1, като стойността на аi е равна на разликата между сумата на четните цифри и сумата на четните цифри на Аi. В програмата да се използват деинамични масиви.


      Благодаря предварително!
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.