Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на първи климатик за охлаждане

Featured Replies

Здравейте, 

Предстои ми покупка на климатик за хола, южно изложение около 20 квадрата. Ще се ползва само и единствено за охлаждане лятото, нямаме намерение да се топлим на климатици. Бюджета е до около 850 със монтажа. Идеята е да се охлажда хола и при отворена врата да отива към другата през коридора. Предполагам трябва да търся 12ка или по голям? Моля да ми препоръчате марка и модел и магазин от къде да купя. Техномаркет и Технополис ми идват първи на ум, но предполагам, че има специализирани магазини с доста по-добри предложения. Също климатика над леглото ли трябва да се постави за да може да се спи през нощта или няма значение. 

20 квадрата,ама колко кубика,защото имаш и таван все пак.Да охлаждаш 2 помещения през коридор е възможно,но няма да е ефективно-в стаята,в която е монтиран климатика ще е добре,в коридора-поносимо,а в другата стая почти няма да се усеща,освен ако не го сложиш на макс.вентилатор и на 23-25° т.е. почти да не изключва.

Много е важно монтажа да е качествен - да се вакуумира машината,да се нивелират телата,да не се огъват или пречупват тръбите и т.н.
Също така го вземи от фирма,която се занимава само с климатици-продава,монтира,сервизира, обслужва,а не от техно веригите,защото те наемат някоя фирма да монтира,а доколко монтажниците й са кадърни никой не знае.

Относно разположението на вътрешното тяло-то трябва да е такова,че да НЕ духа директно или в хората/човека,особено ако се спи.

Марка и модел в зависимост от населеното ти място,и особеностите на помещението.

• Автор

Стаята е около 70 кубика, като има външен балкон с изолация и дограма. Така или иначе става въпрос само за охлаждане,  не знам до колко има значение изолацията. За София става въпрос. Някакви препоръки за читави фирми в София? Надали ще се насоча към техно верига.

чувал съм хората да казват:

за колите - мерцедес и всички останали ,

за климатиците съм чувал - дайкин и всички останали

http://www.daikin.bg/

хайер също бива (немски)

http://www.clima-services.com/bg/klimatici/-/-/haier/

изборът е твой ! :wink12:

Редактирано от Петроff (преглед на промените)

Хаер си е Китаец. Но марков, пускат продукт на външния пазар само ако се е наложил на вътрешния.

Аз съм доволен от Технополис и Зора, те само продават монтажа е от външна фирма. В техно магазините често има промоции с безплатен монтаж но се чака доста. 

За 70 кубика Дайкин за 850 лв макс няма да намери.Този става за кубатурата,но е извън бюджета - http://klimafrost.com/klimatik-Daikin-ftxb35c-rxb35c  

и 3 г са си 3 г гаранция и то без доплащания и глупости.Изолацията винаги има роля,така че не я подценявай.

Ето ти 1 климатик - http://klimafrost.com/klimatik-Treo-cs-i12ca1-co-i12ca1

който ти е в бюджета и е от фирма за климатици.

Каквото и да решиш,имай предвид за следното-машината да е съобразена с кубатурата,да е направен оглед,да е монтирана както трябва/по-горе съм писал най-основното/,да разбереш предварително дали профилактиката е задължителна или не и дали се плаща или не,гаранцията по закон е 2 г и не трябва да е обвързана с профилактика или каквото и да е допълнително плащане.

За охлаждане каквото и да е върши работа. Разликите са за отопление при ниски температури.

Външното тяло трябва да се монтира извън остъклената тераса, за да има топлообмен. с околния въздух. 12 смятам че ще е достатъчно. Преди няколко месеца си купих GREE GWH12MA. За по-малко пари  с 5 години гаранция. Нямам изисквания за платени профилактики. Казаха ми само че за 5 години гаранция трябвало да профилактират на третата. И съм го взел основно за отопление.

ff93e8c34c9et.jpg b27a256f41a2t.jpg

• 4 седмици по-късно...

Аз имам такъв модел http://www.home-max.bg/klimatik-msr-09hrdn1-r17/ и съм много доволна. Охлаждам няколко стаи, но почти не стоя в стаята, в която е климатикът , защото вредно и неусетно се разболявам. УСпех в търсенето!

Емануела, и аз мисля да си взема такъв, защото цената ме устройва и изглежда качествен.

Според този сайт 12, която съм купил е само с 50 лв повече от предложената 9, която явно ще е недостатъчна.

Сегашните уж чешки дайкини са произведени в Турция и нямат нищо общо с едновремешните.  Имат значително по-малко и леко тяло (икономия на материал), което несъмнено се отразява на качеството.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.