Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за Linux за гледане на български телевизионни канали

Featured Replies

Просто коментирам от гледна точка на един нормален потребител . Нормално е и със времето ще намерите верният път, все пак приложението е на БЕТА етап . 

Понякога натрупването на функции , вместо да направи приложението по лесно , го правят по сложно и объркващо . За това избягвайте не нужните диалози и известия . 

• Отговори 134
  • Прегледи 41,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Vladimir Bakalov
    Vladimir Bakalov

Може да пробвате и тази програмка за гледане на тв wget https://mrejata.net/tv/my-tv.sh.x Трябва да имате инсталиран "yad" и "mpv player"

• サムライオートバイ
    サムライオートバイ

Хммм. Напреднал начинаещ съм

• Zeroadhesion
    Zeroadhesion

Има нова версия, в която всичко би трябвало да работи. Използва се нов универсален инсталатор за всички дистрибуции, първо ще трябва да се премахне стария пакет на програмата, ако има инсталиран так

Публикувани изображения

@Ivoarch и аз се лутах да търся и в менюто и по файловата система. Някъде прочетох че се оправя с LOG OUT и след това LOG IN и след това ми се появи в "звук и видео" и работи добре само че преди това му инсталирах mpv player.

Абе пичове при мен на Lubunto нещо не иска да се унинсталира старата версия,пише ми само няма намерен такъв файл,като копирам командата от тук,пробвах да я сваля директно върху старата,обаче версията отново не се променя....

• Автор
преди 1 час, I love anime написа:

Абе пичове при мен на Lubunto нещо не иска да се унинсталира старата версия,пише ми само няма намерен такъв файл,като копирам командата от тук,пробвах да я сваля директно върху старата,обаче версията отново не се променя....

Тази команда за Uninstall е за новата версия на програмата, а онази с пакетите....просто ще трябва да махнеш пакета?

То добре,ама проблема е че с линукса съм пълен нооб,може ли да кажете каква е командата.

• Автор
току що, I love anime написа:

То добре,ама проблема е че с линукса съм пълен нооб,може ли да кажете каква е командата.

Дам, заповядай:

sudo apt-get remove bgtv

преди 4 часа, iliyan71 написа:

@Ivoarch и аз се лутах да търся и в менюто и по файловата система. Някъде прочетох че се оправя с LOG OUT и след това LOG IN и след това ми се появи в "звук и видео" и работи добре само че преди това му инсталирах mpv player.

Някои графични среди го правят този номер, но това е жертвата, която трябва да направим, за да се инсталира само на потребителско ниво. Все пак не е open source и не е коректно програмата да иска парола за root, за каквото и да е било действие. :)

на 10.07.2016 г. в 1:45, ivoarch написа:

А да , виж за това не се сетих да погледна . Но всичкото това със онзи балон който излезе ме обърка , и въобще не помислих да проверявам в меню .Както писах, щеше да е много по удобно да излезе балонче и да ми каже, програмата е инсталирана , или пък програмата е инсталирана един къде си , второто мисля е ненужно, щом има икона в меню . Ако бях прочел програмата е инсталирана  , може би щеше да потърся в меню . 

Иво я дай всички команди за стотинката че и при мен нещо не се получава ,ако може.

root@misho:/home/misho# wget -N http://mrejata.net/tv/bgtv-x86_64.sh && chmod +x bgtv-x86_64.sh && ./bgtv-x86_64.sh && rm bgtv-x86_64.sh
--2016-07-21 20:08:07-- http://mrejata.net/tv/bgtv-x86_64.sh
Преобразувам mrejata.net (mrejata.net)... 104.31.93.165, 104.31.92.165, 2400:cb00:2048:1::681f:5da5, ...
Свързване към mrejata.net (mrejata.net)|104.31.93.165|:80... успешно свързване.
HTTP изпратено искане, чакам отговор... 200 OK
Дължина: 213234 (208K) [application/octet-stream]
Saving to: ‘bgtv-x86_64.sh’

bgtv-x86_64.sh      100%[===================>] 208,24K   571KB/s    in 0,4s    

Заглавката съдържаща информация относно последна промяна липсва -- полето за дата се изключва.
2016-07-21 20:08:07 (571 KB/s) - ‘bgtv-x86_64.sh’ saved [213234/213234]

Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing BG TV 2.1...  100%  
root@misho:/home/misho# 

и опира до тук,някакви съвети как да го пусна ?

Е то тва има ли значение някакво ? предната версия са инсталваше и са показваше на декстопа директно,а с тая опирам до тука,и пак с роот го правех.

• Автор

Има значение, инсталира се на потребителско ниво.

Виж в кои от двете директории се намира скрипта и го пусни от там:

/root/.bgtv/

или

/home/misho/.bgtv/

Ако го пуснеш през нормален потребител и се намира в /root/.bgtv/ според мен няма да работи.

Редактирано от Zeroadhesion (преглед на промените)

misho@misho:~$ wget -N http://mrejata.net/tv/bgtv-x86_64.sh && chmod +x bgtv-x86_64.sh && ./bgtv-x86_64.sh && rm bgtv-x86_64.sh
--2016-07-21 21:23:41-- http://mrejata.net/tv/bgtv-x86_64.sh
Преобразувам mrejata.net (mrejata.net)... 104.31.93.165, 104.31.92.165, 2400:cb00:2048:1::681f:5ca5, ...
Свързване към mrejata.net (mrejata.net)|104.31.93.165|:80... успешно свързване.
HTTP изпратено искане, чакам отговор... 200 OK
Дължина: 213234 (208K) [application/octet-stream]
Saving to: ‘bgtv-x86_64.sh’

bgtv-x86_64.sh      100%[===================>] 208,24K   664KB/s    in 0,3s    

Заглавката съдържаща информация относно последна промяна липсва -- полето за дата се изключва.
2016-07-21 21:23:41 (664 KB/s) - ‘bgtv-x86_64.sh’ saved [213234/213234]

Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing BG TV 2.1...  100%  
misho@misho:~$ 

пак същото и без роот,а нямам никва идея как да го стартирам тва сх,също го няма и в хоме такава директория където си казал,Осто е Лубунту 64 битово

• Автор

И искаш да ми кажеш, че не ти излиза икона в менюто, дори след като рестартираш?

И не ти се стартира като напишеш в терминала

~/.bgtv/bgtv

???

Meрси за пояснението. :)  Аз я търсих в aur. 

Доста приятен интерфейс. 

На мен обаче ми е интересно друго. Понеже тия диеми са платени, а то не че ми пука, но създателят на програмата може ли да има някакви неприятности, че с нея се гледат безплатно?

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Създателя само е сглобил програмка със съществуващи линкове от нета. Отговорността е носи доставчика или човека който е пуснал линковете. Дано скоро не им направят проблем и да ги спрат :)

• Автор
преди 10 часа, иноТ написа:

Малко нахално от моя страна, но плануваш ли версия за Arch? :D 

И аз съм с Arch, дори планирах да я качвам в AUR, но е много голяма занимавка, дори почти невъзможно да поддържам пакети за всички дистрота и затова направих универсален инсталатор. Следващото е, че програмата е насочена само към българската аудитория и е с неясен произход, а в AUR има известен контрол над съдържанието - нали не мислиш, че всеки може да качи каквото си иска с не-open source и да му го одобрят? :) Там пакетите с не-open source са само от сигурни източници, а аз не съм такъв :clown:

Редактирано от Zeroadhesion (преглед на промените)

Малко нахално звучи, но защо при мен работи а при вас не? :–) За сефте ми е, извинявам се.

току що, サムライオートバイ написа:

Малко нахално звучи, но защо при мен работи а при вас не? :–) За сефте ми е, извинявам се.

Късмета на начинаещия :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.