Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за Linux за гледане на български телевизионни канали

Featured Replies

Мдааа, кофти е това с Диемите.... Намирам си някаква алтернатива за Формула 1, ама понякога гледам и БГ мачове, а за тях няма врътка :(

• Отговори 134
  • Прегледи 41,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Vladimir Bakalov
    Vladimir Bakalov

Може да пробвате и тази програмка за гледане на тв wget https://mrejata.net/tv/my-tv.sh.x Трябва да имате инсталиран "yad" и "mpv player"

• サムライオートバイ
    サムライオートバイ

Хммм. Напреднал начинаещ съм

• Zeroadhesion
    Zeroadhesion

Има нова версия, в която всичко би трябвало да работи. Използва се нов универсален инсталатор за всички дистрибуции, първо ще трябва да се премахне стария пакет на програмата, ако има инсталиран так

Публикувани изображения

Сорса на каналите  е от крадени или случайно намерени проксита в интернет. Писачите на тази програма няма как да контролират нито един от тия канали и когато собственика на сорса смени нещо   и каналите умират. 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 15 минути, AlkatrazBG написа:

Сорса на каналите  е от крадени или случайно намерени проксита в интернет. Писачите на тази програма няма как да контролират нито един от тия канали и когато собственика на сорса смени нещо   и каналите умират. 

според мен не е... директно си се стриймва от mnet/msat... през прокси и рестриймване щеше постоянно да лагва и дропи... а каналите вървят със съвсем малка разлика от кабелната...

Искам да попитам как мога да ъпдейтвам програмата, смисъл такъв, сега съм я инсталирал, от 2-3 дена Дискавърито ми е черен екран и върви само звук. Ако оправят линка или го променят как мога да ъпдейтна, това автоматично ли става или как?

Освен това, според мен Професорът е прав, самоче бърка ИСП-то.

Корекция: Може и точно от червените да е, но пък има един друг доставчик без кодировка, не ме интересува по принцип, важното е да върви :)

Друго да ви кажа, от преди няколко дена има списък с много подобни канали в един друг форум. Ползвам списъкът с влц, защото интерфейса ми е по-удобен, но каналите са много подобни, няма да кажа идентични, защото има разлики. Нека хората погрижили се за тази страхотна програма да го имат в предвид.

На създателите мога да им дам една препоръка, това лично на мен ще ми е по-удобно. Ако могът при ъпдейт да сложат увеличаване и намаляне на звукът със скрола на мишката или с клавишите нагоре/надолу, аз за това и ползвам влц-то с другите линкове, като главна телевизия... просто интерфейсът ми е по-удобен.

Иначе това са най-добрите стриимове, като цяло, браво и много благодаря :)

Още една корекция, днес вече Дискавърито върви, както на линукската програма, така и на плейлиста от другият форум. Надявам се или вие да сте пуснали листа съзнателно или да не ползвате собствен ресурс за да поддържате телевизията, защото съм почти 100% сигурен, че стиймовете са еднакви.

Редактирано от Barrila (преглед на промените)

Няма да е лошо да заменят  MPV със това bomi project page . Сорса на каналите си се вижда и е ясно  от къде го взимат. Диема Спорт 1 и 2 ги няма защото там от където взимат каналите са спрени,за това са и толкова малко каналите в скрипта. Като  затворят тестовия  сървър   и всички канали ще умрат.

преди 9 часа, AlkatrazBG написа:

Сорса на каналите си се вижда и е ясно  от къде го взимат.

Идеята (ако съм схванал правилно) е поне малко разбиращите да не знаят от къде идва и затова е mpv. Освен това с него "хващат" и по-стари системи. И с какво пък "Б"-то надцаква "ЕсЕм"-а, с нищо.

изписва ми в момента гледате славия локомотив пд

пък всъщност направо нищо не гледам - прозорец, в което да се отваря видеото така и няма

Линукс минт...

Някой в темата каза, че нещо ще спре след време. Май не си му повярвал. Май-май е казвал истината ;) . За без пари ... и това е много, ако питаш мене.

Няма и да се отвори защото  линковете за тези 2 канала са спрени. Листата от която гледате в момента я има от 3 месеца във всички сайтове и хората се принудиха да махнат част от каналите. Листата е тестова и да разчитате на нея не е много удачно. Програмата няма как да се обнови сама със нови линкове и трябва да чакате  писачите на скрипта  да  изнамерят от някъде друг  сорс  за каналите и да ви направят нова версия.

Здравейте. Поздравления за готината програма. При мен на дебиан стреч нещо не тръгва... аз ли не правя работите като хората. Инсталирах mpv и yad зависимостите, програмата тръгва само дето де факто не ще да плейва каналите. изходът на кода е следния:

2016-09-12 18:33:32 (1,78 MB/s) - ‘tv’ saved [272603]

mpv: no process found
bash: ред 17: В момента гледате <b>По света и у нас Информационна емисия</b> по <b>БНТ 1</b>.: Няма такъв файл или директория

Ако съм ти спрял сървъра  и ти работи само обновяването на EPG–то дали ще  ти с отвори който и да е канал от тоя сървър  ? Спряха ви тока направо от трафопоста  дет се вика :)  Така става когато с чужда пита помен правиш .

на 9/10/2016 в 20:50, AlkatrazBG написа:

Ако съм ти спрял сървъра  и ти работи само обновяването на EPG–то

Така го каза все едно ти се сбъдна най-съкровеното желание.

Редактирано от Barrila (преглед на промените)

Ми преди 2  дена написах ,че сървъра е плъзнал из всички форуми и ще спре. Скрипта си е добре написан ама линковете са крадени  и 100% ще ги гледате от ден до пладне. Така направена тая програма не струва и чеп за зеле защото зависите  от тия дето пишат скрипта а пък те чакат като гаврошовци някой да публикува листа в  нета та да я сложат.

http://www.тв-програма.bg/

http://www.blitz.bg/tv

от тия линкове програмата си тегли EPG (може да си погледнете лога .xsession-errors ), а кой стриймва каналите е отделен въпрос... сега остана само world bnt понеже то се триймва от другаде...

на 9/10/2016 в 9:06, AlkatrazBG написа:

Няма да е лошо да заменят  MPV със това bomi project page . Сорса на каналите си се вижда и е ясно  от къде го взимат. Диема Спорт 1 и 2 ги няма защото там от където взимат каналите са спрени,за това са и толкова малко каналите в скрипта. Като  затворят тестовия  сървър   и всички канали ще умрат.

няма как да стане, тоя плеър не поддържа стриймове (rtmp, rtsp, ), както и плейлисти (m3u, m3u8 и т.н.) mpv може да се замени с vlc, но според мен mpv е в пъти по добър плеър (все пак е тръгнал от mplayer2), жалко че няма версия за смартфони, щото vlc не струва...

Професоре недей така :) https://github.com/xylosper/bomi   Ако  се беше поинтересувап щеше да знаеш ,че MPV е форк  на тоя плеар :)  Каквото чете единия това и другия. 

мда и един мармот увива шоколад в станиол...

https://en.wikipedia.org/wiki/Mpv_(media_player)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

~/.bgtv/bgtv
--2016-09-15 20:07:53-- http://www.blitz.bg/tv
Преобразувам www.blitz.bg (www.blitz.bg)... 79.98.105.7
Свързване към www.blitz.bg (www.blitz.bg)|79.98.105.7|:80... успешно свързване.
HTTP изпратено искане, чакам отговор... 200 OK
Дължина: неопределен [text/html]
Saving to: ‘tv’

[ <=>                                   ] 267.856     --.-K/s   in 0,1s    

2016-09-15 20:07:54 (2,63 MB/s) - ‘tv’ запазен [267856]

--2016-09-15 20:07:54-- http://www.xn----8sbafg9clhjcp.bg/tv/bnt-hd/
Преобразувам www.тв-програма.bg (www.xn----8sbafg9clhjcp.bg)... 82.119.92.40
Свързване към www.тв-програма.bg (www.xn----8sbafg9clhjcp.bg)|82.119.92.40|:80... успешно свързване.
Saving to: ‘index.html’

[ <=>                                   ] 99.318      --.-K/s   in 0,06s   

2016-09-15 20:07:54 (1,67 MB/s) - ‘index.html’ запазен [99318]

--2016-09-15 20:07:54-- http://www.xn----8sbafg9clhjcp.bg/tv/news7/
Свързване към www.тв-програма.bg (www.xn----8sbafg9clhjcp.bg)|82.119.92.40|:80... успешно свързване.

[ <=>                                   ] 144.958     --.-K/s   in 0,07s   

2016-09-15 20:07:54 (2,02 MB/s) - ‘index.html’ запазен [144958]

--2016-09-15 20:07:55-- http://www.xn----8sbafg9clhjcp.bg/tv/24kitchen/

[ <=>                                   ] 135.477     --.-K/s   in 0,07s   

2016-09-15 20:07:55 (1,94 MB/s) - ‘index.html’ запазен [135477]

--2016-09-15 20:07:55-- http://www.xn----8sbafg9clhjcp.bg/tv/bloomberg/

[ <=>                                   ] 94.622      --.-K/s   in 0,06s   

2016-09-15 20:07:55 (1,63 MB/s) - ‘index.html’ запазен [94622]

--2016-09-15 20:07:55-- http://www.xn----8sbafg9clhjcp.bg/tv/hbo-comedy/

[ <=>                                   ] 97.470      --.-K/s   in 0,06s   

2016-09-15 20:07:55 (1,62 MB/s) - ‘index.html’ запазен [97470]

--2016-09-15 20:08:01-- http://www.blitz.bg/tv
Преобразувам www.blitz.bg (www.blitz.bg)... 79.98.105.7
Свързване към www.blitz.bg (www.blitz.bg)|79.98.105.7|:80... успешно свързване.
Saving to: ‘tv’

[ <=>                                   ] 267.856     --.-K/s   in 0,1s    

2016-09-15 20:08:02 (2,61 MB/s) - ‘tv’ запазен [267856]

mpv: no process foun

Нещо спря да работи.Само изкарва иконата  гледате еди си коя телевизия и няма картина ни звук.

• Автор

Спря, защото някой квартален хакер качи стриймовете по интернационалните сайтове и ги убиха. :D

Това всъщност беше причината да ги крием, но за българската простотия край няма, така че сега и програма нямааа :)

Еми Българска работа.Вечно гледа нещо работещо да го счупи.

преди 42 минути, Zeroadhesion написа:

Спря, защото някой квартален хакер качи стриймовете по интернационалните сайтове и ги убиха. :D

Това всъщност беше причината да ги крием, но за българската простотия край няма, така че сега и програма нямааа :)

Сега няма какво да качва, напълно безполезен е вече. Предполагам, че е някой с умряло сайтче с рекламки, дето си мисли, че трепе конкуренцията.

• Автор

Стриймовете винаги ще има начин да се кракнат, дори и да криптираме скрипта, както досега...

Та щом един път са го направили, ще го направят отново и ще изтрият стриймовете отново - не виждам смисъл да го правя, такъв ни е манталитета просто :)

Иначе имам още един набор от такива стриймове на TV доставчик, но те бял свят няма да видят.

Редактирано от Zeroadhesion (преглед на промените)

преди 2 минути, Zeroadhesion написа:

Иначе имам още един набор от такива стримове на TV доставчик, но те бял свят няма да видят.

Подкрепям напълно, няма смисъл просто, отнема време и ресурс, а 1 комплексар ги скапва. Аз и без тва гледам 1-2 канала на антена, не ми пука, яд ме е за премиум каналите и че бяха със страхотно качество и никакво засичане.

А ако тоя дето ги е скапал има сайтче с банерки, да не мисли, че ще съм му зрител... най много да му скапя неговите стриймове.

ми то това го имаше още в няколко форума:

mrejata.net и kaminata.net , няма как да не ги види някой...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.