Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

дефектен монитор

Featured Replies

един от работните ми монитори почна да се държи странно
като го включа чува се едно подобно на бъзззз за една секунда и черен екран, пак за една секунда бъззз (има картина ) и след това черен екран ...и това е.  Два бъза през които има картина и и до тук.
Отворих го за да видя източника на звука но не мога де определя точно, Страх ме е да си приближа ухото да не ме изпере тока

IMG_9288.JPG

ако са CCFL въпроса ми е мога ли да взема лампите от друг монитор, друга марка и малко по-голям размер и да ги заменя ? 

P.S. кондензатора в ограден в червено е леко подут

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

преди 24 минути, julienalexandrov написа:

един от работните ми монитори почна да се държи странно
като го включа чува се едно подобно на бъзззз за една секунда и черен екран, пак за една секунда бъззз (има картина ) и след това черен екран ...и това е.  Два бъза през които има картина и и до тук.
Отворих го за да видя източника на звука но не мога де определя точно, Страх ме е да си приближа ухото да не ме изпере тока

IMG_9288.JPG

ако са CCFL въпроса ми е мога ли да взема лампите от друг монитор, друга марка и малко по-голям размер и да ги заменя ? 

P.S. кондензатора в ограден в червено е леко подут

Кондензатора е направо за смяна и това е една от причините. Купувате нов (може би е 470 микрофарада на 35-40 волта) със същия капацитет и напрежение, махате подутия и го сменяте с новият, като внимавате да не размените плюса и минуса.  Като гледам и този, който е до предпазителя, кафявия на цвят(до него е зелен, залепени двата заедно) май и той се е понадул. Ако да, сменяте и него по същият начин. След това всичко трябва да е ОК! Чакаме за резултат и успех от мен!

преди 1 час, * СТЕФАН * написа:

Кондензатора е направо за смяна и това е една от причините. Купувате нов (може би е 470 микрофарада на 35-40 волта) със същия капацитет и напрежение

Само да допълня за кондензатора е желателно да е 105°C Low ESR. Аз бих сменил и другите два зелени - предполагам че са със същата стойност и са на същата захранваща линия преди индуктивността (може да се проследят пистите от другата страна). Успех и от мен!

• Автор
на 7/2/2016 в 23:38, * СТЕФАН * написа:

Кондензатора е направо за смяна и това е една от причините. Купувате нов ....... Чакаме за резултат и успех от мен!

благодаря много, като намеря подходящ кондензатор ще го сменя

преди 23 часа, oavramov написа:

Само да допълня ...

благодаря и на теб ...  ще ги сменя и трите като намеря подходящи 

• Автор
на 7/2/2016 в 23:38, * СТЕФАН * написа:

Купувате нов (може би е 470 микрофарада на 35-40 волта), като внимавате да не размените плюса и минуса. Чакаме за резултат и успех от мен!

680mf на 25 на волта беше ..... понеже нямах 680mf (имах 470mf и 1000mf) смених го със 470mf на 25 волта, беше биполярен така че не видях къде е минуса и плюса,............. изгря и засега работи добре .... Другите кондензатори са добре......честно казано аз си мислех че проблема е по-сериозен, в смисъл от рода на CCF лампите....благодаря много и успешна седмица 

на 7/3/2016 в 1:10, oavramov написа:

желателно да е 105°C Low ESR. Аз бих сменил и другите два зелени -). Успех и от мен!

нямах 105° и му сложих 75°, не ми се даваха 5$ за три кондензатора а и магазина е на 15 км от мен. Останалите другите два зелени по веригата ми се видяха добре и не съм ги барал ...... благодаря много и успешна седмица

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

преди 20 минути, julienalexandrov написа:

680mf на 25 на волта беше ..... понеже нямах 680mf (имах 470mf и 1000mf) смених го със 470mf на 25 волта, беше биполярен така че не видях къде е минуса и плюса,............. изгря и засега работи добре .... Другите кондензатори са добре..........благодаря много и успешна седмица 

Биполярен кондензатор практически няма плюс и минус. Използват се най вече в друга област на радиоелектрониката. Затова е добре, независимо че е "изгрял" монитора, да го подмените с електролитен. На магазина са по 30 стотинки. И при такива ситуации не е необходимо да казвате че нямате, а да купите и да го подмените. В тази верига кондензатора е задължително да е електролитен. Иначе , по вашата логика, фирмите ще си слагат каквото намерят в склада като елементи. Добре е че сте се справил с ремонта. Явно, мониторът ви е необходим. И поради тази причина ще го подмените с такъв, за който вече ви написах.Дали ще сложите 470, 680, или 1000 микрофарада, няма голямо значение. Значение има неговото работно напрежение и температурата. Ако сте прочел всички постове, колегата под моя пост ме е допълнил с температурния му обхват. Аз не го написах това тенденциозно, защото даже и добри техници не спазват основни правила, а слагат каквото им падне под ръка - само пари да падат в джоба. Приятна вечер ви желая!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, * СТЕФАН * написа:

Биполярен ....Затова е добре, независимо че е "изгрял" монитора, да го подмените с електролитен. На магазина са по 30 стотинки. И при такива ситуации не е необходимо да казвате че нямате, а да купите и да го подмените. 

С уважение към времето отделено за моя проблем. Не съм в БГ. Най близкия магазин за части е на 15 км от мен, и един кондензатор като тоя е 1.5 долара ... ако въобще го имат в наличност. Това значи 5 долара плюс бензина и загубеното време по пътя за трите кондензатора. Монитора ще го оставя така докато издъхне а след това ще купя някакъв по-нов. Не ми беше толкова важен. Използвах го да troubleshoot-вам повредени компютри.   Плюс това при разглобяването съм повредил лентовоя кабел и даваше бягащи хоризонтални снежинки. Едвам го наместих и ме е страх при ново разглобяване да не почне пак снеговалежа.

преди 21 минути, * СТЕФАН * написа:

Биполярен кондензатор Използват се най вече в друга област на радиоелектрониката. 

биполярния го взeх от един 32 инчов счупен телевизор ,

преди 3 часа, julienalexandrov написа:

С уважение към времето отделено за моя проблем. Не съм в БГ. Най близкия магазин за части е на 15 км от мен, и един кондензатор като тоя е 1.5 долара ... ако въобще го имат в наличност. Това значи 5 долара плюс бензина и загубеното време по пътя за трите кондензатора. Монитора ще го оставя така докато издъхне а след това ще купя някакъв по-нов. Не ми беше толкова важен. Използвах го да troubleshoot-вам повредени компютри.   Плюс това при разглобяването съм повредил лентовоя кабел и даваше бягащи хоризонтални снежинки. Едвам го наместих и ме е страх при ново разглобяване да не почне пак снеговалежа.

биполярния го взeх от един 32 инчов счупен телевизор ,

Съгласен съм с Вас, но никъде не прочетох, че не живеете в България.Затова другият път като питате, напишете си автобиографията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.