Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на слушалки главно за музика (рок/метъл)

Featured Replies

Здравейте,

търся си слушалки за ползване в домашни/офис условия и главно за слушане на музика от PC - рок/метъл.

Бюджета ми е около 130-150лв. и ще съм благодарен да ми дадете и линкове към някой БГ търговец.

Предпочитам "on ear" тип. На микрофон не държа, но ако има то той да не е от тези, които "стърчат" и могат да се позиционират пред устните като на служител в кол център или геймър ;)

Дъното ми е ASRock H81M, т.е. за момента ще съм с непретенциозно вградено аудио (Realtek ALC892) и предполагам, че някой ден може да си взема външна аудио карта, която да закача на PCI-а под видео картата.

Не се заблуждавам и съм наясно, че нито бюджета ми е сериозен, нито гореспоменатия ALC892 са подходящи за "качествения звук", за който много хора питат из форумите, но все пак ще се радвам на вашите мнения за слушалки, които да ми паснат на нуждите :).

Благодаря предварително на всеки, който отдели малко време да напише нещо по темата.

За мен това е най доброто за 2016 във тоя ценови клас .

Beyerdynamic DTX350M Black слушалки (DTX350M)

MARSHALL MAJOR II BLACK

Sennheiser HD 229

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Благодаря @AlkatrazBG,

огледах и трите модела. Marshall-а ми прави впечатление с визията си, но пък е близо 200лв.

На Sennheiser-а ми харесват наушниците, но цветово отстъпва заради червения цвят пред Beyerdynamic-а :)

Гледам този Sennheiser HD 239, но има ли смисъл от тези 50лв заради едната визия или и като параметри са оправдани...

Ще се радвам на твоето мнение.

току що, killswitch.engager написа:

Благодаря @AlkatrazBG,

огледах и трите модела. Marshall-а ми прави впечатление с визията си, но пък е близо 200лв.

На Sennheiser-а ми харесват наушниците, но цветово отстъпва заради червения цвят пред Beyerdynamic-а :)

Гледам този Sennheiser HD 239, но има ли смисъл от тези 50лв заради едната визия или и като параметри са оправдани...

Ще се радвам на твоето мнение.

Имам от тази серия на Зенхайзер и им липсват ниските. Не че звука е лош, но не са много добри

Капитане хард рока не е техно да  блъска  баса . Там са китарни сола, пеене и мелодия за разлика от техното дето е само едно думкане. Маршала дже са 64 омови и ако ги пусне през един DAK  ще получи душевен оргазъм . Сенхайзера е с нах добрата честотна характеристика   и е един от топ моделите за ценовия клас през 2016

преди 4 минути, AlkatrazBG написа:

Капитане хард рока не е техно да  блъска  баса . Там са китарни сола, пеене и мелодия за разлика от техното дето е само едно думкане.

Щом казваш :)

Недей да с надцакваме със Хард -Рок ,че ще загубиш с гаранция :)  Аз съм проговорил на Deep Purple  и съм горд собственик на над 2500 диска със тази музика . Ако има болни фенове на тоя жанр аз съм от тях  да знаеш .

Тема която може да погледнете - 

Капитана е 100% прав , Зенхайзер само от HD600 нагоре , другото е кухо и глухо.

току що, AlkatrazBG написа:

Недей да с надцакваме със Хард -Рок ,че ще загубиш с гаранция :)  Аз съм проговорил на Deep Purple  и съм горд собственик на над 2500 диска със тази музика . Ако има болни фенове на тоя жанр аз съм от тях  да знаеш .

Закачката беше само за да покажа че имаш нужда от добри ниски за да слушаш рок/метал. А слушалките по-горе са по-скоро за поп

• Автор

Да, не слушам такава музика, която да изисква як бас. Е... може би от време на време някой фънк, дуум и т.н. го изискват :)

Ценя всяко мнение, което да ми помогне във вземането на решение, та ако @capnemo може да предложи някакви слушалки ще се радвам.

Благодаря и на @Julius Decimus и ще погледна въпросната тема.

преди 3 минути, killswitch.engager написа:

Да, не слушам такава музика, която да изисква як бас. Е... може би от време на време някой фънк, дуум и т.н. го изискват :)

Ценя всяко мнение, което да ми помогне във вземането на решение, та ако @capnemo може да предложи някакви слушалки ще се радвам.

Благодаря и на @Julius Decimus и ще погледна въпросната тема.

Аз лично бих ви препоръчал тези: Sennheiser HD 471. Знам че малко надвишават цената, но (поне за мен) в магазина звучаха много добре

преди 1 час, killswitch.engager написа:

Да, не слушам такава музика, която да изисква як бас

Няма такава музика, дето не "изисква як бас"! Баса си е бас -  слушам хард и хеви, от както се помня а отдавна не съм на 20. И някак не мога да си представя, примерно Нирвана, или Металика или Рамщайн  без бас.

kopfhörer.jpg

преди 53 минути, syr_pi4 написа:

Няма такава музика, дето не "изисква як бас"! Баса си е бас -  слушам хард и хеви, от както се помня а отдавна не съм на 20. И някак не мога да си представя, примерно Нирвана, или Металика или Рамщайн  без бас.

kopfhörer.jpg

Тези слушалки са с добри говорители - така като гледам 4 ома / 3 вата. Може и да греша.:D

• Автор

В момента се чудя над тези

1. Sennheiser HD 471g
  2. Shure SRH440

Клоня повече към Sennheiser-а тъй като @capnemo ги е пробвал, но горе долу могат да се намерят на една и съща цена, та какво ви е мнението за единия и за другия и кой да избера?

п.п. тук съм ги добавил за сравнение

преди 21 минути, killswitch.engager написа:

В момента се чудя над тези

1. Sennheiser HD 471g
  2. Shure SRH440

Клоня повече към Sennheiser-а тъй като @capnemo ги е пробвал, но горе долу могат да се намерят на една и съща цена, та какво ви е мнението за единия и за другия и кой да избера?

п.п. тук съм ги добавил за сравнение

Имайте предвид че имам спомени че модела 471G e предвиден за телефони. Трябва да търсите модела 471I (който мисля е със стандартен куплунг)

• Автор
преди 6 минути, capnemo написа:

Имайте предвид че имам спомени че модела 471G e предвиден за телефони. Трябва да търсите модела 471I (който мисля е със стандартен куплунг)

Като цяло ме озадачи буквата след числото на модела и гледайки в техния сайт за Apple устройства му слагат I, а за android - G (Google)

току що, КОЛЯ написа:

Beyerdynamic DTX 501 p black - ако ти трябва компактна слушалка...

AT ATH-M35 - слушалка тип Over Ear...

тези вторите не са ли по-подходящи за външна аудио карта гледайки съпротивлението им...

преди 7 часа, capnemo написа:

Имам от тази серия на Зенхайзер и им липсват ниските. Не че звука е лош, но не са много добри

Аз за това го насочих към Auido - Technica. Бих го насочил и към SONY PRO-AUDIO MDR-7506/1 но цената  от 230 лв едва ли удовлетворява автора на темата.

преди 10 минути, killswitch.engager написа:

Като цяло ме озадачи буквата след числото на модела и гледайки в техния сайт за Apple устройства му слагат I, а за android - G (Google)

тези вторите не са ли по-подходящи за външна аудио карта гледайки съпротивлението им...

При мен лично свирят и на вградена карта и на външен дак без никакъв проблем.

Ето ти още една Audio - Technica - M30X със 47 ома съпротивление която определено като свирене е по добра от 440-ката на Шур.

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, КОЛЯ написа:

Аз за това го насочих към Auido - Technica. Бих го насочил и към SONY PRO-AUDIO MDR-7506/1 но цената  от 230 лв едва ли удовлетворява автора на темата.

При мен лично свирят и на вградена карта и на външен дак без никакъв проблем.

Ето ти още една Audio - Technica - M30X със 47 ома съпротивление която определено като свирене е по добра от 440-ката на Шур.

Тази Audio-Technica M30X ми изглежда добре и сравнявайки я със Sennheiser HD 471 е по-лека със цели 150 грама, но не знам build quality-то ѝ как е

преди 2 минути, killswitch.engager написа:

Тази Audio-Technica M30X ми изглежда добре и сравнявайки я със Sennheiser HD 471 е по-лека със цели 150 грама, но не знам build quality-то ѝ как е

https://www.amazon.com/Audio-Technica-ATH-M30x-Professional-Monitor-Headphones/dp/B00HVLUQW8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1468181221&sr=8-1&keywords=ath-m30x - тук можеш да прочетеш отзиви.

• Автор

Най-накрая се реших да отделя малко повече пари и взех Audio-Technica M40X.

Благодаря за отзивчивостта и подадените предложения.

Редактирано от killswitch.engager (преглед на промените)

преди 27 минути, killswitch.engager написа:

Много добре , честито и приятно ползване.

преди 9 часа, killswitch.engager написа:

Честито. Няма да останеш разочарован от маркаа ако си фен на дейталният и чист звук.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.