Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дисплей на сд

Featured Replies

Здравейте наскоро си махнах фабричното радио и си сложих обикновено сд в колата.Сд-то е модел ''sony cdx-l400x ''.Сд-то свири всичко е точно,но дисплея не му свети,копчетата си светят ярко червено,ако светна със фенерче срещу дисплея виждам какво пише то се вижда но много слабо даже изобщо през деня,И си помислих че е прецакано и си взех същото сд-то от един приятел .Сложих го но и на него не му свети дисплея всичко си бачка копчетата светят но дисплея не.Знам че попринцип имат опция за регулаж на светлината но не мога да я открия на това сд.Куплунгите на старото ми радио не съвпадаха с тези на това и се наложи да ги свържа директно,куплунга за говорителите си е точен , другия за захранването се разминаваха кабелите и ги отрязах и свързах директно.Но от 5-те кабела който влизат в куплунга на сд-то за захранването аз съм свързал само черния,жълтия,и червения ,но и има още три син оранжев и кафяв който съм изолирал и съм оставил.Ако може дами дадете някакъв съвет,дали не трябва да се свърже някой от тези три кабела някъде и дисплея да си светне,защото сд-то е здраво и не мога да стигна до друг извод.Снимката е примерна от тези кабели който отиват към куплунга съм свързал само червения и жълтия и черния.

fasd.jpg

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

Модел и марка автомобил? Има някои, при които има отделен проводник, който работи при включени фарове и служи за подсветка. Но това обикновено само при фабричните радиота. Що не провериш на твоят познат как е вързано или не дадеш схемата на свързване, написана на кутията на CD-то за кола?

• Автор
преди 1 минута, simtech написа:

Модел и марка автомобил? Има някои, при които има отделен проводник, който работи при включени фарове и служи за подсветка. Но това обикновено само при фабричните радиота. Що не провериш на твоят познат как е вързано или не дадеш схемата на свързване, написана на кутията на CD-то за кола?

Извинявам се забравил съм да напиша.Fiat Stilo .Ето схема на сд-то.http://pdf.crse.com/manuals/3236850121.pdf

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

По схемата за захранването ти трябват само жълт, червен и черен - жълт е постоянен +, червен е + през контактен ключ, черният е маса.

В описанието което си дал липсва оранжев и кафяв - CD-то би трябвало да върви и без тях.

Оранжевия е за подсветка - ама при касетофоните при които се ползва работи обратно на това което си написал - като пуснеш светлините светенето на дисплея намалява - в България откакто трябва да се кара на светлини и през деня не върши работа и дори и да го има е по-добре да се откачи.

преди 34 минути, ined написа:

В описанието което си дал липсва оранжев и кафяв - CD-то би трябвало да върви и без тях...Оранжевия е за подсветка - ама при касетофоните при които се ползва работи обратно на това което си написал - като пуснеш светлините светенето на дисплея намалява ...

Глупости. На стандартната стара Форд-овска букса последният пин е Vcc от ключа за фарове - подсветката на радиото да работи само когато работят фаровете на колата. Логично през деня виждаш копчетата и не ти трябва подсветка. Дисплеят обаче работи през цялото време при включено радио.
Това е за стари радиокасетофони с хардуерен бутон за изключване. При новите това се реализира малко или повече софтуерно като функция. Има при някои нови автомобили и проводник от ръчната спирачка. Така че да не работи мултимедийният екран и да не може да се гледа видео без да е спряна колата.

• Автор
преди 1 час, simtech написа:

Глупости. На стандартната стара Форд-овска букса последният пин е Vcc от ключа за фарове - подсветката на радиото да работи само когато работят фаровете на колата. Логично през деня виждаш копчетата и не ти трябва подсветка. Дисплеят обаче работи през цялото време при включено радио.
Това е за стари радиокасетофони с хардуерен бутон за изключване. При новите това се реализира малко или повече софтуерно като функция. Има при някои нови автомобили и проводник от ръчната спирачка. Така че да не работи мултимедийният екран и да не може да се гледа видео без да е спряна колата.

Ако дам на маса някой кабел все едно съм на ръчна няма ли да стане.Утре ще пробвам.

Според сервизното, този  модел изобщо няма контрол на подсветката от автомобила. Пин 14 ( ILL )  е NC,
Not Connected
Capture11.PNG

А подсветката е реализирана с лапички, не със светодиоди, свързани директно към захранването на 
панела, паралелно на светодиодите за бутоните. При условие че бутоните светят значи има захранване на 
панела, при това положение най вероятно просто лампичките са изгорели.Другата вероятност е да са дефектирали 
двата резистора ( ако ги има) R941/942, или да имат нагорели спойки от прегряване, прекъснати 
пътечки или проходни отвори. Разбира се всичко това е вярно ако е точно сервизното,щото и такива 
ситуации съм имал, с неточно сервизно.

Capture22.PNG

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.