Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е процедурата когато искам да прехвърля сайта си за поддръжка към друга фирма

Featured Replies

Здравейте , идея си нямам как мога да прехвърля сайта си за поддръжка към друга фирма ? Сегашната фирма която поддържа сайта ми изглежда е фалирала или един бог знае какво се случва там... Обаждах се на друга фирма за поддръжка , но от там ми казаха , че им трябва някакъв секретен код който аз не мога да им дам , тъй като никой не отговаря на телефона на сегашната фирма която го поддържа ! Сайта е от 6 години в интернет пространството и без него не мога на практика да си изкарвам прехраната. Моля ви дайте ми съвет какво да правя? Извинявам се предварително ако не използвам правилната терминология във връзка с конкретния случай , но съм пълен лаик в тази област .  

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Какво по-точно поддържа старата ти фирма? Хостинг и домейн (тоест името на сайта и го съхранява на собствени или посреднически мрежи, за да бъде онлайн), системата, или ти е направила целия сайт от самото начало и до днешен ден, каквото си искал да направиш, все с нея си се свързвал и тя ти го е правила? Ако е последното, то доста неща ще трябва да предоставиш, като ще ти е нужна връзка със старата фирма, тъй като най-вероятно има неща, които само те знаят.

Ти имал ли си някакъв достъп до сайта, който не е като на обикновените потребители? Имал ли си възможността да променяш разни неща по него? Един линк, в тази ситуация, никак зле няма да дойде.

• Автор

Доколкото зная имам активен домейн до 2017 г. Човека който ми прави сайта преди години ми каза , че това са "негови хора" на които може да се разчита и ще е добре да се поддържа от тях... Всичко беше ОК до месец май тази година , но оттогава сайта взе постоянно да изчезва , и разбрах , че тази фирма има проблеми по поддръжката... Когато за последно се свързах с тях и им поисках актуална банкова сметка на която да преведа таксата за годишната поддръжка те казаха , че ще ми я изпратят , но от тогава от тях ни вест , ни кост ! Имам един номер за връзка на който никой не отговаря , а сайта им не се отваря изобщо?!? Просто съм в шах !

PS - Имам един бекъп или както там се нарича , но от новата фирма настояват за тоя секретен код , иначе нищо не могат да направят !

Отговорихте само частично на предишното ми мнение. Дайте адрес на сайта, споменавано ли Ви е как е правен той, каква точно информация изисква новата фирма, имате ли нещо като негово копие (бекъп), който може да бъде използван за неговото възстановяване, някакви фактури за различните покупки като домейн, къде се хоства към момента сайта (тоест съхранява), някакъв контролен панел за домейна и хостинга, има те ли? Изобщо опишете подробно, всякакъв вид достъп, какъвто сте имали до сайта, докато се е поддържал от въпросната фирма.

В тази ситуация нещата донякъде са лесни. Предполагам трябва да имаш някакъв контролен панел за достъп, от където се управляват и всички други видове акаунти за достъп. Достатъчно ти е да свалиш бекъп на всички файлове, ако се използва база данни (така и не даде линк от секретния сайт), нея също, както и може копие на мейл кутиите, ако има важна информация там. Повечето контролни панели, предлагат пълно копиране на всички данни, та ако има такава опция, направи и това. Не знаем и коя е била хубавата фирма, за да даваме точни и конкретни съвети... Спестяването на информация, при подобен род питане, винаги е за сметка на питащия.

• Автор

Момент да преценя откъде да започна... - Значи сегашната фирма която хоства сайта е REGBG.COM (не искам да ги коментирам повече) Имах достъп до контрол панела / "машината" на сайта както ми обясниха - (някаква безплатна руска версия...) , но вече и до там нямам достъп ! С две думи просто изпращах по 60лв. всяка година на едни "хора" които да поддържат сайта ми в мрежата ! Това зная , и това мога да кажа !

Самия сайт е супер елементарен... Няма дори мейли към него , имам във формата за контакти и-мейл който е към mail.bg . 

Имам бекъп на сайта , човека който ми го прави го копира преди години за всеки случай.

преди 18 минути, Blue Ray написа:

В тази ситуация нещата донякъде са лесни.

Ами забравих да поясня , че понеже няма на кой да преведа пари за поддръжка , сайта не може вече да се отваря от 2 седмици ! Положението е меко казано плачевно...

С бекъпа може да отидеш при всеки хостинг доставчик, вече зависи от посетителите, но има доста евтини предложения. Вече зависи от броя посетители, но не съмнявам, че са ти предлагали, или сайта ти е "консумирал" хостинг ресурси за 60 лева на година. Доста по-малко. Притеснява ме само че бекъпа е правен преди години, а това няма да е добра новина, ако са правени от тогава промени по сайта или е добавяна нова информация. За домейна също трябва да имаш някакво управление, за да можеш да го насочиш към друг сървър поне.

• Автор

По сайта съм сменял и добавял по някоя и друга снимка , но основната информация си е на този бекъп. Единственото ми притеснение е секретния код за достъп до домейна който изискват от мен за да прехвърлят сайта при тях , а аз не мога да се свържа със сапорта на сегашната фирма !

В крайна сметка, трябва да имате някакъв контролен панел/достъп до домейна или поне да правите някакви негови настройки по някакъв начин. Такъв достъп предполагам искат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.