Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Уиндоус 10 без BIOS

Featured Replies

Здравейте хора, един приятел ми даде лаптопа му (Lenovo B50-30) да му сложа Уиндоус 10, но проблема, е че recovery button-а или аджеба единственият начин за влизане в BIOS-а на този лаптоп го няма. Въпроса ми е има ли начин да го инсталирам този уиндоус без да ми се налага да влизам в биос-а ? Пробвах да стартирам setup.exe, но проблема е, че не ми дава да форматирам текущия диск (Ц), на който ще се инсталира и ме е страх да не стане с Dual boot по този начин, тъй като реално старият уиндоус (7) не се трие въобще .. Също така Д диск-а не трябва да се трие, а да си остане. Някой има ли идея как да го направя ? 

преди 8 минути, 8bit написа:

Здравейте хора, един приятел ми даде лаптопа му (Lenovo B50-30) да му сложа Уиндоус 10, но проблема, е че recovery button-а или аджеба единственият начин за влизане в BIOS-а на този лаптоп го няма. Въпроса ми е има ли начин да го инсталирам този уиндоус без да ми се налага да влизам в биос-а ?

Аз обикновено не влизам в BIOS/UEFI, когато преинсталирам. Виж дали с бутона F12 ще извадиш boot меню, където можеш да селектираш от кой носител да се зареди ОС.

Като втори вариант, би трябвало да може да го намамиш, ако инсталираш друг boot loader в Windows. Но до това бих прибягнал единствено в краен случай, понеже е много вероятно да загубиш машината или да трябва да я разглабяш.

Трето, опита ли със стандартните клавиши DEL/F2? И какво точно значи recovery бутона го няма? Ако възможността за влизане в BIOS е изгубена, това е изключително лошо.

• Автор

но проблема, е че recovery button-а или аджеба единственият начин за влизане в BIOS-а на този лаптоп го няма
... бутона просто го няма, натиснат е навътре и просто не може да се стигне без да се разглоби целият лаптоп, а дори и след това си нямма и на идея дали ще може да се използва. С други думи този бутон не е опция.

Провери ли в опътването за машината, какви други възможности има?

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

преди 3 минути, 8bit написа:

но проблема, е че recovery button-а или аджеба единственият начин за влизане в BIOS-а на този лаптоп го няма
... бутона просто го няма, натиснат е навътре и просто не може да се стигне без да се разглоби целият лаптоп, а дори и след това си нямма и на идея дали ще може да се използва. С други думи този бутон не е опция.

Проверете дали няма да стане с някой функционален клавиш. Но преди това спрете машината (shutdown). не рестарт. И тогава натискайте функционалния клавиш докато натискате бутона за захранване/пускане на машината

А има ли някаква ОС на диска? Може да се добави ред в boot менюто, който да зарежда loader от флашка.

http://www.infralib.com/2015/03/lenovo-bios-key/

Ако recovery partition не е пипан, може с F11 или Fn+F11 да се възстанови работоспособна операционна система и от нея да се редактира boot menu и да се добави елемент за зареждане от флашка. Или дори да се направи дял с инсталатора, от който да се инсталира Нова ОС.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Добре, явно просто трябваше да се поразтърся малко по-добре, или така де, да поекспериментирам повечко. Успях да вляза в boot menu-то след изключване и натискане на комбинацията FN+F12, а иначе това копченце както казах .. и аз не знам, явно е натиснато навътре ли и аз не знам, но просто го няма отстрани, стои една празна дупка и това е. Както и да е, ще си му сложа 10ятката той да си му мисли.

Имам нов проблем сега обаче .. след като се опитах да го инсталирам на Ц диска след форматиране ми изкара тази грешка "Windows cannot be installed to this disk. the selected disk has an MBR partition table. On EFI system, Windows can only be installed to GPT disks" .. и доста от коментирате из форумите казват, че се решава чрез влизане в BIOS-а ... някакви идеи как да стигна до BIOS-a с комбинация от копчета ? :(

А той колегата е дал линк, извинявам се, благодаря за помощта :)

Ми .. без да барам нищо по BIOS-а а само след един рестарт въпреки от него някак си стана работата .. както и да е, нали се инсталира пък да видим ще има ли някакви проблеми нататък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.