Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качествен цветен принтер

Featured Replies

Здравейте, искам съвет ако може да ми препоръчате бюджетен, цветен принтер с високо качество на печат  с евтини консумативи . Аз сега работя с hp al in one f 2420 за черно бяло печати добре, но за цветно не е толкова успешен. Точно за това ми трябва принтер който да печата в повече от трите основни цвята синьо, червео и жълто. Цена около 150 лв , 200 лв.

преди 25 минути, loranst looa написа:

Здравейте, искам съвет ако може да ми препоръчате бюджетен, цветен принтер с високо качество на печат  с евтини консумативи . Аз сега работя с hp al in one f 2420 за черно бяло печати добре, но за цветно не е толкова успешен. Точно за това ми трябва принтер който да печата в повече от трите основни цвята синьо, червео и жълто. Цена около 150 лв , 200 лв.

Защо пускате две теми? И защо в раздел Хардуер->Общи хардуерни въпроси->Статии и ревюта на хардуер?

П.П. И "бюджетен цветен принтер с високо качество и евтини консумативи" е оксиморон. Трябва да се откажете от едно от трите

• Автор

предполагам че се е дублирала темата защото я писах през телефона си , но адмитите са я коригирали , разделът мисля че е за хардуер принтерът си е хардуер от всякъде. А конкретно на въпроса  няма ли някакъв приличен, бюджетен принтер който да има повече от основните три  цвята на печат  

Какво значи " за цветно не е толкова успешен " ? Каква резолюция търсите ? Какви параметри на цветното ?

Повечето машини са с Black, Cyan, Magenta, Yellow и чрез смесването им получават всички останали цветове. При посочения от вас принтер също е така - не  "печата в повече от трите основни цвята синьо, червео и жълто".

При някои от машините има Photo black. Вече рядко се намират машини с Light Cyan, Light Magenta, Green и т.н.... нови такива не можах да намеря.

Толкова ли са ви високи критериите ? Какво точно искате да печатате ?  

преди 13 минути, Sofronii написа:

Какво значи " за цветно не е толкова успешен " ? Каква резолюция търсите ? Какви параметри на цветното ?

Повечето машини са с Black, Cyan, Magenta, Yellow и чрез смесването им получават всички останали цветове. При посочения от вас принтер също е така - не  "печата в повече от трите основни цвята синьо, червео и жълто".

При някои от машините има Photo black. Вече рядко се намират машини с Light Cyan, Light Magenta, Green и т.н.... нови такива не можах да намеря.

Толкова ли са ви високи критериите ? Какво точно искате да печатате ?  

Има и нови. Ето един с 12 мастила: http://www.canon.bg/printers/inkjet/pixma/pixma_pro-1/

Canon PIXMA PRO-1 : Отпечатвайте професионално своите снимки с този A3+ принтер с 12 мастила, без да използвате услугите на фотолаборатория. Високата производителност и поддръжката на широка гама печатни носители осигуряват максимални ползи.

A3+, с поръчка, цена около 1650 лв.... :)

Евентуално Мастилоструен принтер, Canon PIXMA PRO-100S, но и той гони 1000 лв...

Далече над бюджета...

преди 3 минути, Sofronii написа:

Canon PIXMA PRO-1 : Отпечатвайте професионално своите снимки с този A3+ принтер с 12 мастила, без да използвате услугите на фотолаборатория. Високата производителност и поддръжката на широка гама печатни носители осигуряват максимални ползи.

A3+, с поръчка, цена около 1650 лв.... :)

Евентуално Мастилоструен принтер, Canon PIXMA PRO-100S, но и той гони 1000 лв...

Далече над бюджета...

Нека се самоцитирам:

на 27.07.2016 г. в 12:11, capnemo написа:

...П.П. И "бюджетен цветен принтер с високо качество и евтини консумативи" е оксиморон. Трябва да се откажете от едно от трите

• Автор

става дума за принтер който да печата във формат А 4 трябва ми за печат на рекламни материали които са поръчка на моята фирма и на клиенти с които работя става дума за цветни изображения и лога на запазени брандове  на съответните клиенти с който работя омръзна ми да ползвам услугите на рекламни агенции освен това повечето от тях си имат тарифа и трудно приемат поръчка за отпечатване на нещо което под определената им минимална норма , целта е да се правят заявки за големи количества , а за моите нужди това не ми върши работа и ми излиза доста скъпо и нерентабилно нерентабилно. :(   А освен  това искам аз да си правя  нещата защото много пъти се случва вече да задам поръчка за нещо и да ми го отпечатат на обратно, на криво с по тънък или дебел шрифт и тнт по начин който не ми върши работа.  Добре де някаква прилична машина за до към 300- 400 лв  не може ли да се намери на пазара 

За малки серии - от сито печата по-добро няма. Има фирми и лица, които само това правят (сито) и директната връзка с тях мисля, че е най-добрият вариант.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 6 часа, loranst looa написа:

Добре де някаква прилична машина за до към 300- 400 лв  не може ли да се намери на пазара

Потърси втора употреба цветен лазерен принтер.

• Автор
преди 9 часа, oavramov написа:

препоръчай някакъв модел 

преди 9 часа, oavramov написа:

Да бе, да - то зависи и от натоварването (твоето и на този преди теб), но ако стане нужда да сменяш барабаните-е-е ... 

преди 22 минути, jhoro написа:

ако стане нужда да сменяш барабаните-е-е ... 

сменя направо принтера.

преди 2 минути, ExaFlop написа:

сменя направо принтера.

Преди години, в една фирма, няколко пъти подред купувахме едни и същи принтери - Коника-Минолта (не помня модела).

Цената на нов принтер (с тестово зареждане на касетите и чисто нови барабани) беше равностойна на цената на нови касети. Вярно, с пълен капацитет. Цената на нови барабани - бръъъъ - беше убийствена.

на 27.07.2016 г. в 10:11, capnemo написа:

П.П. И "бюджетен цветен принтер с високо качество и евтини консумативи" е оксиморон. Трябва да се откажете от едно от трите

Кептън - макар, че по принцип е така, има един вариант (като изключение)

Казва се ... служебен принтер. Качествено, шарено и ... без пари. И за машинката, и за консумативите  :wink12:

Себестойността на цветния лазерен печат по никакъв начин не може да достигне цената на печат със ситопечат.

Ето едно бюджетно решение

Принтери под наем  -   Не казвам, че е само то - просто беше първото намерено.

Цитат

УСЛОВИЯ:
- месечен наем в размер само на 48.00 лв. с ДДС, в рамките на който са включени например 1000 черно-бели и 40 цветни страници (количеството е примерно и може да варира в рамките на общата цена).
- цена на страница (с вкл. ДДС) над този лимит до 1000 стр./месечно- 0.036 лв. за черно-бяла  и  0.30 лв. за цветна.

...

За без пари не става. Някой иска да прави боя с пръдня.

Не става фирмена бланка/реклама с мастилйка. Дори и лазер да купи, цената пак ще е повече ит голяма машина на рекламна агенция. Те и сегашните 10 ст. са им много, а ти предлагаш 30 за цветно. А сито за повече от 1 цвят си е мазохизъм.

• Автор

е нещо на старо не може ли да се намери имам познати които се занимават с внос на техника от западна Европа мога да им кажа да ми донесат някакъв принтер но кажете какъв модел и горе долу каква трябва да му бъде големината задължително ли  е да е от тези най големите с размери колкото пералня ? Нещо за домашни условия по малконе може ли да свърши работа  

• Автор

А такъв модел може ли да ми свърши работа

http://olx.bg/ad/profesionalen-tsveten-mastilenostruen-printer-canon-pixma-pro9000markii-ID5GvHs.html#48c8c3c3a1

или този 

http://olx.bg/ad/hp-business-inkjet-2800-printer-ID6a9io.html#80abd4020f

кой е по добър модел 

Редактирано от loranst looa (преглед на промените)

преди 34 минути, loranst looa написа:

А такъв модел може ли да ми свърши работа

http://olx.bg/ad/profesionalen-tsveten-mastilenostruen-printer-canon-pixma-pro9000markii-ID5GvHs.html#48c8c3c3a1

или този 

http://olx.bg/ad/hp-business-inkjet-2800-printer-ID6a9io.html#80abd4020f

кой е по добър модел 

Първия е доста добър, но имайте предвид че не малък и че тежи почти 15 килограма. И една каета (един цвят) за него е към 30 лева

• Автор

да видях черната мастилница е към 60 лв доста скъпичко но поне качеството ако е наистина добро ще си си струва инвестицията ,  а вторият е обикновен мастилено струнен така ли ? 

преди 3 минути, loranst looa написа:

да видях черната мастилница е към 60 лв доста скъпичко но поне качеството ако е наистина добро ще си си струва инвестицията ,  а вторият е обикновен мастилено струнен така ли ? 

Втория не е фотопринтер. Ако държите наистина на качествени снимки по-горе мисля предложих модел, който ще ви задоволи от към качество

• Автор

А може ли да ми препоръчате някакъв модел който да може да печата върху твърди корици 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.