Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ми трябва да си направя подобна браузър игра ?

Featured Replies

Здравейте някой може ли да ми даде точен линк къде точно за такава браузър игра мога да уча да си направя собствена ?

игрите са erepublic и erevollution ?

+Какво трябва да уча.

Редактирано от Devastation (преглед на промените)

Това може да помогне. Аз също възнамерявам малка игра да си кодна.

http://www.lessmilk.com/tutorial/flappy-bird-phaser-1

В този линк показват как се прави 2Д Flappy birds с HTML, Javascript. Зависи дали искаш 2Д или 3Д игра, защото при 3Д игрите ще ти трябва WebGL(Javascript API) докато при 2Д можеш и сам да си напишеш. Аз искам 2Д игра, която сам да си напиша.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, frozener написа:

Това може да помогне. Аз също възнамерявам малка игра да си кодна.

http://www.lessmilk.com/tutorial/flappy-bird-phaser-1

В този линк показват как се прави 2Д Flappy birds с HTML, Javascript. Зависи дали искаш 2Д или 3Д игра, защото при 3Д игрите ще ти трябва WebGL(Javascript API) докато при 2Д можеш и сам да си напишеш. Аз искам 2Д игра, която сам да си напиша.

Виж сега аз питам Noob Friendly дали има някъде подробно описано как се прави подобна игра не ми трябват флапи бирдове а като Erepublic игра ? Как става ?

преди 44 минути, Devastation написа:

Виж сега аз питам Noob Friendly дали има някъде подробно описано как се прави подобна игра не ми трябват флапи бирдове а като Erepublic игра ? Как става ?

Видях, че искаш конкретно за e-republic, еми не съм намирал такива конкретни линкове освен за тази и подобни игри. Това, което си мисля е, че със сигурност Обектно ориентиран  javascript ще трябва, защото подобни проекти имат доста код и за да са лесни за поддръжка ооп-то помага, както някакъв js framework и някой да нарисува моделите на фотошоп.

• Автор
преди 14 часа, pix3l написа:

Ето тук вече ще трябва математика... :D

Смисъл ?

на 8/3/2016 в 13:10, Devastation написа:

Смисъл ?

Ами аз примерно не бих се хванал сам да правя подобен проект, тъй като мразя математиката и няма да мога да се оправя нито с координатна система, нито с алгоритмите за водене на самите битки.

Ако математиката не ти е проблем, идва ред на game play-а... тук трябва да си истински гейм дизайнер, за да балансиращ играта до колкото е възможно (примерно, купуваш си оръжие и ставаш много силен, ама не чак толкова, че да не може никой да те победи).

Ако и това не ти е проблем, идва ред  на програмирането... искаш браузърна игра, значи без да се замисляш знаеш, че ти трябват HTML и JavaScript. За сървър може би Java, C#, Python или нещо друго, което работи и не е PHP.

Ако нямаш проблеми с горните области, значи остава да се научиш да рисуваш 3D графични модели и си готов да пробваш.

Тази тема откровено ми прилича на виц или смешка някаква . Някой си иска да си прави игри , иска линкове с описания как се прави това , иска с линкове да завърши програмиране и дизайн . Иска с линкове с който  за вероятно 4-5 дни да се научи на скриптове и какво ли не нужно за създаването на това което желае .

Скоро не бях чел такава откровена глупост .

А някой може ли да ми покаже как се свири на цигулка, че шъ има рецитал в читалището и искам да шашна съселяните? Пробвах, ама само скърцане излиза. Има някакъв трик явно.

• Автор
преди 7 часа, zemonti написа:

А някой може ли да ми покаже как се свири на цигулка, че шъ има рецитал в читалището и искам да шашна съселяните? Пробвах, ама само скърцане излиза. Има някакъв трик явно.

преди 8 часа, PC doctor написа:

Тази тема откровено ми прилича на виц или смешка някаква . Някой си иска да си прави игри , иска линкове с описания как се прави това , иска с линкове да завърши програмиране и дизайн . Иска с линкове с който  за вероятно 4-5 дни да се научи на скриптове и какво ли не нужно за създаването на това което желае .

Скоро не бях чел такава откровена глупост .

Хаха много смешно...

преди 16 часа, pix3l написа:

Ами аз примерно не бих се хванал сам да правя подобен проект, тъй като мразя математиката и няма да мога да се оправя нито с координатна система, нито с алгоритмите за водене на самите битки.

Ако математиката не ти е проблем, идва ред на game play-а... тук трябва да си истински гейм дизайнер, за да балансиращ играта до колкото е възможно (примерно, купуваш си оръжие и ставаш много силен, ама не чак толкова, че да не може никой да те победи).

Ако и това не ти е проблем, идва ред  на програмирането... искаш браузърна игра, значи без да се замисляш знаеш, че ти трябват HTML и JavaScript. За сървър може би Java, C#, Python или нещо друго, което работи и не е PHP.

Ако нямаш проблеми с горните области, значи остава да се научиш да рисуваш 3D графични модели и си готов да пробваш.

Благодаря.

Devastation

Ако ти не разбираш че това което си поискал и начина по който го правиш е повече от "хаха много смешно " , а за други 1000 е хумор и снизходително усмихване по повод на това че може да си добър човек но логиката ти куца определено  , да не говорим че изглежда не си даваш труда да помислиш поне 20 сек преди да се излагаш по форуми и т.н. Няма лоши намерения нито целя да те обидя.

Просто не казвай неща за който нямаш знанията  , а и те мързи да прочетеш какво трябва да знаеш за да ги можеш и сам да прецениш възможностите си . Както видя сам тук има много грамотни хора в материята , никой не ти каза нищо което да ти помогне , според теб защо ? Отговора е защото няма такъв вариант ако нямаш знанията по редица дисциплини . Това дали пишеш хаха или благодаря не променя с нищо нещата , мисля и вярвам че го разбираш . Надявам се искрено да разбираш че такива знания не се трупат с въпроси по форумите и от гледане на клипчета или линкове с някаква информация , която за теб пак ще е почти нищо защото е ясно че ти липсва основата . Надявам се да имаш и знанията и всичко някой ден , дано си упорит и да не търсиш лесното по начина " дайте линк за ... "

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, PC doctor написа:

Devastati

Ако ти не разбираш че това което си поискал и начина по който го правиш е повече от "хаха много смешно " , а за други 1000 е хумор и снизходително усмихване по повод на това че може да си добър човек но логиката ти куца определено  , да не говорим че изглежда не си даваш труда да помислиш поне 20 сек преди да се излагаш по форуми и т.н. Няма лоши намерения нито целя да те обидя.

Просто не казвай неща за който нямаш знанията  , а и те мързи да прочетеш какво трябва да знаеш за да ги можеш и сам да прецениш възможностите си . Както видя сам тук има много грамотни хора в материята , никой не ти каза нищо което да ти помогне , според теб защо ? Отговора е защото няма такъв вариант ако нямаш знанията по редица дисциплини . Това дали пишеш хаха или благодаря не променя с нищо нещата , мисля и вярвам че го разбираш . Надявам се искрено да разбираш че такива знания не се трупат с въпроси по форумите и от гледане на клипчета или линкове с някаква информация , която за теб пак ще е почти нищо защото е ясно че ти липсва основата . Надявам се да имаш и знанията и всичко някой ден , дано си упорит и да не търсиш лесното по начина " дайте линк за ... "

Като гледам колко си особенно ти грамотен да не сложиш 2 букви пред потребителското ми име направо те разбрах а за долният текст нали за това са форумите бре... Ето такива заядлици не очаквах. Защото едно е да кажеш нещо друго е да има полза от него. Желая ти успех и на теб в "Живота ти".

На калпав космонавт ракетата му крива и космоса му тъмен са казали хората . Ще редактирам името ти , просто изобщо точно твоето не съм си дал зор  дори да го пиша , просто го копирах както копирам картинки за детето,з който да се забавлява . Като ти поправя името в поста си , това дали ще промени нещо в твоята интелигентност или знания ? Не се заяждам с теб , ти дори не можеш да проумееш елементарните ми съвети , който са добронамерени . Точно се питам каква е ползата твоята от това да напише тема -виц и да се изложиш , просто защото те мързи да помислиш преди това ? Да , прав си едно е да искаш , друго е да можеш . Точно това е твоя проблем за който не мислиш . А ползата ти от моя съвет ако не я разбираш , то проблема с "тъмния космос " и кривата " ракета си е само твои . Това че аз ти казвам нещо а ти ме питаш за ползата от него , отново без да помислиш показва някакви липси и то не само в познанията по специфична материя която искаш да използваш за .....игри .

• Автор
преди 7 минути, PC doctor написа:

На калпав космонавт ракетата му крива и космоса му тъмен са казали хората . Ще редактирам името ти , просто изобщо точно твоето не съм си дал зор  дори да го пиша , просто го копирах както копирам картинки за детето,з който да се забавлява . Като ти поправя името в поста си , това дали ще промени нещо в твоята интелигентност или знания ? Не се заяждам с теб , ти дори не можеш да проумееш елементарните ми съвети , който са добронамерени . Точно се питам каква е ползата твоята от това да напише тема -виц и да се изложиш , просто защото те мързи да помислиш преди това ? Да , прав си едно е да искаш , друго е да можеш . Точно това е твоя проблем за който не мислиш . А ползата ти от моя съвет ако не я разбираш , то проблема с "тъмния космос " и кривата " ракета си е само твои . Това че аз ти казвам нещо а ти ме питаш за ползата от него , отново без да помислиш показва някакви липси и то не само в познанията по специфична материя която искаш да използваш за .....игри .

Дойдох тук защото мислех, че няма зверове като в databg но се оказало и тук, че имало хора който са на 30-40 години и се правят на всезнайковци разбрах те какво ми каза но аз питах за конкратен линк pix3l ми го обясни като хората но ти и онзи другия умник се направихте на всезнайковци.. Дръжте си дърварските комплекси за вас не ми трябва точно ти един непознат да даваш акъл като ти липсва умението учтиво изказване най добре не пиши нищо. Аз приключих тук потребителят pix3l ми го обясни както трябва но ти и другият не успяхте. Не желая повече мнения по тази тема.!

Иди си при зверовете в дата , мата и ката , там ще ти дадат линкове с който за 5 дни ще станеш каквото си поискаш , може да те наемат дори да пишеш дизайн за игрите на EA .

Просто спри и се опомни .

Успокой се и мисли с тази глава какво искаш , какво можеш , и какво знаеш .

Мнения няма и да получиш повече от никой . Пробвай да пуснеш такава глупост в който и да е форум и гарантирам ти че резултата ще е същия като тук . Дано ползата ти да е че си усетил че по такива места като формите свързани с компютри и неща от материята , няма как да пишеш глупости и да останеш ей така . Ползата ти дано е в осъзнаване да мислиш , да мислиш , да мислиш преди да казваш , правиш или пишеш каквото и да е където и да е .

Хубава вечер !

• Автор
преди 2 минути, PC doctor написа:

Иди си при зверовете в дата , мата и ката , там ще ти дадат линкове с който за 5 дни ще станеш каквото си поискаш , може да те наемат дори да пишеш дизайн за игрите на EA .

Просто спри и се опомни .

Успокой се и мисли с тази глава какво искаш , какво можеш , и какво знаеш .

Мнения няма и да получиш повече от никой . Пробвай да пуснеш такава глупост в който и да е форум и гарантирам ти че резултата ще е същия като тук . Дано ползата ти да е че си усетил че по такива места като формите свързани с компютри и неща от материята , няма как да пишеш глупости и да останеш ей така . Ползата ти дано е в осъзнаване да мислиш , да мислиш , да мислиш преди да казваш , правиш или пишеш каквото и да е където и да е .

Хубава вечер !

Ти също мисли. И на теб ти трябва здрав разум ТЪЙ КАТО КАЗАХ БЕЗ ПОВЕЧЕ МНЕНИЯ ТУК !

преди 10 часа, Devastation написа:

Хаха много смешно...

По ироничния отговор съдя, че не разбираш защо темата ти бива намерена за смешна.

преди 12 минути, Devastation написа:

Не желая повече мнения по тази тема.!

преди 1 минута, Devastation написа:

...ТЪЙ КАТО КАЗАХ БЕЗ ПОВЕЧЕ МНЕНИЯ ТУК !

Ти май се взимаш на сериозно.

Аз не намирам темата за смешна... човека иска реален пример, просто аз не се сещам за такъв. Не знам дали сте дивелпъри, но е факт, че като имаш цел, учиш с по-голямо желание. Никой не е станал програмист, защото е искал да стане програмист (поне преди беше така)... в повечето случаи, някаква идея кара хората да започнат да се учат да програмират. Това е като математиката, ако няма кой да ти я обясни така, че да те грабне, просто я намразваш и караш без нея, докато не ти хрумне идея, която изисква математика и не започнеш сам да учиш. :D

• 1 месец по-късно...

Математиката е едно от лесните неща с които се сблъскваш в програмирането. Аз не мисля че някой ще направи игра с phaser без да знае javascript :)

Математиката е едно от лесните неща с които се сблъскваш в програмирането. Аз не мисля че някой ще направи игра с phaser без да знае javascript [emoji4]

Кажи честно

Sent from my E2003 using Tapatalk

преди 8 часа, webmage написа:

Математиката е едно от лесните неща с които се сблъскваш в програмирането. Аз не мисля че някой ще направи игра с phaser без да знае javascript :)

За математиката не съм напълно убеден, но кой знае... :D

Тук поставяте езиците за програмиране на прекалено високо ниво... те са просто инструмент, който използваш, за да си свършиш работата и нищо повече. На практика, програмният език е най-малката част от целия процес на програмиране. :D

Баси философските мисли нижа последно време...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.