Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем Windows 7 64bit и програми

Featured Replies

Здравейте колеги. Имам следния проблем с Windows-а. След като стартирам лаптопа и отворя дадена програма ми дава грешка за липсващи dll файлове или директно ми я затваря. Преинсталирах го, но след време пак стигаме до същата ситуация. Лаптопа е ASUS X54H. Моля ви , помогнете ми. Благодаря предварително.

Старттирай cmd като администратор. В черния прозорец напиши:

sfc /scannow

и натисни Enter. Като завърши проверката, направи снимка на черния прозорец и я покажи тук.

Ето това ми изписа. Какво да правя сега ? 

aa.gif

преди 8 часа, Гост написа:

Преинсталирах го, но след време пак стигаме до същата ситуация.

Желателно е да направите тест на паметта и на хард диска.

Моля ви, не предлагайте нерелеванти решения!

- Рестартирането няма да ремонтира повредени системни файлове.

- Проверката на паметта също няма да извърши ремонт на файловете.

http://www.majorgeeks.com/files/details/sfcfix.html

Изтегли на десктопа и стартирай като администратор.

Като завърши, публикувай съдържанието на файла sfcfix.txt, който е на десктопа.

Забележка: Приготви си инсталационния диск (или инсталационната флашка) - възможно е в процеса на ремонта инструментът да поисика поставяне на инсталационния диск.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 14 минути, ExaFlop написа:

Моля ви, не предлагайте нерелеванти решения!

- Рестартирането няма да ремонтира повредени системни файлове.

- Проверката на паметта също няма да извърши ремонт на файловете.

http://www.majorgeeks.com/files/details/sfcfix.html

Изтегли на десктопа и стартирай като администратор.

Като завърши, публикувай съдържанието на файла sfcfix.txt, който е на десктопа.

Забележка: Приготви си инсталационния диск (или инсталационната флашка) - възможно е в процеса на ремонта инструментът да поисика поставяне на инсталационния диск.

не знам колко разбираш от хардуер, но ми се струва, че е малко или нищо. файлове могат да се повредят от грешки и в паметта и в диска, че и от лош интерфейсен кабел между диска и дъното, както и от липсата на драйвер  за ide/sata контролера... така че преди да се търси проблем в софтуера, трябва да се тества хардуера, още повече след като е направена преинсталация и проблемът се е появил пак... за диагностика може да се провери за грешки в event log > system...  сори за острия тон...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

преди 9 часа, Гост написа:

Лаптопа е

И къде да го търси интерфейсния кабе?
По принцип написаното от теб е вярно. Но то е по принцип. Много рядко се е случвало неконтакт на HDD с интерфейса на хост машината.

преди 7 минути, ExaFlop написа:

И къде да го търси интерфейсния кабе?
По принцип написаното от теб е вярно. Но то е по принцип. Много рядко се е случвало неконтакт на HDD с интерфейса на хост машината.

точно при тоя лаптоп е малко вероятно да е лош контакт в диска, но има hp-та и dell с кабелчета (специално при dell тоя проблем е чест при най малките 12", където диска се свъзва с лентов кабел към звуковата карта, и от там с още 1 лентов кабел към дъното)... и при настолни комптри... а ако се пуши яко при лаптопа може да се появят и лош контакт в паметите и лоши сектори по диска (все пак той не е херметичен и има вентилационен отвор на капака за изравняване на налягането отвън и вътре при плочите... това че има филтърче, не пречи цигарения дим да мине през него, както минава през цигарените филтри)

Ако се дължи на проблем във файловата система, ще има грешка 1001 в дневника на събитията(eventvwr ->Windows logs->System

и една проверка би го установила и евентуално ремонтирала - стартира се cmd с администраторски права:

echo y|chkdsk c: /r & shutdown -r -t: 0

и натискане на Enter.

Системата ще се рестартира и при следващото зареждне ще направи проверката.

chkdsk оправя много проблеми, но при тотално омазана файлова система после може да трябва преинсталация. пускал съм chkdsk няколко пъти подред на компютър с дефектна ram и на всяко сканиране открива грешки и ги оправя, после пускам пак и пак открива и пак оправя... същото може да се получи и на повреден диск или кабел на диска...

Оф, пишеш, за да си виждаш поста или за да си полезен? Теоретично всичко написано от теб е вярно но, не е свързано с дадената ситуация.

Каквото имах да казвам тук, го казах.

Спорна седмица на всички!

5cdmol.jpg

ето пример за лоши сектори по диска... за това първо хардуера, после софтуера...

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Оф, пишеш, за да си виждаш поста или за да си полезен?

ех ех ех ех пак гледаш ти да си правия няма да дам съвети за поправка просто защото ти ще се намесиш ,че не е така . Ти само да си правия :)

и да те светна на моята стара машина chdks наистина оправя някои неща ;)

отдавна не съм го пускал но днеска ако не ме мързи може и да го направя :)

преди 2 минути, adersa написа:

и да те светна на моята стара машина chdks наистина оправя някои неща

Я, как ме свтна! Аз да не би да съм предложил нещо друго, а? Или и ти пишеш, колкото да се заядеш или само, за да си писал?

И мевду другото - мога да съм болен от много тежка болест - да ме боли..., че нечия машина не работи . Машините, за които се грижа и нося отговорност за това РАБОТЯТ!

Ай, чао, псевдоразбиращ adersa.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.