Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с "Print Screen" бутона на клавиатурата

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с един от компютрите на работното ми място До вчера "Prin Screen" бутона си работеше съвсем нормално. Когато искам да направя снимка на екрана, натискам  "Print Screen", след това влизам в "Paint" и му давам Control + V или избирам опцията "Paste".  Днес идвам на работа и не мога и не мога да снимам екрана само с "Print Screen" бутона от клавиатурата. Мога да направя снимка единствено ако използвам комбинациите Control + Print Screen, Windows бутона + Print Screen или Alt + Print Screen. Искам да снимам екрана само с "Print Screen" както си беше преди, без да използвам клавишни комбинации. Компютъра работи 24/7 и не се гаси. Пробвах с рестарт, пробвах и със System Restore, но нищо не се получава. Операционната система е Windows 7 Ultimate Service Pack 1. Клавиатурата е най-обикновена с USB накрайник. Ако има някакво значение, клавиатурата е вързана към Switch с който превключвам между 6 монитора като всеки от тях е на независим компютър. На другите компютри си снимам екрана без проблеми само с "Print Screen" бутона, но на централния не става и не става.

Най-добре се свържете със системният администратор.Понеже ако е барано и променяно нещо от някои не се знае какво може да се случи със системата.Много често от най-малките промени стават големи поразии.

• Автор

Точно със системния администратор се мъчим да оправим проблема...
ExaFlop - явно не си прочел какво съм написал.  С всякакви клавишни комбинации мога да правя screenshot, но искам да е само с бутона Print Screen без да го комбинирам с други, както си беше преди.

https://yadi.sk/d/YOvYQtMbtxgnw
изтегли на десктопа или ако искаш изпълни на компютър с работещ PrnScr:
regedit /e C:\PrnScr.reg "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout"

и добави съдържанието на файла c:\PrnScr.reg към проблемния компютър.

• Автор

И двата начина пробвах, но без резултат....

А пробвали ли сте да пуснете проверка на системните файлове?

• Автор

Може ли да ми кажете, как да я пусна тази проверка?

Start->All Programs->Accessories->Command Prompt ->десен клик по черната иконка ->Run as administrator.
Като се появи черният джам в него напиши:
sfc /scannow
и натисни Enter.

Като завърши проверката, снимай екрана и покажи картинката.

Браво, успешен ремонт - следва рестарт :)

Видях оплескани права. Добре е и те да се оправят.

Ама рестартиай първо и провери ситуацията.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

След рестарт няма промяна..... Май ще трябва целия Windows да се преинсталира.

Другият вариант е да се направи т.н. inplace upgrade, т.е. да се инсталира "върху" сегашната система, за да се запазят програмите, които са инсталирани.

• Автор

Но дали след това ще се оправи проблема с print screen бутона? Много ми е интересно, как изведнъж се бъгна този print screen. Може би е от някакъв злонамерен софтуер...

преди 1 час, adersa написа:

System restore нещо да ви говори ???

Явно само ти си чувал, ние сме в гората. А и нали ти беше този, който преди време в тема беше съветвал да се спира?!

преди 14 часа, FD GOD написа:

Пробвах с рестарт, пробвах и със System Restore, но нищо не се получава.

Чукча - писатель, чукча не читатель!

преди 2 часа, ExaFlop написа:

А и нали ти беше този, който преди време в тема беше съветвал да се спира?!

Не: Не беше той! Аз бях!

Не можах да доразвия тогава темата си.

Исках да обясня, колко е безнадежден Sustem Restore-то.

Исках да пиша за алтернативи.

Програми, които правят бекап. И колко е надежден след това този имидж!

И как можеш да разчиташ на него!

По обясними причини /ти ги знаеш/ тогава не можах да обясня!

Тази тема е поредният пример, колко е безполезен Sustem Restore!

А ти: Спри със излишните нападки към потребителите! Научи се на уважение!

преди 17 часа, FD GOD написа:

Здравейте, имам проблем с един от компютрите на работното ми място До вчера "Prin Screen" бутона си работеше съвсем нормално.

Да не би да е инсталирано наскоро програма, която да е заела функцията Ctrl+V!

Под "Safe Mode" пак ли е същото!

преди 32 минути, Digimon написа:

Исках да обясня, колко е безнадежден Sustem Restore-то.

Безнадежден е, когато не е конфигуриран достатъчно широк обхват! Що не поробваш да го сложиш на 100%, а не на 3-5% и да видиш дали не е надежден? Не ми казвай, че когато се прави имидж на системен дял с външни програми, се чете само част от дела(3-5%) и всичко е готово и е ОК...

А ти: Спри със излишните нападки към потребителите! Научи се на уважение!

Моите нападки не са масово явление и не са неоснователни. И не са нападки, а фокусиране върху грешни или вече направени предложения. А, може да обърнеш внимание и на тона на тизи, към когото съм се обърнал в случая. Нещо да ми кажеш за сламката и гредата?

А ти

е желателно да се съобразяваш кога пишеш!

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Безнадежден е, когато не е конфигуриран достатъчно широк обхват! Що не поробваш да го сложиш на 100%, а не на 3-5% и да видиш дали не е надежден? Не ми казвай, че когато се прави имидж на системен дял с външни програми, се чете само част от дела(3-5%) и всичко е готово и е ОК...

Моите нападки не са масово явление и не са неоснователни. И не са нападки, а фокусиране върху грешни или вече направени предложения. А, може да обърнеш внимание и на тона на тизи, към когото съм се обърнал в случая. Нещо да ми кажеш за сламката и гредата?

е желателно да се съобразяваш кога пишеш!

Що спамиш бре???

За вас "Модератори" не важат ли правилата на форума? И ред не е писано по темата на автора!

Аз само внесох малко уточнение! Какъв ти е проблема?

Беше набеден приятел,/нещо което не разбираш/ за нещо което не е писал! Аз имам достойнство и си го защитавам за разлика от теб, който пише само и само за да е във играта!

преди 1 час, Digimon написа:

Що спамиш бре???

За вас "Модератори" не важат ли правилата на форума? И ред не е писано по темата на автора!

Аз само внесох малко уточнение! Какъв ти е проблема?

Беше набеден приятел,/нещо което не разбираш/ за нещо което не е писал! Аз имам достойнство и си го защитавам за разлика от теб, който пише само и само за да е във играта!

Значи моето право на отговор е спам, а твоето - то си ти е право, да? И не бях виждал по-пристрастно отношение към очеизбождащ факт. Освен, ако ти просто нямаш очи...

И ще се повторя - явно е нужно. Опитай се при възможност да се съобразяваш с моментното си състояние, преди да започнеш да пишеш във форума. Ако не си ме разбрал в следващия си пост ще го напиша в прав текст!

преди 12 минути, ExaFlop написа:

Ако не си ме разбрал в следващия си пост ще го напиша в прав текст!

От кога очаквам да ми изпишеш вежди "приятелю", знаеш ли!

Редактирано от Digimon (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Кефиш ме!

Дай още! Не ми достига виното!!!

Ааа! Мислиш ли че със нещо помогна на автора?

Ех, къде е сега капитана за да се намеси разумно!?

Имам предвид "разумно" не "избирателно"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.