Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RAM памет за Dell OptiPlex 755

Featured Replies

Здравейте, 

Въпросният компютър има 2 плочки Nanya NT1GT64U8HB0BY-3C  1GB 2Rx8 PC2-5300U-555-12-E1.667 на 1ви и 3ти слот.  Искам да добавя още 2 плочки на другите 2 слота, но имам различна марка 2 плочки Transcend 502133 1GB DDR2 667 DIMM 5-5-5. Сравнявайки ги ми изглеждат съвместими, но нямам много познания и предпочитам да чуя по-компетентно мнение. Ако въпросните са съвместими как да ги оставя едната марка на 1ви и 3ти слот , а другата на 2ри и 4ти ли, или няма значение?             

Благодаря ви предварително!

Редактирано от Vayu.Ap (преглед на промените)

не видях да пише,че поддържа двуканална памет,тъй че няма значение на кои слотове ще ги сложиш.

по спецификации би трябвало да тръгнат,но добре е да имаш опция да ги върнеш,ако не стават.

Не мисля ,че е проблем. Мой приятел има Dell OptiPlex 755 и беше набутал 3 различни без проблем. Дори и в честотата да има разминаване ,всички ще се равнят по най-слабата плочка. С други думи и 800mhz плочки да добавите ,не би трябвало да има проблем.
Много относителни са нещата. Виждал съм дъно ,на което не тръгват видео карти на АМД ,а приема само Nvidia. Вероятно и към рам паметите може да има капризни дъна ,но специално на Dell OptiPlex 755 подобни проблеми не би трябвало да има. 

• Автор
преди 1 час, emil644466 написа:

не видях да пише,че поддържа двуканална памет,тъй че няма значение на кои слотове ще ги сложиш.

по спецификации би трябвало да тръгнат,но добре е да имаш опция да ги върнеш,ако не стават.

Те са си мои от друг компютър, който не се използва и затова им търся приложение. Щом сте на мнение, че няма проблем, мисля да ги сложа и да почват да работят, че иначе само си стоят. 

• Автор
на 8/9/2016 в 6:11, emil644466 написа:

добре е първо да пробваш само с новите.

Видях поста ти след като вече ги бях сложил, но принципно това е по-добрият вариант. След като ги сложих, ги тествах с memory diagnostic, достъпен чрез биоса и не даде никакви грешки. За всеки случай сложих и Hiren's Boot CD и тествах с MemTest86+ за около час и пак нямаше грешки. Надявам се да нямам проблеми за в бъдеще. Това което малко ме учудва е защо от 4гб рам, излизат само 3.86гб използваема, но доколкото четох е често срещано явление, някаква малка част от рам паметта да се пази за някой хардуер. Благодаря ви пак за съветите!

преди 3 часа, Vayu.Ap написа:

Видях поста ти след като вече ги бях сложил, но принципно това е по-добрият вариант. След като ги сложих, ги тествах с memory diagnostic, достъпен чрез биоса и не даде никакви грешки. За всеки случай сложих и Hiren's Boot CD и тествах с MemTest86+ за около час и пак нямаше грешки. Надявам се да нямам проблеми за в бъдеще. Това което малко ме учудва е защо от 4гб рам, излизат само 3.86гб използваема, но доколкото четох е често срещано явление, някаква малка част от рам паметта да се пази за някой хардуер. Благодаря ви пак за съветите!

Да не би да използвате 32 битова операционна система? Ако е така ,то тя не би могла да реализира цели 4гб рам. Инсталирайте 64 битова ОС и всичко ще е наред. 

• Автор
преди 40 минути, Soviet Soldier написа:

Да не би да използвате 32 битова операционна система? Ако е така ,то тя не би могла да реализира цели 4гб рам. Инсталирайте 64 битова ОС и всичко ще е наред. 

Не, не, използвам Win 7 Professional 64 битов, затова и леко ме учуди! Иначе ако беше 32 битова ОС нямаше дори да обърна внимание, тъй като и аз знам, че там системата разпознава по-малко от 4гб.

• Автор

Извинявам се, че възобновявам темата, но на едно нещо не обърнах тогава внимание, а може да е от значение. На рам паметите Nanya си пише в описанието 2Rx8, а на Transcend не е уточнено. На сайта им пише, че има и  DDR2 667 U-DIMM 5-5-5 2Rx8 и DDR2 667 U-DIMM 5-5-5 1Rx8. Чел съм, че не е хубаво да се смесват 2Rx8 и 1Rx8. Как да разбера мойте Transcend какви са. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.