Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой телефон си заслужава повече ?

Featured Replies

Аз вече купувам само китайско. (ама хубавото) За коледа съм си набелязал Xiaomi Mi Max/Redmi Pro и евентуално ако има отстъпка 30-40% на Mi Notebook.

• Отговори 50
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мислел съм ги и тях ама ме съмнява гаранционната поддръжка на какво ниво ще е . Представи си купиш си такова телфонче от алиекспреса и след време даде дефект и после ще е голямо ходене по мъките трябва директно до Китай да се праща ( разноските по транспорта са за сметка на купувача предполагам ) . На китайците им нямам изобщо доверие и затова ако ми се наложи нещо да поръчам от алито гледам да са все дребни и евтини неща за да не ме е яд после. Съмнявам се на тези времена да е останало "хубаво" китайско звучи някак нереално .

Има 1 марка, на която имам доверие и прави качествени продукти от както е създадена до сега и това е ЛГ. Не случайно я предлагам, щото и освен техен телефон съм притежавал и телевизор и знам за какво говоря. Всичко друго за мен е компромис. Виж Сони например. Миналия век трепеха всичко на пазара, сега последните години биват смачквани от Самсунг и ЛГ.  Докато ЛГ си поддържат винаги високо ниво в която и да е област при техниката и наистина може да се разчита. Че и те имат трески за дялане имат, ама коя марка няма? Идеята е да се довериш на вече доказан производител, докато Леново са се доказали, че колко хубави лаптопи правят, толкова сам им лоши телефоните. Просто факт. Имат 2-3 читави модела на пазара, всичко друго е шит. 

Iphone пък са толкова надценени, че за този бюджет освен един 4s не знам дали може да се намери друго, който пък е отвят по всеки един параметър от Г2-ката.

Що се отнася до китайците..не само гаранцията е проблем. Чувал съм, че трябва и някакви ромове да се пипат, за да работел нормално телефона. Може и да са глупости, но аз не бих рискувал. Измамно ниски цени с високи параметри на хартия, ама като производителност няма гаранция как ще седят нещата. Освен това им куцат доста неща..и дисплей и камера, а бе се големи компромиси, докато при ЛГ Г2 трябва да внимаваш като купуваш за някое жълто петно(дефект на самия модел) и нищо друго. Принципно за парите си по-добро няма.

И все пак не е зле авторът да каже на какво се е спрял накрая.

Редактирано от metallica_333 (преглед на промените)

преди 11 минути, metallica_333 написа:

Що се отнася до китайците..не само гаранцията е проблем. Чувал съм, че трябва и някакви ромове да се пипат, за да работел нормално телефона. Може и да са глупости, но аз не бих рискувал. Измамно ниски цени с високи параметри на хартия, ама като производителност няма гаранция как ще седят нещата. Освен това им куцат доста неща..и дисплей и камера, а бе се големи компромиси

Я пак. В китайското всичко е на ниво. Отделно, ИМАШ гаранция, а транспорта е нищо - 3-4 долара. Това са софтуера е така, но е работа за 15 минути и 2-3 клика. (да вкараш телефона в fastboot с 2 бутона и после с MiFlasher да цъкнеш 2 пъти, да заредиш рома и да го флашнеш)

преди 26 минути, Daniel95 написа:

Мислел съм ги и тях ама ме съмнява гаранционната поддръжка на какво ниво ще е . Представи си купиш си такова телфонче от алиекспреса и след време даде дефект и после ще е голямо ходене по мъките трябва директно до Китай да се праща ( разноските по транспорта са за сметка на купувача предполагам ) . На китайците им нямам изобщо доверие и затова ако ми се наложи нещо да поръчам от алито гледам да са все дребни и евтини неща за да не ме е яд после. Съмнявам се на тези времена да е останало "хубаво" китайско звучи някак нереално .

Така, имам Таблет на Xiaomi, смарт гривна, батерия, камера и скоро телефон. То и тука е мъка с гаранцията - имаше един с дефектирал дисплей на S6 (порозовял) а онея тъпанари от сервиза са "преинсталирали софтуера". Така де, това се повтори 3 пъти и накрая се сдоби с нов S6. (обаче 4 месеца стоя с тухличка)

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Знам ги самсуняците. Няколко техни телефона ми умряха и 2 пъти гаранционно ги преинсталираха и след като изтече гаранцията(1 година) ми искаха 20 лв. за ремонт(уж пак преинсталиране). От тогава не ща да ги поглеждам що се отнася до техни смартфони.

Обаче за това, че при китайците всичко е на ниво определено не съм съгласен. Камера имат, колкото да прави някакви снимки, но качеството е под всякакви критика, сравнено с други марки, като изключим HTC-тата и конкретно Mi5 от тази година. Дисплейът им не е нищо особено, но да речем че за тази цена не са лоши..във всеки случай по-добре от леново. Те и затова повечето хора им имат доверие, защото леново имат офиален сервиз в БГ, Xiaomi нямат, отделно че и повечето хора не са ги чували като марка, въпреки че имаше период, в който бяха на 3-то място по продажби в света, но българинът е човек, който знае само самсунг и айфон ако има пари, ако няма леново. Толкоз. Иди и давай акъл на такива като автора файда няма. Той пича преди да е пуснал темата си е наумил да е леново, ама ей така я е пуснал да има на какво да се пишат коментари.

За самсунг поне среден клас телефоните че и таблетите съм съгласен че не са оферта тях гледам да ги отбягвам като вариант за предложение , но автора както гледам се е насочил към Леновото , аз също съм за него поне на този етап понеже на ревютата и К3 ноут и A7000 се представят добре .

преди 12 минути, metallica_333 написа:

Обаче за това, че при китайците всичко е на ниво определено не съм съгласен. Камера имат, колкото да прави някакви снимки, но качеството е под всякакви критика, сравнено с други марки, като изключим HTC-тата и конкретно Mi5 от тази година. Дисплейът им не е нищо особено

Никога не си ползвал китаец, но спориш. MiPad 2 има 2К дисплей, който определено е на ниво. Redmi Note 3 Pro прави много хубави снимки с HDR, а с приложението на гугъл може да заснема видео с 4K...

Снимки направено с Redmi Note 3 pro:

gsmarena_003.jpg

gsmarena_001.jpg

http://105.imagebam.com/download/rL5fwspPRS6Pe6IS6_V5ZA/46381/463809765/IMG_20160205_133229.jpg

А това е модел, който струва 150$.

2K резолюция на 5,5 инчово екранче о.0 . Би ли обяснил какъв е смисъла и дали има чак толкова забележима разлика с 720р да речем при такъв диагонал.

преди 1 час, Daniel95 написа:

2K резолюция на 5,5 инчово екранче о.0 . Би ли обяснил какъв е смисъла и дали има чак толкова забележима разлика с 720р да речем при такъв диагонал.

Е тва е доказателство, че нищо не четеш. Прочети ми отново поста (като евентуално мислиш) и ще го разбереш.

MiPad 2 има 2k дисплей, а Redmi Note 3 има FullHD дисплей, който си е на ниво. 

А LG G2 също има редица проблеми... (Lollipop-a му няма да го коментирам)

П.П. Първо се докоснете до някой качествено изработен китайски телефон (Lenovo не влиза там) и после ми говорете против тях.

Привет отново . Доста изчетох за тези шаоми-та  и на пръв поглед от ревютата мн ми допадна дизайна и производителноста , но си викам пък да не да има нещо гнило , такъв телефон с такава изработка и параметри и на такава цена ??? Иначе се навивам да си поръчам или Redmi note 2 или note 3 , но и гаранцията ме притеснява че е доста малка и ми се искаше ако е възможно да поръчам от сигурен източник . Ако може разяснете ми дали има голяма разлика между  note 2  и  note 3 , и заслужават ли си наистина понеже не ми се иска да опирам до гаранцията . Затова и толкова се замислям

преди 16 часа, Daniel95 написа:

разлика между  note 2  и  note 3 е в полза на последния.

note 2 е пластмасов кирпич с традиционен заден сменяем капак. На хартия сходно желязо, но проиграва по производителност и живот на заряд.
note 3 идва с по-облизан дизайн, псевдо метална затворена кутия, характерна за модните тенденции на пазара. Рекламата му е силно фотошопирана и в ръцете изглежда посредствен.

И двата модела са бюджетни. И двата се борят за лидерство в ценовата си категория към момента, тоест, претендират за народни любимци и до тук.

Есента на 2015г си купих meizu m2 note. Вердикт: в гюма.
Отвратителн интерфейс (лично мнение). Постоянни проблеми с google acount. Постоянно губеше акаунта и това водеше до полумъртъв телефон.

Юни 2016г си купих xiaomi redmi note 3 pro. Вердикт: в гюма.  
Отвратителен интерфейс (лично мнение). Andoid 5.0.x - МUI 7.x, международна версия. Отказа да подкара sim-карта на виваком. Не разпозна оригиналните си слушалки. Дясната постоянно пръщеше, заради гнездото, а лявата след минута на максимум звук изгоря. Смяната на оператора към момента е нестабилна връзка, постоянно губи обхват. Има китайщина, която не се изчисти по познат начин. Заводският му мениджър не вижда 32гиги sd-карта и се налага инсталация на външни приложения. За бъгня считам и опцията за работа с една ръка. Чакам обновление на МUI 8.x. Каквито и залъгалки да показва екрана го намирам за заслепяващ по сравнение с super-amoled_ите. Загрява при презареждане. Слаб Wi-Fi модул. Единствен сюрптиз в този модел считам вграденото FM-радио, което работи без нужда от антена/слушалки. И плюс още за вградения IR-порт, който командва всичката ми електроника вкъщи.

Финални думи.
Телефони за китайци, а извън този пазар си е за ваша сметка и доколко сте склонен на компромиси. Направено ефектно, свети, мяка, китаецът си е свършил работата, а нататък чукайте орехи с него.

И аз си купих Xiaomi Redmi Note 3 Pro SD650 3/32 , но определено ги нямам проблемите с който се е сблъскал Profruit. Вярно не съм пробвал с вивакомска карта, но с тези с които съм не съм имал никакви проблеми. Wi-fi също няма  проблеми и се държи според очакванията в конкретната обстановка. Също ползвам 32Gb карта и си я достъпвам през вградения мениджър, както и 32gb OTG USB  флашкa . Като евентуален проблем мога да спомена, че скенера за пръстовите отпечатъци не сработва при влажни или изпотени пръсти, та се наложи да запаметя и двата вариянта. На дизайните не обръщам внимание, всъщност е малко по тънък от колкото ми харесва. Определено и на мен ми хареса възможността на FM приемника да работи без слушалки. Като цяло съм много  доволен от апарата. Не мога да коментирам игрите понеже не играя на телефона. Всъщност първото нещо което направих бе да префлашна телефона с последната налична версия на официалния им ром. Само предположение, но възможно и това да е причината за това че нямам проблеми а  Profruit да има.

П.С.

Предния ми телефон също беше на Xiaomi. RedMi 1s. той определено имаше проблеми с софтуера. След смяната му с CM12/13 всичко си дойде на мястото.

Редактирано от Sarge (преглед на промените)

Охо значи както си го мислех , щом няма да ми разпознае картата на виваком това е мн лош знак ( преди всичко телефона ще ми трябва и като телефон за разговор ) а явно xiaomi- то най силен му е хардуера и до там ( поне според това което прочетох от колегата по горе ) . Ами добре де в такъв случай какво телефонче да си избера , което да е със слот за втора сим , да подкарва игрите гладко , и да има нормален звук при разговор тоест и аз да чувам събеседника си нормално както и той мен ( по отношение на камерата не държа ) главно на тези двете неща държа . И на цена около 300-350 максимум. Гледах и LG G2 , LG G3  ама те са едносимови а на мен ми е нужно двусимов телефон заради интернета .

LG G3 има двусимов вариант, обаче за тоя бюджет ще трябва да е втора ръка.

на 24.08.2016 г. в 15:48, metallica_333 написа:

Adreno 330 е GPU-то, което се използва както при Г2, така и при Г3. А аз като притежател на 3-ката не съм имал проблем с игрите. Единствено с GTA SA не знам как седят нещата. Обаче ти гарантирам, че с тия Mali-та проблеми ще има не само с тежките игри. Просто не са оптимизирани толкова добре , колкото PowerVR и Adreno + това са и в пъти по-малко производителни, особено тия, с които са леновотата са дупката на кавала, както искаш го разбирай.

Верно ли Mali ще има проблем с игрите?Пост достоен за сатирична постановка :D  Моят китаец е със Mali T720 mp4 ако искаш може да премерим сили по перфомънс на игри , тестове и каквото кажеш , но първо залагаме апаратите.Чакам отговор :)

преди 20 минути, Me4oPyx написа:

Верно ли Mali ще има проблем с игрите?Пост достоен за сатирична постановка :D  Моят китаец е със Mali T720 mp4 ако искаш може да премерим сили по перфомънс на игри , тестове и каквото кажеш , но първо залагаме апаратите.Чакам отговор :)

Може ли да кажете какво ви е устройството все пак ? 

И да ви кажа какво е устройството едва ли сте чували за него :) Факт е , че е с въпросната толкова оплюта тук графична карта и съм готов да оспоря тези твърдения.

Аз не оплювам нищо , просто искам да ди взема нещо възможно най доброто в рамките на бюджета ми , който го посочох по горе.

P,S мислех варианта и за таблет  , но докато бях в техномаркет видях един Samaung galaxy tab E  който влизаше в бюджета , но като го разцъках ми се видя адски бавен и насичашт .

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

Има достатъчно китайски качествени двусимови апарати със добър дисплей и хардуер в тоя ценови диапазон.Аз съм заложил само на една марка и я ползвам от няколко години.Няма да казвам коя е, защото така или иначе може да се достави само от Китай.Ама тези врели некипели за сапунерките на Самсунг, или прегряващите LG , че били по-мощни или по-качествени ми идват малко смешни.

Сега по темата - държите телефона да е нов или втора употреба?

Ем по добре нов да бъде ако ще е телефон да се държи добре като телефон и да си има добра производителност за игри , ако ще е таблет държа главно на производителноста 

преди 13 минути, Daniel95 написа:

Ем по добре нов да бъде ако ще е телефон да се държи добре като телефон и да си има добра производителност за игри , ако ще е таблет държа главно на производителноста 

За таблет Xiaomi MiPad 2. Руснаците са направили един много як ром - MiRu.

Добре а относно Lenovo A7000 става ли оптимално за игри  или да се насочвам към друг модел ? След малко ще погледна и таблета на xiaomi

Не е със най-напомпената графика , но пък не е и зле като се има в предвид ценовият диапазон.

Добре примерно за играта kritika the white knights ще се държи ли гладко и плавно ? Понеже мисля че това е най тежката игра която ще играя , другото ще е от типа на jump and run заглавия . Това е за телефона , но ако ще се спирам на таблет ми се иска поне да е от 9 инча нагоре ( казвам само за инфо ) и вече таблета от него ще изисквам само производителност тъй като той няма да се ползва за телефон и тогава ще си карам с нокията 5130 за слушалка само

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.