Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Принтер HP с мастило с изтекла годност

Featured Replies

• Автор

Не ти бе ,аз не съм,нали аз искам съвети,споко ,без обидени само :).:wink12:

преди 13 минути, stradlin написа:

Не ти бе ,аз не съм,нали аз искам съвети,споко ,без обидени само :).:wink12:

Подобни устройства се продават във всеки магазин за компютърна техника, електронни магазини или големи търговски вериги за черна и бяла техника! Цените варират от 70 лв до 110лв. Моето устройство е Canon MG-2450, но от подобен клас и на подобна цена се продават и HP.

Най "леки" са Canon, които както казах не претендират за оригинални мастила и не се налага смяна на чипове или използването на рисетери! В повечето случай нулирането на касетите става с клавишна комбинация то пулта на устройството или външни леснодостъпни и откриваеми програмки.  Оригиналните касети 2бр. са скъпички, но лесно се намират заместващи на половин цена, а като се научиш да пълниш, то няма и да се сещаш за покупка на оригинални консумативи. Стой далач от Брадър и Epson

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

А разлика в печта(цветно) спрямо оригиналните мастила вижда ли се?

преди 1 минута, stradlin написа:

А разлика в печта(цветно) спрямо оригиналните мастила вижда ли се?

Тъй, като самите устройства са "бюджетни", то и не притежават някакви уникални качества при печат, та  и в този ред на мисли бих казал - не! Все пак печата и фотопечата са доста прилични както с оригиналните мастила, то така и с тези за презареждане!

• Автор

Добре звучи това ,мерси за инфото.Един познат има подобно канонче мисля 4400Ф  ,хареса ми и ,че има приставка за скан на негативи,а аз имам доста :)  ,ще поразгледам и за такъв с такава приставка.

Тук да добавя едно леко накланяне към мултифункционалните устройства на Канон. Ползвал съм такова - когато ми го дадоха беше стояло неизвестно време без мастила. Тръгна от раз без проблеми.

При тях (и подобните) голям плюс е, че мастилниците са на самата глава и "пътя на мастилото" е много кратък. Например - Canon PIXMA MG2450 - гледам, че е 72,50 лв.

Принципно при принтиране има няколко чернови и после оригинал. Добре е черновите са се пускат на монохромен печат, икономичен режим - за по евтино. Но това става, ако има 2 машини. Или ако цветното е много рядко - на външна машина.

преди 7 часа, jhoro написа:

Ти говориш за малко и инцедентно печатане. Какво е това - 1000 стр за година или две ?

На въпросната Коника-Минолта съм стигал до 2000 стр за един работен ден (от 9 до 16). Принтера струваше 840 лева - нови тонеркасети 820.

Фалшиви пробвахме, но тонера е с по различна едрина на зърната и често правеше едни "черги" - по бетер от чипровските.

Аз напечатах толкова за около 4-5 месеца. Сетих се какъв беше - Kyocera Fs-1030d

преди 7 часа, gibson58 написа:

освен да поразгледам за някой дърт лазер с тонер в него...защото 200лв. за консуматив за домашно ползване чат пат в годината е безумие! Аз 1000стр. не мога за 3 г. да ги изразходвам...Нещо специфично има ли като търся лазер на старо?Показва ли си колко тонер му остава,за колко страници и др?

оффф пак писах по невнимание от на брат ми профила ,да не се чудите какво става :)

Принципно може да се провери със компютър, но търси от фирми продаващи втора ръка, те обикновено казват колко е пълен тонера и/или за колко страници ще стигне. Иначе като ти пристигне пратката, трябва да си носиш и лаптоп да си играеш там да проверяваш.

Ето ти пример. ПС: Не е цветен: http://www.olx.bg/ad/lazeren-printer-s-dvustranen-pechat-kyocera-fs-1030d-ID58gx4.html#6ecef7465b

В обявата пише за 7 000 страници, щом е с гаранция няма да излъжат. Аз точно от тази фирма на която е обявата си купувам устройствата, защото са на най-добри цени, почистени са, и не лъжат :)

Ето още един: http://www.olx.bg/ad/promotsiya-multifunktsionalno-ustroystvo-lexmark-x-340-130lv-ID3bfln.html#8b606b4b09

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

• Автор

Тия са много големи съндъци,за офис са ,не за вкъщи.

преди 1 минута, stradlin написа:

Тия са много големи съндъци,за офис са ,не за вкъщи.

Аз и за вкъщи си ползвам такъв. Принципно само давам предложения и идеи. Ти преценяваш, кое, как, защо и т.н. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.