Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с прахосмукачка ''Neo FC 118, 1600W''

Featured Replies

Здравейте, имам прахосмукачка Neo FC118, имам я от 3-4г. Проблема е че много загрява, за точно 3.30 мин, става много топла отдоло. Винаги е била цялостно почиствана. За около 30 мин. работа с нея, става топла като котлон. Незнам каква е причината....

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

Обикновенно преди да изгорят така се получава

• Автор
преди 11 минути, bobi iordanov написа:

И аз си мисля така, ще трябва да се взима нова. 

Ползвай я докато изгори и си вземи ако имаш възможност нещо марково имам BOSCH 2003г. още не съм имал проблеми с нея

преди 28 минути, bobi iordanov написа:

Дааа! Тръгнала си е. Докато изгори обаче може да измине доста време! Нещо друго обаче ми на прави впечатление!!!

Споменавате 30 минути работа т.е. ако това е непрекъсната работа и при отчитаните околни температури, както и ако не са почиствани филтрите + прапълнена торба, та  то си е нормално да се загрява здраво!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, bobi iordanov написа:

Ползвай я докато изгори и си вземи ако имаш възможност нещо марково имам BOSCH 2003г. още не съм имал проблеми с нея

''Neo'' не са лоши производители, просто съм избрал не подходящата. Макар че има доста по- добри, на същата цена каквато е и тази.

преди 5 минути, Кумчо вълчооо написа:

Дааа! Тръгнала си е. Докато изгори обаче може да измине доста време! 

кой знае, докато изгори мога да попадна на промоция ;)

Благодаря ви отговорите! Приятна вечер.

Лично моите впечатления от тази марка не са добри през 2013г. когато започна цифровизацията закупих декодер NEO-HD за 45лв, развали се на 10-я ден купих след това декодер STRONG-HD за 50лв хората си го гледат още лично аз имах ютия NEO работи горе долу 6 месеца 

преди 31 минути, NBS 9322 написа:

''Neo'' не са лоши производители

:D

"Neo" изобщо не е производител, а е само марка, собственост на "Видеолукс" ("Техномаркет") . Уредите се произвеждат някъде в Китай, Турция, или друга държава с евтина работна ръка. Хич не са качествени, в общи случаи трябва да се радваш, ако си изкарат гаранцията без повреда.

Имам няколко продукта NEO, които са вече над 10 годишни и не знаят какво е сервез. С прахосмукачките от същата марка нещата не стоят съвсем така. Едната изкара 2 години, а другата едвам доживя 1 година преди да се буквално разпадне!

преди 13 минути, Кумчо вълчооо написа:

Имам няколко продукта NEO, които са вече над 10 годишни и не знаят какво е сервез. С прахосмукачките от същата марка нещата не стоят съвсем така. Едната изкара 2 години, а другата едвам доживя 1 година преди да се буквално разпадне!

Да има го това отначало при навлизане на марката на пазара са произвеждали с по високо качество но това е било  само в началото и ти си закачил от тях 

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

ТИ гледай да не подпалиш нещо с това Neo.

преди 1 час, NBS 9322 написа:

Здравейте, имам прахосмукачка Neo FC118, имам я от 3-4г. Проблема е че много загрява, за точно 3.30 мин, става много топла отдоло. Винаги е била цялостно почиствана. За около 30 мин. работа с нея, става топла като котлон. Незнам каква е причината....

Нормално, слагат евтини части, продават евтино и изкарват малко. Това е куча марка, без да се обиждаш. Хах, сетих се за нашия стар боклук самсунг, дето загряваше след 20 мин. чистене и угасваше. При теб явно не угасва.

PS: Самцунга обаче още работи и с него си чистя колата. :P

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 25 минути, Евгени Симеонов написа:

Хах, сетих се за нашия стар боклук самсунг, дето загряваше след 20 мин. чистене и угасваше. При теб явно не угасва.

Угасва защото са му сложили защита, а  NEO - то естествено няма такава!  Познавам монозина с по - маркови прахосмукачки, дето защитата ги гаси ,но собствениците им все още не са ги уморили! Нови четки, почистване на ротора и смазване/замяна на лагери биха дали още малко шанс на машинката! Всичко това на стойност окло 5лв. и измърсени ръце! Това последното при желание за занимавка и съответно, умения!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Тъй...не разбирам какъв ви проблема, пада мощността, придърпва или как ? Аз нещо дето да работи с електрически ток и да не загрява не съм виждал. 

Особено ако работи в гореща стая.

Може да пропускам някоя марка бяла техника но основните за мен са MIELE AEG SIEMENS BOSCH GORENJE които наистина са качествени и си заслужават

• Автор
преди 11 часа, RudeBoy написа:

:D

"o" изо производител, а е само маЩерка, сгаранцияобственост на "Видеолукс" ("Техномаркет") . Уредите се произвеждат някъде в Китай, Турция, или друга държава с евтина работна ръка. Хич не са качествени, в общи случаи трябва да се радваш, ако си изкарат гаранцията без повреда.

Моята си изкара гаранцията, и след време и проблемите с нея. То каква гаранция  като уреда си е направо без пари. Ще гледам следващата да е по-издръжлива.

преди 10 часа, Julius Decimus написа:

Тъй...не разбирам какъв ви проблема, пада мощността, придърпва или как ? Аз нещо дето да работи с електрически ток и да не загрява не съм виждал. 

Особено ако работи в гореща стая.

пределно ясно съм написал че уреда >>загрява <<  за 3.30 мин. Никаква мощност не пада.

- Нормално е да загрява, но по нормален начин, а не да изпълнява ролята на котлон.

• Автор
преди 11 часа, Евгени Симеонов написа:

ТИ гледай да не подпалиш нещо с това Neo.

Нормално, слагат евтини части, продават евтино и изкарват малко. Това е куча марка, без да се обиждаш. Хах, сетих се за нашия стар боклук самсунг, дето загряваше след 20 мин. чистене и угасваше. При теб явно не угасва.

PS: Самцунга обаче още работи и с него си чистя колата. :P

И аз преди имах една на samsung 2200W не помня модела..... 2003 или 2004г.  Много време изкара, отколкото очаквах. Но веднъж отказа да тръгне.

PS; Какво мога да подпаля например? Освен да ''запуши'' отзад друго не може да направи.

преди 12 часа, Кумчо вълчооо написа:

Дааа! Тръгнала си е. Докато изгори обаче може да измине доста време! Нещо друго обаче ми на прави впечатление!!!

Споменавате 30 минути работа т.е. ако това е непрекъсната работа и при отчитаните околни температури, както и ако не са почиствани филтрите + прапълнена торба, та  то си е нормално да се загрява здраво!

винаги прави така независимо от сезона, чисти филтри отзад отпред, пълна/празна торба= същата работа. 

преди 12 часа, bobi iordanov написа:

Лично моите впечатления от тази марка не са добри през 2013г. когато започна цифровизацията закупих декодер NEO-HD за 45лв, развали се на 10-я ден купих след това декодер STRONG-HD за 50лв хората си го гледат още лично аз имах ютия NEO работи горе долу 6 месеца 

частите им са некачествени, и живота им е твърде къс. 

преди 1 час, NBS 9322 написа:

винаги прави така независимо от сезона, чисти филтри отзад отпред, пълна/празна торба= същата работа. 

И аз и други съфорумници ти намекнахме, че машинката е "пътник". Един ден ще спре, но до тогава може да мине доста време! Използвай я и не я мисли! Когато дойде време за нова, то не се изхвърляй защото марково или кучие - все тая! В къщи най - често заменяните продукти са именно машинки за подстригване и прахосмукачките! Скъпи или евтини и до ден днешен не попаднах на качествени!

На 99% от повредите на прахосмукачките е пробив в изолацията между отделните секции на роторната намотка. Това веднага довежда до рязко спадане на оборотите, голямо искрене на колектора и миризма на озон и изгорял изолационен лак. Така, че тази машина е здрава и загрява заради горещото време. Няма как 1600 вата в един малък обем да не загрее. Между впрочем, когато се конструира такъв двигател, се прави така, че да работи при 100 градуса. Ако е по-студен, това значи преоразмеряване, т. е.-преразход на мед( проводника за намотката). Изолационните материали като лака на проводника и каналната изолация са с минимум клас F, което значи работна температура 150гр. Можеш да помогнеш, като по-често вдигаш тръбата, така че да минава повече въздух през нея, това ще я охлади най-добре. 

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.