Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проверка в НАП

Featured Replies

Знам че вече през интернет може да се прроверят много неща. Интересува ме дали мога да проверя в сайта на НАП ( Национална агенция за приходите ) кога съм регистриран към тях,, колко ми са вноските ( за стаж и здравни ) и имам ли удръжки за втора пенсия. 

За сега успявам да проверя само здравните - https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html

Редактирано от batman555 (преглед на промените)

преди 39 минути, batman555 написа:

Знам че вече през интернет може да се прроверят много неща. Интересува ме дали мога да проверя в сайта на НАП ( Национална агенция за приходите ) кога съм регистриран към тях,, колко ми са вноските ( за стаж и здравни ) и имам ли удръжки за втора пенсия. 

За сега успявам да проверя само здравните - https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html

За другите неща ще трябва да идеш на място в НАП и да си поискаш PIN.

преди 1 час, flare написа:

За другите неща ще трябва да идеш на място в НАП и да си поискаш PIN.

Само да допълня - ПИК  а не Pin (разликата е само в наименованието, но когато отидох  и поисках своя Pin вместо ПИК, то ме изгледаха сякаш съм марсианец) с който се влиза в съответния раздел на страницата на НАП и където могат да се направят още доста допълнителни справки! Справочната информация и издаването на ПИК са безплатни!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

Кой е този раздел. Аз само здравните права мога да си проверявам.

преди 2 часа, batman555 написа:

Не четеш! Наш съфорумник още в първият пост ти обясни, че трябва да отидеш до офис на НАП където да заявиш ПИК. 

След като получиш този ПИК / PIN ,то чак тогава ще можеш да посещаваш страницата на НАП с индентификация ПИК т.е. раздел "Е-услуги с ПИК"

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 2 часа, batman555 написа:

Ето този. Но както вече се каза неколкократно ти трябва ПИК

https://inetdec.nra.bg/pls/pub/login_pic.home?caller=home.magic

Чрез Е-Услуги с ПИК Вие можете да:

• подадете искане за издаване на документи
  • направите справка за:
    • данни по ДЗПО /за физически лица/
    • осигурителния доход /за физически лица/
    • актуално състояние на трудовите договори /за юридически лица/
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

След няколко дни се каня да ходя до офис на НАП. Доколкото разбрах трябва да предоставя лична карта.

Свързах се с центъра и ми пратиха отговор. 

Цитат

Информация за подадените от и за Вас данни към НАП може да бъде получена по електронен път или от компетентен офис на НАП.

Справките по електронен път са достъпни чрез ПИК издаден от НАП или КЕП, както следва:

- Допълнително задължително пенсионно осигуряване /ДЗПО/ - Справката съдържа данни за настоящия универсален пенсионен фонд на лицето, вид участие /личен или служебен избор/, идентификатор и наименование на осигурителя, както периода и размера на преведените суми.

- Осигурителен доход - Справката съдържа данни за идентификатор и наименование на осигурителя, дни в осигуряване, дневно работно време в часове, отработени часове общо, наличие на положен извънреден труд в часове, осигурителен доход в лв., начислен месечен облагаем доход;

- Актуално състояние на трудовите договори – съдържа информация за сключените и прекратените трудови договори, получена на базата на подадените от работодателите уведомления;

-  Задължения – съдържа информация за всички задължения на лицето, включително задълженията, плащанията по които подлежат на разпределение от публичен изпълнител.

- Задължения и извършени плащания, преведени по сметка на НАП и погасени задължения с тях - съдържа информация за сумите, платени от лицето през съответната финансова година, както и неразпределени плащания от минали години, разпределението на тези суми по задължения и остатъците от плащания, предназначени за погасяване на бъдещи задължения.

Абе с две думи доста информация ще получа с този ПИК.

Много хора са ми казвали че с данъчните шега не бива. 

Става много бързо. Отиваш в офис на НАП по местоживеене / не в Централата им на бул."Дондуков"/ и с лична карта за две минути ти дават този код. До 24 часа той вече ще е активен,но системата им не винаги го приема /държавна ми ти работа/...

Всичко е много просто и лесно . Отиваш в местното НАП , подаваш една молба по образец в деловодството и те веднага ти дават затворен плик с ПИК/персонален идентефикционен  код/. Отиваш в къщи пред компа и влизаш в сайта на НАП за услуги с ПИК,пишеш ЕГН и ПИК и  воала:)!От НАП не ядат хора ,твоите вноски и данъци са техните заплати,такава трябва да е настройката на всеки гражданин ,който ползва услугите на НАП/не случайно се казват услуги ,защото са слуги на гражданите/

преди 20 минути, bigiadri написа:

Всичко е много просто и лесно . Отиваш в местното НАП , подаваш една молба по образец в деловодството и те веднага ти дават затворен плик с ПИК/персонален идентефикционен  код/. Отиваш в къщи пред компа и влизаш в сайта на НАП за услуги с ПИК,пишеш ЕГН и ПИК и  воала:)!От НАП не ядат хора ,твоите вноски и данъци са техните заплати,такава трябва да е настройката на всеки гражданин ,който ползва услугите на НАП/не случайно се казват услуги ,защото са слуги на гражданите/

Ако трябва да сме прецизни преди да се използва ПИК трябва да получите по електронната поща писмо и да последвате линка. Иначе ПИК-а ви няма да е активирам

преди 2 часа, capnemo написа:

Ако трябва да сме прецизни преди да се използва ПИК трябва да получите по електронната поща писмо и да последвате линка. Иначе ПИК-а ви няма да е активирам

Това май го написа по инерция! Макар че отдавна ползвам услугите на НАП с ПИК не си спомням такова нещо.Такова активиране би трябвало да има ако се регистрираш онлайн , а тук ходиш на место реално. Но да не спорим! Ако човекът си вземе ПИК да каже:(

преди 5 минути, bigiadri написа:

Това май го написа по инерция! Макар че отдавна ползвам услугите на НАП с ПИК не си спомням такова нещо.Такова активиране би трябвало да има ако се регистрираш онлайн , а тук ходиш на место реално. Но да не спорим! Ако човекът си вземе ПИК да каже:(

Аз съм сигурен. И става дума за получаване на ПИН на място

преди 11 часа, capnemo написа:

Аз съм сигурен. И става дума за получаване на ПИН на място

Прав си!:(

Screen Shot 09-12-16 at 09.57 AM.PNG

• Автор
преди 15 часа, dimd написа:

Става много бързо. Отиваш в офис на НАП по местоживеене / не в Централата им на бул."Дондуков"/ и с лична карта за две минути ти дават този код. До 24 часа той вече ще е активен,но системата им не винаги го приема /държавна ми ти работа/...

Добре разбрах. когато мога ще отида. много се радвам че ще мога да видя как стоят нещата.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Преди една седмица ходих и взех ПИК. Всичко стана много лесно, но като влязох в страницата май оплесках нещо и си нямам представа какво може да съм сторил. С НАП шега не бива.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.