Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 проблем при задаване на диск за инсталация

Featured Replies

Здравейте, днес докато преинсталирах на родителите лаптопа (от win 8.1 към win 10) се натъкнах на проблем, който не ми се беше случвал. При прозореца за определяне къде да се инсталира уиндоуса стана следното : първоначално имаше 5 диска - за системата(този 100мб който си заделя), С, Д и други 2, които в момента забравих какви бяха. Тъй като искат да им оставя Д диск (снимки, музика, знаете как е), започнах да си трия наред както винаги си правя и си останах с Д диск и 150 гб неразпределено място. Натискам New да създам Ц диск обаче момента, в който кликна OK тръгва все едно да го създава и дотам. Просто се обновява и нищо не става, пак си стои 150гб неразпределено място.. някой да има идея как да го оправя ?

Ти триеш ли диска или само форматираш?

Да бяха си останали с 8 сега с 10 ще имат много ядове това няма да работи , онова няма да работи както трябва . И после пак от ОС 10 до ОС 8 /

• Автор

Не, проблема беше друг. По принцип изтрих всичките дискове без Д, но работата е била, че просто е трябвало да боот-на в UEFI mode, а не Legacy. Вече го оправих.

Eдит: Нов проблем, сега не ми дава да цъкна next, когато избера 'с'  диск.. някаква идея как да го оправя? С други думи трябва да превърна диска от ГПТ към МБР, но как мога да направя това без да форматирам и диск д? 

Редактирано от 8bit (преглед на промените)

С помощта на Hiren's Boot CD->miniWinXP->AOMEI Partition Assistant или Minitool Partition Wizard. Или EaseUS Partition Master bootable CD/DVD

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Нов въпрос. Преинсталирах го в UEFI mode, сега като цъкна на Legacy и ми казва no bootable device found или нещо от този сорт. Въпроса ми е, мога ли с един от двата посочени начина от колегата ExaFlop да преобразувам С и Д диск в MBR без да губя информацията им.

преди 3 часа, adersa написа:

Да бяха си останали с 8 сега с 10 ще имат много ядове това няма да работи , онова няма да работи както трябва . И после пак от ОС 10 до ОС 8 /

/Off

Не че нещо, ама отговора си е чисто тролене...

• Автор

На личния ми лаптоп съм с 10 от 3 месеца вече все още ядове не съм срещнал колкото те на 8, но щом казва човека :D 
Та мога ли да превърна дяловете в MBR както е сега инсталиран вече уин 10 или трябва форматиране ?

преди 2 минути, 8bit написа:

Та мога ли да превърна дяловете в MBR както е сега инсталиран вече уин 10 или трябва форматиране ?

• Автор

Ако използвам която и да е от тези програми, всичката информация ще остане, а дяловете ще се "нормализират", нали ?

преди 36 минути, toc написа:

/Off

Не че нещо, ама отговора си е чисто тролене...

Добре  макс давам 1 седмица няма да издържат и ще искат да се върнат на 8 / ще следя темата  с интерес .

• Автор
преди 3 минути, adersa написа:

Добре  макс давам 1 седмица няма да издържат и ще искат да се върнат на 8 / ще следя темата  с интерес .

Мразеха уиндоус 8 и работата им с него беше изпитание. Още от днес уиндоус 10 им харесва тъй като е по-просто направен. Не си мисли, че са хора, които им представлява интерес всеки детайл .. трябва им един браузър и няколко други работи. Просто искам да преобразувам дяловете да може да се боот-ва в Legacy mode, но ме е страх да не загубя информация от дисковете.

http://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html С тази програма става конвертирането от MBR в GTP  и обратно без загуба на данни.Долу съм прикачил и лиценз за про версията,провери дали ще стане.

License-PartitionAssistantPro.zip

• Автор

Благоадря много и на двамата за отговора ^^

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.