Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоряло дъно?

Featured Replies

Здравейте,днес пробвах една диджейска конзола с външно захранване и я включих в разклонителя,където бяха и кабелите за компютъра и монитора.По принцип като вкючвам зарядното на лаптопа излизат искри,както беше и при този случай,но мисля,че този беше фатален.Компютърът изключи и няма никакви признаци на живот.Пробвах захранването на друг компютър и бачка.Включих друго зарядно в компютъра и пак не тръгва,Единствено лампичката на дъното свети.При старото захранване тя примига много бързо,а при това,което само пробвах свети постоянно,както трябва да е,но пак не се включва компютъра,обаче радиатора на дъното е горещ,не знам защо без да се включва.Няма надути или изтекли кондензатори.Какво да правя,да купувам ново ли?
Спецификации:
mb:asus h81m-k
proc:intel i5 4440
ram:2x4 kinston hyperx 
ups:fortron 400w
video: nvidia gts 450 1gb

Намерих едно Asrock b85m pro 4 много евтино,уж ново но се разбира,че не е.Да го вземам ли

Това даже не е и за бисерите. Няма как нещо да работи при положение, че като го включваш излизат искри. Това значи,че нещо не е наред. Помисли първо за този проблем и тогава купувай каквото и да било. 

преди 10 минути, unrealizable написа:

Нямаше смисъл от мнението ви.Това вече го направих

Кое направи?? И от мнението ми има смисъл. Не е нормално при включване на каквото и да било да излизат искри.  Мнението ми е не е подигравка. Това което правиш е опасно!!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Повече от 5 години съм с този разклонител,нищо не е изгаряло до сега,нито ме е удрял ток.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Кое направи?? И от мнението ми има смисъл. Не е нормално при включване на каквото и да било да излизат искри.  Мнението ми е не е подигравка. Това което правиш е опасно!!

Имам чуството, че говори за момента при който го включва в контакта. При мен това го прави всеки един електроуред, чийто бутон за захранване е в позиция "on" и го включа в контакта. (както и с зарядното на телефона)

преди 5 часа, unrealizable написа:

Повече от 5 години съм с този разклонител,нищо не е изгаряло до сега,нито ме е удрял ток.

Трябва ли да те удари ток, да изгориш минимум 2-3 устройства(не разбрах колко точно е норматива) за да ти дойде акъла?

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Емиле, Емиле, да ге , всички импулсни захранвания при включване в мрежата зареждат големия кондензатор през диодния мост и за това пукат и искрят. До тук всичко е  нормално . Въпросът е какво е изгоряло на дъното в същия момент. 

преди 2 минути, bobi iordanov написа:

С компа нещата седят така или го преинсталираш или го хвърляш

Ти изобщо прочете ли целия пост ? НА МОНИТОРА ИЗОБЩО НЕ ИЗЛИЗА НИЩО, САМО ЛАМПИЧКАТА НА САМОТО ДЪНО РАБОТИ!

Не ми се карай като ги разбираш нещата му зимаш нов комп нищо лично

преди 23 минути, niki292002 написа:

Ти изобщо прочете ли целия пост ? НА МОНИТОРА ИЗОБЩО НЕ ИЗЛИЗА НИЩО, САМО ЛАМПИЧКАТА НА САМОТО ДЪНО РАБОТИ!

преди 36 минути, B3M2W0 написа:

Емиле, Емиле, да ге , всички импулсни захранвания при включване в мрежата зареждат големия кондензатор през диодния мост и за това пукат и искрят. До тук всичко е  нормално . Въпросът е какво е изгоряло на дъното в същия момент. 

А теб те уважавам за това че каза една истинска приказка за Windows defender

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

на 29.08.2016 г. в 7:23, B3M2W0 написа:

Такива проблеми с пукане и искри аз нямам, така че може да си мислите каквото искате. И едва ли е от това, след като се е получило изгаряне. Някъде нещо е окъсило, но постващия си знае най-добре.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Какво им се връзвате на тия компове или преинстал или в боклука

• Автор

Ае брат ти ебаваш ли са
Казах ти че компютъра въобще не включва, за каква преинсталация ми говориш

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Взимай дъното за 65 лева и не включвай повече тази конзола към компа. 

Пишеш неясно. Я пак кажи какво точно си направил и какво точно се е случило?

преди 16 часа, unrealizable написа:

Ае брат ти ебаваш ли са
Казах ти че компютъра въобще не включва, за каква преинсталация ми говориш

Написал съм това 

преди 18 часа, bobi iordanov написа:

Какво им се връзвате на тия компове или преинстал или в боклука

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

• Автор
Пишеш неясно. Я пак кажи какво точно си направил и какво точно се е случило?

Кое е неясното, като стана това кабелите на компютъра и мониъора бяха на щепсела където включих и конзолата, и сега ти казвам че ще сложа кабелите на друг щепсел

Кое е неясното, като стана това кабелите на компютъра и мониъора бяха на щепсела където включих и конзолата, и сега ти казвам че ще сложа кабелите на друг щепсел

А за другото си се разбира. Включих конзолата в расклонителя и от там излязоха искри както по принцип, и в този момент компютъра спря и повече не е тръгнал

Препоръчително е отделните компоненти (CPU,RAM,HDD и видео) да се тестват на здраво дъно.Компютърните захранвания не обичат много нестабилните входни напрежения ,защото напреженията на изхода им се "разиграват".Принципно защитата им трябва да сработи ,но никой не дава 100% гаранция (то и UPS-ите не дават такава).Трябва да си провериш захранващата линия - напр. да влючиш голям товар (1-2KW) в разклонителя и да измериш дали напрежението не се променя доста.

преди 3 часа, unrealizable написа:

Пак ще те питам - имал си компютър и монитор включени в 2 гнезда на разклонител. Включил си в 3-тото гнездо конзола. Нещо е изпукало и компютъра е спрял да работи. Не си връзвал конзолата нито към монитора, нито към компютъра.
Какви зарядни ми гоовриш и на какъв щепсел слагаш кабелите, като те се включват в разклонител/контакт?
Говориш безсмислици, а аз няма да ти вадя с ченгел думите от устата. За това трябва да ми плащаш на час.

Днес получих дъното,не бачкаше,даже диода му не светеше,Пробвах го с две захранвания и пак същото.Върнах го и хвърлих на вятъра 10 лева.Изглеждаше като нова,нямаше надути кондензатори.Сега смятам да купя нова до 100 лева.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.