Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Необходима ли е смяна на рутера?

Featured Replies

Използваме TP-LINK TL-R402M, към който сме свързали два компютъра. Обаче, ако на единия от тях бъде стартиран торент клиент, то и на двата интернета блокира. В смисъл, браузърите не могат да отворят никакви сайтове, онлайн игрите не могат да се свържат към сървърите си, гледане на онлайн видео, примерно от youtube, е невъзможно и т.н. Ограничаването на връзките, които торент клиентите да ползват не помага особено. Трябва да се намалят до към 10-ина, за да поне малко да се отпуши интернета и да може браузърите едвам едвам да заредят сайтовете, обаче пък скороста на торент програмите пада много и пак не може да се гледа онлайн видео.

Преди няколко дена вързах интернет кабела директно в единия компютър. Торент клиентът qBittorrent без ограничения в скоростта и със 100 максимален брой връзки въобще не го усещам. Сайтове се отварят нормално. Онлайн видео 1080p може да се гледа нормално. Даже поиграх на онлайн играта Smite, без лаг и нормален пинг 60-70 ms, както е и при без стартиран торент клиент.

Предполагам, че самият рутер не може да се справи. Затова си мисля дали да не взема друг. Гледам, че често се препоръчва TP-LINK TL-WR841N  и се чудя дали той ще се справи със задачата? Бюджетът е 30-40 лв. като така или иначе от доста време ми се ще да имаме Wi-Fi за телефоните.

Аз съм с TP-LINK TL-WR841N ,имам включени към него 2 лаптопа,телевизор,3 телефона,едно настолно пц,и доста често и второ се прикачва,и няма такива проблеми,дори докато тегля филм на настолния,при другите няма забавяне на връзката.Интернета ми е 20/20 според спеедтеста,Така че моето лично мнение че ще ти свърши работа,освен ако гореспоменатите проблеми,не е от доставчика ти,да ограничава кънекциите :)

Какъвто и рутър да сложиш, не ограничиш ли скоростта на торент клиента, все ще куца браузването на всички машини. Торент клиентът винаги ще се стреми да заеме целият канал (ако скоростта на сваляне/качване позволява високи скорости, т.е. ако има бързи сийдъри)

• Автор
преди 15 минути, ExaFlop написа:

Какъвто и рутър да сложиш, не ограничиш ли скоростта на торент клиента, все ще куца браузването на всички машини. Торент клиентът винаги ще се стреми да заеме целият канал (ако скоростта на сваляне/качване позволява високи скорости, т.е. ако има бързи сийдъри)

При нас торент клиентите с или без ограничение са далеч от максималните скорости, които в нашия случай са 50 Mbps сваляне и 50 Mbps качване. Програмите успяват да достигат до 2-3 MB/s, така че остава запас и то не малък.

Рутера ти е просто слаб. Може да го смениш с нов разбира се, но е хубаво да си ограничиш Uplaod скоростта на торент клиента.

100Mbps не му е проблем на 50Mbps абонамент, ако си сложи лимит на торент клиента или в рутъра за мак адреса на компютъра, от който работи торент клиентът.

преди 13 минути, ExaFlop написа:

100Mbps не му е проблем на 50Mbps абонамент, ако си сложи лимит на торент клиента или в рутъра за мак адреса на компютъра, от който работи торент клиентът.

Проблема е в оператиената памет на този рутер. Не държи на голям брой кънекции, затова и така кляка. Времето просто му е минало.

преди 29 минути, Емил Костов написа:

Проблема е в оператиената памет на този рутер. Не държи на голям брой кънекции, затова и така кляка. Времето просто му е минало.

Емо малко си за бисерите с този пост...

Към автора: В уеб интерфейса трябва да имате една опция, която се нарича QoS, прочетете малко в упътванията как да си я настроите. Задавате си един лимит, да речем ако плана ви е 50 Mbit/s - по 25 Mbit/s на една машина, или пък 30 на 20 (по усмотрение)...

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

преди 11 минути, techmaniac написа:

Емо малко си за бисерите с този пост...

Към автора: В уеб интерфейса трябва да имате една опция, която се нарича QoS, прочетете малко в упътванията как да си я настроите. Задавате си един лимит, да речем ако плана ви е 50 Mbit/s - по 25 Mbit/s на една машина, или пък 30 на 20 (по усмотрение)...

Е аз може да съм за бисерите, но ще продължа да твърдя, че тази машинка си е просто слаба.

• Автор
преди 44 минути, techmaniac написа:

Емо леко си за бисерите с този пост...

Проблемът не в това, че единият компютър окопира целия интернет и не остава за другия.

Сега свързах само единия компютър към рутера, другият е разкачен. Пуснах един торент да се сваля и направих малко експерименти с ограничението на скоростта. Ако махна ограничението, сваля с 2,2-2,5 MB/s, повече не може да вдигне, при което при опит да се отвори сайт се показва грешка, че сървърът не може да се намери (Server not found) или че времето за изчакване е изтекло (The connection has timed out). Това с Firefox. Ограничил съм връзките на 16 на торент и 32 общо. За да може отново да се отворят сайтовете трябва да огранича скоростта на сваляне на 1,5 MB/s, но това вече е прекалено далеч от това, което предлага абонамента.

Смятам да взема един рутер. Така или иначе искам и Wi-Fi за телефона, че тоя мобилен интернет вече не се трае. :) (Какво стана с хубавите емотикони? :()

Редакция: Забравих да напиша, че нашият рутер няма настройки за QoS.

Редактирано от саби (преглед на промените)

преди 43 минути, саби написа:

Проблемът не в това, че единият компютър окопира целия интернет и не остава за другия.

Сега свързах само единия компютър към рутера, другият е разкачен. Пуснах един торент да се сваля и направих малко експерименти с ограничението на скоростта. Ако махна ограничението, сваля с 2,2-2,5 MB/s, повече не може да вдигне, при което при опит да се отвори сайт се показва грешка, че сървърът не може да се намери (Server not found) или че времето за изчакване е изтекло (The connection has timed out). Това с Firefox. Ограничил съм връзките на 16 на торент и 32 общо. За да може отново да се отворят сайтовете трябва да огранича скоростта на сваляне на 1,5 MB/s, но това вече е прекалено далеч от това, което предлага абонамента.

Смятам да взема един рутер. Така или иначе искам и Wi-Fi за телефона, че тоя мобилен интернет вече не се трае. :) (Какво стана с хубавите емотикони? :()

Редакция: Забравих да напиша, че нашият рутер няма настройки за QoS.

Казах ти че машинката просто е слаба. Била е хубава за времето си. Вземаш си един нов рутер и си готов. 

Аз съм съгласен с Емо,както казах аз съм със същия рутер,нищо не съм ограничавал никъде,и няма проблеми,дори при свалянето на торенти,за другите устройства или моето.

• Автор

Рутерът TP-LINK TL-WR841N пристигна, свързах го и го настроих. Направих му тест като пуснах да се сваля торент, достигна 5,9 MB/s (това е максимума за нашия абонамент), в същото време пуснах играта Smite и докато играх не усетих лаг. Определено е по-добре с този рутер и съм доволен.

Благодаря на отзовалите се за помощта! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.