Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранване на видеото

Featured Replies

Здравейте хора.

Искам да си сменя видеото.

Сегашното ми е GTX 760. Планирам да го заменя за 1060. Картата, която съм избрал иска 8 пинов захранващ кабел, а моята има 6 и 8. Въпроса ми е, че 8 пиновия кабел има 2 празни слота, тоест има 3 жълти и 3 черни кабели. Захранването ми няма 8 пинов, затова използвам преходник. Дали това ще повлияе на видеото или не. 

Предварително се извинявам за тъпия въпрос. И благодаря предварително. Ето и снимки, какво имам впредвид. 

14202888_1371700162857704_870075437_o.jpg

14233603_1371700166191037_905356299_o.jpg

Редактирано от Веселин Кънев (преглед на промените)

Нещо те успях да разбера за какво точно става дума. До колкото виждам по снимката има 2 червени, 2 черни и 2 жълти кабела, което е проблем тъй като червените или жълтите не захранват нищо, поради липсата на маса (тоест още два черни кабела). Мисля, че става въпрос за два molex конектора, та ми е интересно защо липсва по един проводник от всеки един... Ако правилно съм разбрал всичко до тук, съмнявам се да има някакъв проблем за видео картата, тъй като тя не използва 5V захранване (с червен кабел), а само 12V, не изключвам в случая обаче да се използва и червения проводник, но пак нещо ми се вижда странно... Дай малко повече информация какъв точно преходник използваш и поради каква причина ти е нужен точно такъв?

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

преходникът би трябвало да захрани картата(нали за това е направен),пиши захранването какво е,по-запознати да ти кажат дали ще е достатъчно.

Едва ли е някое особено надеждно захранването, съдейки по липсата на 8 пинов PCI конектор...

• Автор

Захранването е Cooler master ( модел не знам ) 500 ватово. Сегашната карта точно такова изисква, а 1060 иска 400. Мисълта ми е дали ще се получи недостиг на захранването с този преходник или не, защото както съм забелязал другите 8 пинови захранващи кабели си имат 8 проводника. 

То това твое наблюдение не е на нещо случайно. Но не, едва ли ще имаш проблем със захранването на видео картата... Все пак ако имаш, нямам как да не разбереш, а едва ли могат да се случат фатални неща...

• Автор
преди 13 минути, Blue Ray написа:

То това твое наблюдение не е на нещо случайно. Но не, едва ли ще имаш проблем със захранването на видео картата... Все пак ако имаш, нямам как да не разбереш, а едва ли могат да се случат фатални неща...

Спецификациите на сегашната карта са, че изисква 1 8 пинов и 1 6 пинов захранващ кабел, а човека, сглобил компютъра, ми е изцяло доверен такъв, което значи, че не го е направил нарочно и " през пръсти". Щом сегашната няма проблеми... едва ли 1060 ще има. Много благодаря за отговорите. 

преди 31 минути, Blue Ray написа:

Едва ли е някое особено надеждно захранването, съдейки по липсата на 8 пинов PCI конектор...

Излъгах. Има 8 пинов кабел, но е свързано до процесора (АМД). Изобщо не съм забелязъл, но не съм сигурен дали е PCI. Кабела е бял, а не е като другия черен. В момента имам чувството, че задавам адски глупави въпроси, но искам да ги поразбера нещата.

Редактирано от Веселин Кънев (преглед на промените)

Снимай лепенката на захранването ако не знаеш точно кой модел е. Но 760 е по-лакома от 1060 и логиката диктува че е достатъчно.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

За дънната платка си имаш 20+4 пинов конектор, като тези 4 може и да ги няма, зависи от захранването, или конектора на дъното да не ги изисква. Отделно има и 4+4 пинов конектор за дъното, като пак важи същото. Но за системи с по-малка консумация, и без тези конектори няма проблем. Вече PCI конекторите могат да са няколко, 6 или 8 пинови, като 8 пиновете се различават от 6 пиновите, по наличието на още 2 маси (като цяло и те могат да се премахват). Просто погледнато, разликата не е съществена, но реално предоставят възможност за по-голям ток.... Но в много от случаите, може и никаква разлика да не видите между видеокартата Ви свързана с 6 или 8 пинов конектор. Най-просто обяснено, в случая е нещо подобно и преходника, който използваш, няма никакъв проблем, освен малко повече натоварване за жълтите кабели...

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Снимай лепенката на захранването ако не знаеш точно кой модел е. Но 760 е по-лакома от 1060 и логиката диктува че е достатъчно.

Ето снимка.

14215782_1371810999513287_295970485_o.jpg

преди 9 часа, Веселин Кънев написа:

а човека, сглобил компютъра, ми е изцяло доверен такъв, което значи, че не го е направил нарочно и " през пръсти".

Той го е направил добре, като изключим факта, че не е спазил цветовете и по червените кабели е пуснал масата. Най-добре му занеси преходниците да ги пренареди на 8 пиновият конектор и да му добави 1 кабел 12V и 2 маси.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.