Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети относно приглушаване на светлина от диоди

Featured Replies

Моля посъветвайте ме ,по какъв начин да приглуша светлината на Power бутона ,на монитор ,по възможност да не стои грозно. Опитах с PVC лента ,но въпреки нея светлината от този бутон ме дразни. Обмислях варианта да поставя бишоп ,но е дебел и ще стои грозно. 
И преди на доста други устройства съм решавал този проблем с PVC лента прецизно изрязана по самия източник на нежелана светлина ,но при Power бутона на този монитор не се получи успешно. 

Това е с PVC лента отгоре: 

sTyKhvK.jpg

Забелязва се предимно ,когато яркостта е ниска. При нормална работа почти не се забелязва.

Xd7zjyr.jpg

Недомислено от производителя ,или глупав мой каприз , не знам ,но ме дразни. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

• Автор

Ще взема от този на tesa да пробвам. Целта е да се приглуши силно ,но не на 100%. Иначе в момента разполагам с няколко ролки ,в различни цветове ,но са еднакви ,като дебелина и на един производител "JIP". Поставих от синята ролка ,но и от черната да бях ,не мисля ,че би имало разлика. 

Изолирбанд-а е плътен. 

Ами фолио за затъмняване на автомобилни стъкла.Тънко е и с различен процент затъмняване, но пък не толкова гъвкаво.

А з съм си решил проблема по следния начин:

Взех от стар автокасетофон на крушките има едни гумени калъфчета(като презервативи) в зелено или червено.

Разглобих монитора и надянах на светодиода едно калъфче(при мен зелено) и се получи много добре!

• Автор
преди 2 минути, suchmo написа:

А з съм си решил проблема по следния начин:

Взех от стар автокасетофон на крушките има едни гумени калъфчета(като презервативи) в зелено или червено.

Разглобих монитора и надянах на светодиода едно калъфче(при мен зелено) и се получи много добре!

Обмислял съм да надена маншон на диодите ,те са най-малко 3 в този бутон ,но не знам дали е възможно да сваля само него. Да разглобявам целия монитор не си заслужава. 

Вариантите са 2:

- Лепите някаква лепенка. Може и боядисване с черен перманентен маркер Това е най - безобидният вариант, но и най - неестетичен!

- Сервиз, където молите някой майстор да реши проблема! Цената няма да е малака защото това е приумица / екстра!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Кумчо вълчооо написа:

Вариантите са 2:

- Лепите някаква лепенка. Това е най - безобидният вариант, но и най - неестетичен!

- Сервиз, където молите някой майстор да реши проблема! Цената няма да е малака защото това е приумица / екстра!

Много разправии са да го карам по сервизи ,и да плащам за подобно нещо. Ако става дума ,елементарно е да подменя диодите и сам ,но не ми се занимава да го разглобявам. С изолирбанд става най-лесно и почти не си личи. Ще пробвам с по-дебел ,предполагам тогава светлината ще се приглуши по-добре. 

Изолирбандът ,който стои в момента (на снимките горе) пак приглуши значително и не е никак тънък ,без него беше значително по-зле. Интересно ми е с какъв акъл ,японците от Fujitsu са сътворили тая очевадна глупост. На пръв поглед и на светло е атрактивно ,цвета се сменя при различните режими ,но на тъмно дразни. На другия ми монитор Samsung бутоните са разположени отдолу и светлината на Power бутона е бледа ,не дразни очите. При него пък през деня работата е некомфортна ,защото дисплея отразява дневната светлина ,докато на Fujitsu-то е матов и е отличен за работа през деня. Явно всичко си има своите предимства и недостатъци. 

Стана дума за боядисване ,и това ми мина през ума ,но с какво? Перманентен маркер ще стои грозно ,както и лак за нокти ,пък и не вярвам да приглушат светлината добре. Ако го намажа ще стои грозно. 

Лак за нокти тъмен. Когато го нанасяш е добре копът да е хоризонтален, за да може да се разлее лакът.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 47 минути, Soviet Soldier написа:

Много разправии са да го карам по сервизи ,и да плащам за подобно нещо. Ако става дума ,елементарно е да подменя диодите и сам

Щом притежаваш уменията и е на лице техническа възможност, то този варианте по - удачен! При възможност монтирай малък потенциометър за съответния светодиод, така хем ще запазиш функцията, хем, ще докараш необходимия интензитет светлина ,която да не те дразни! И да, въртокаво е!  Иначе се възползвай от съветите на 2-та предходни поста

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 4 минути, algor написа:

Точно.
Или няколко капки тъмен автоемайллак.

Много вероятно е да дойде плътен.

Още една идея - боядисване с някакъв (перманентен) маркер :)

• Автор

Благодаря на всички за съветите. Днес взех една ролка дебел изолирбанд ,даже ми се опря докато го изрязвах с бръснарско ножче. Получи се на 100% затъмнение ,което не се целеше в началото ,но се получи прилично и светлината е видима през бял ден. Така смятам да го оставя.
Ето как се получи:
hPYTHyW.jpg

YB9NdKD.jpg

b54UG3F.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.