Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя рековъри двд с уиндоуса?

Featured Replies

Как да си направя рековъри двд с уиндоуса? Купих си лаптоп HP Compaq 6530b който е бил с уиндоус виста, но освен лепенката отдолу на капака за вистата има лепенка и на сегашния уиндоус 7 - Windows 7 Home Premium for Refurb PCs пише на лепенката. Има си рековъри дял скрит, но искам да си го имам и на двд за всеки случай, защото ми се случи на другия лаптоп да сменя хард диска (тук може и да не се случи никога, но за всеки случай). Ако може да ми обясните подробно като на човек, който никога не е правил това, ще съм ви много благодарен. Уиндоуса е регистриран към ITR Bulgaria и купих лаптопа от тукашния магазин. Ето шот:

Заснемане.JPG

Редактирано от zazvida (преглед на промените)

преди 53 минути, zazvida написа:

Как да си направя рековъри двд с уиндоуса? Купих си лаптоп HP Compaq 6530b който е бил с уиндоус виста, но освен лепенката отдолу на капака за вистата има лепенка и на сегашния уиндоус 7 - Windows 7 Home Premium for Refurb PCs пише на лепенката. Има си рековъри дял скрит, но искам да си го имам и на двд за всеки случай, защото ми се случи на другия лаптоп да сменя хард диска (тук може и да не се случи никога, но за всеки случай). Ако може да ми обясните подробно като на човек, който никога не е правил това, ще съм ви много благодарен. Уиндоуса е регистриран към ITR Bulgaria и купих лаптопа от тукашния магазин. Ето шот:

Заснемане.JPG

Меню> Контролен панел> Система и защита> Архивиране на комп. От (ляво) има 2 опции, избираш 1-вата. Излиза ти прозорец, с предложения къде да го съхраниш, избираш DVD. След това при някои комп. (автоматично) се маркира диска който ще архивираш, но при някои, става (ръчно). Избираш диска където ти е OS, и изчакваш да стане.

- P.S: Не съм сигурен дали точно с dvd диск, трябва да се прави това, защото 1 диск има 4,7GB, и няма да ти стигне. Колко GB ти е харда?

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

• Автор

160 гигабайта е харда, като от тях са останали 144 заради рековъри дяла, който е скрит. От тези 144 свободни са 116 гигабайта.

преди 21 минути, zazvida написа:

160 гигабайта е харда, като от тях са останали 144 заради рековъри дяла, който е скрит. От тези 144 свободни са 116 гигабайта.

Щом си имаш скрит recovery на дяла, не ти трябва да правиш друг. Но ти си решаваш в крайна сметка. Ако евентуално си загубиш OS, чрез този скрит recovery дял, OS може да ти се възстанови изцяло! (Но трябва да посетиш сервиз) за тази цел. 

- Апък и няма как да си изгубиш OS освен ако не е (Trail версия). Или ако харда е пълен с Bad сектори. Или проблем с Ram паметта. 

• Автор
преди 20 минути, NBS 9322 написа:

Щом си имаш скрит recovery на дяла, не ти трябва да правиш друг. Но ти си решаваш в крайна сметка. Ако евентуално си загубиш OS, чрез този скрит recovery дял, OS може да ти се възстанови изцяло! (Но трябва да посетиш сервиз) за тази цел.

Написах защо го искам на двд. На другия ми лаптоп си замина харда заедно с рековъри дяла и всичко в него, и сега е с пиратски уиндоус на нов хард диск. Този е регистриран към ITR Bulgaria  и не е Trail. Това е причината да искам двд рековъри диск. Ако трябва и флашка ще купя ако е по лесно на нея да се направи.

преди 9 минути, zazvida написа:

Написах защо го искам на двд. На другия ми лаптоп си замина харда заедно с рековъри дяла и всичко в него, и сега е с пиратски уиндоус на нов хард диск. Този е регистриран към ITR Bulgaria  и не е Trail. Това е причината да искам двд рековъри диск. Ако трябва и флашка ще купя ако е по лесно на нея да се направи.

На флашка според мен е по-добре, защото на диск го чете по-бавно, и реакцията му е бавна, като избереш дадена опция. Ти си решаваш.

преди 1 час, zazvida написа:

Обяснихте ми че свобоното място на харда ви е 116GB, за да направите system image на OS, най-разумно е да го направите на съседен диск, който не използвате за нищо. И да го приемин. на (Win7 image backup). Няма просто да backup-не само OS, а и всичко ост. на харда.

Всякакъв Уиндоус можеш винаги да си свалиш от Майкрософт. С програма KeyFinder си намери продуктовия ключ и ако се наложи преинсталация, с тях ще се оправиш. За лаптопите е много важно да се запазят драйверите на разните им устройства , като WIFI , BlueToot , Лан картата и звуковата карта, защото често те не работят с кой и да е драйвер.

преди 22 минути, B3M2W0 написа:

За лаптопите е много важно да се запазят драйверите на разните им устройства

Препоръчвам предварително да вържете гащите с драйвърите и да си направите резервиране. Например с Driver Magician Lite, може и преносима

UninstallDriverSmall.gif

или с помощта на PowerSHELL:
В търсачката пишете Powershell, кликвате с десен бутон и избрирате стартиране с администраторски права. В конзолата пишете или поставяте копирания от по-долу текст:
Export-WindowsDriver -Destination "D:\Drivers\$((Get-WmiObject -Class win32_computersystem).Model)" -Online

След преинсталация, отваряте конзола както по-горе и пишете:
$infs = Get-ChildItem -Path "D:\Drivers\$((Get-WmiObject -Class win32_computersystem).Model)" -Filter "*.inf" -Recurse -File
foreach($inf in $infs){
    $inf.FullName
    pnputil.exe -i -a ""$inf.FullName""
}

и натискате Enter. Като завърши процесът, рестартирате компютъра и сте готови.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Аз съм правил и следното: Отварям System 32 и намирам папки Drivers  и  Driver Store и ги копирам в предварително направена папка на друг дял на харддиска. След преинсталация, ако липсва драйвер, чрез бутона за актуализация избирам да търси в този компютър и му посочвам тези папки. За жалост, някои от специалните драйвери за устройства не се намират там , и е добре предварително да се намерят и копнат в същия дял.

333.JPG

преди 29 минути, B3M2W0 написа:

Аз съм правил и следното: Отварям System 32 и намирам папки Drivers  и  Driver Store и ги копирам в предварително направена папка на друг дял на харддиска. След преинсталация, ако липсва драйвер, чрез бутона за актуализация избирам да търси в този компютър и му посочвам тези папки. За жалост, някои от специалните драйвери за устройства не се намират там , и е добре предварително да се намерят и копнат в същия дял.

333.JPG

Искам да попитам, Backup-а няма ли да си дръпне и драйверите, и при проблем компа, да си работи както преди с драйвери, без да се налага да ги инсталираш пак? Защото вчера си напр. Backup, в размер на 20GB.

Прав си, ще стане така, но покрай тях ще запише много излишни неща , за това заема 20ГБ. И въпросът за специалните драйвери остава открит-някои от тях са инсталирани в програмните папки, най-добре е да ги издириш , чрез диспечера на устройствата, и да ги копнеш както ти казах по-горе. 

Аз пък си ги бекъпвам с Glary Utilites Pro (имаше я на промоция в темата за "Безплатен лицензиран софтуер"). Отварям програмата -> от таба "Инструменти за напреднали" -> от ляво опция "Оптимизация" -> от дясно има опция "Диспечер за драйвери". Отварям го и слагам отметката долу в ляво на "Скрит от Майкрософт драйвер". По подразбиране се отваря за бекъп ("Резелвно копиране"), но горе има опции в табовете за "Деинсталация", "Възстановяване" (тази опция я тествах и работи добре), и "Обновяване". Ето шот за ориентир:

Screen Shot 09-04-16 at 11.36 AM.JPG

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.