Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опасен радиоприемник Waxiba XB-16U

Featured Replies

Здравейте, попаднах на такъв радио приемник Waxiba XB-16U, който свири добре, само че корпусът му е под опасно напрежение 220V и има риск от ел. поражение при докосване на металните повърхности като буксите и антената, както и при влючване изхода за слушалки към входа на аудио система или компютъра, които могат да изгорят, ако са занулени, а дори и да не са занулени, те могат да вземат нула от кабелната и интернет мрежата. На кутията това е обозначено, но то съвсем не е достатъчно за безопасността на потребителят.

Проблемът може да се реши, като приемника се захрани от външен адаптор, но просто не си струва покупката, а освен това няма да се зарежда и акумулатора. Единственото решение е щепсела да се включва само в едно положение, така че на корпуса да няма активност спрямо Земя. Това може да се осъществи със щепсел тип Шуко, на който да свържем само едната клема, а другия тоководещ проводник от шасито вържем към зануляването. Така радиоприемника ще работи само в едно положение на щепсела и корпусът ще бъде винаги занулен.

Не знам как от Евро съюза, след като се грижат за нашата безопасност как не са забранили тези продукти?

watermark.png%7CC%7C90%7C0%7C0

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Китайски боклуци, между другото не могат да работят на 220в, а само на акумулатор, 220в е за зареждане.

Преди време леля ми ми беше докарала подобен за ремонт - прекъснал акумулатора и го включила да ток, ама тока идва директно през един кондензатор и всичкото чип гръмнал

Китайски, турски, японски, марсиански произведения! Всичкото все боклук! Няма качество. Няма контрол! Всичко се прави за да изкара 2-те години гаранционен период!  Всичко се прави с цел икономия на материали и реализиране на свръхпечалба. Гони се снижаване теглото, минимизиране на габарита и изпълнение в модернистичен дизайн. Всичко това без оглед на функционално удобство и сигурност.

"Страшни" изпълнения съм гледал и в "маркови" продукти! Тук  сега пък някой открил "топлата вода":)))

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

На кутията им пише да не се ползват, докато се зареждат. Истината е, че самият факт че работят не галванично разделени на мрежово напрежение(за зареждане) ги прави невероятно опасни. Мисля, че по-новите имаха трафче.

По-скъпите искаш да кажеш.

Освен това ако работи с външно захранване, пък няма да се зарежда акумулатора, което го прави още по-неефективен. Единственото решение е щепсела да се включва само в едно положение, така че на корпуса да няма активност спрямо Земя. Това може да се осъществи със щепсел тип Шуко, на който да свържем само едната клема, а активният проводник вържем към зануляването.

Те няма лошо да си правят икономия, но поне да бяха изолирали антената, с пластмасова тръбичка или да е изцяло вътрешна, както и да премахнат излишните букси за слушалки, аудио вход, за външни батерии и т.н. за максимално обезопасяване, хем икономията ще е по-голяма. Но тогава пък няма кой да го купи, след като не може да си включи радиото към скъпият усилвател, който после да изгори, само защото батерията трябва да се зарежда при специални условия, с гумени ръкавици и гумено килимче под краката ни.

преди 12 часа, peppone1 написа:

Освен това ако работи с външно захранване, пък няма да се зарежда акумулатора, което го прави още по-неефективен.

Понеже такова правих, сложих акумулаторни литиеви батерии на мястото на оловния акумулатор вътре и се зареждаше с външно зарядно устройство. А трябва да е някой голям мизерник на уредба за 1000лв да сложи тая въшка.
Иначе пред мен са горили звукова карта на компютър - зареждаха едно такова, ама го пуснаха като колонка на компютъра да свири. Една искра -ПАТ и останаха без звукова карта.

А този голям мизерник може да бъде твоят или моят син. Как ще обясниш на едно дете че това нещо е опасно и не бива да го включва към компютъра? Той от детско любопитство ще направи точно обратното. Затова такива боклуци изобщо не искам да се намират в домът ми. Ето че и ти си се опарил, но защо не ги предупреди и поне направихте ли рекламация за този опасен продукт?

Специално при този модел вътрешният акумулатор се изключва при включванео на външен адаптер.

на 11 септември 2016 г. в 14:38, peppone1 написа:

Ето че и ти си се опарил, но защо не ги предупреди и поне направихте ли рекламация за този опасен продукт?

100% си го купил от някой битак или от Интернет от незнаен търговец без гаранция и платежен документ. Как смяташ да се оплачеш?

Какво значение има от къде е купен, тези приемници ги има във всеки магазин за електроника?

преди 9 часа, simtech написа:

100% си го купил от някой битак или от Интернет от незнаен търговец без гаранция и платежен документ. Как смяташ да се оплачеш?

От където и да го е купил все тая, но аз до сега не съм видял или чул някой да дава гаранция за подобен тип устройства :D:D:D Гаранция има за телефони, таблети, лаптопи, компютри, ама за това, което го купуват за 1-2 долара ...''ХАпсурТ''

преди 14 часа, Филипов написа:

Това няма да свърши работа, до сега да ги бяха забранили от ЕС....., но както виждате яко се продават като топъл хляб, купуват се предимно от възрастните хора.

Като ги сезираш, ще направят проверка и ще вземат решение. Има регистър с доста опасни и забранени стоки. Форумът не е място за реклама на някакво китайско дърво.

преди 3 часа, callpchelp написа:

Това няма да свърши работа, до сега да ги бяха забранили от ЕС....., но както виждате яко се продават като топъл хляб, купуват се предимно от възрастните хора.

Дааа! Наистина се продават стотици бройки на ден и  не съм чул някой да е пострадал! Оплакването от няколко дървени философа няма да доведе до нищо! Явно хората четат указанията за употреба и ги спазват!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.