Премини към съдържанието
gushev

Как да стартирам нов iPhone 7

    Препоръчан отговор


    Здравейте,искам да попитам какво трябва да направя най напред при включването на iPhone 7?Имам 6 и мисля да й направя BackUp преди да стартирам 7,но трябва ли да изляза от 6 с iCloud?Предният път от 5 към 6 не можах да се справя и бележките и част от контактите ми се изтриха.Благодаря ви предварително :) 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    https://support.apple.com/bg-bg/HT203977

    До сега никога не ми се е губело нищо от нещата.
    Правите бакъп на 6-цата, след това не е необходимо да излизате от него, за да влезете с друго устройство.
    Може да са вързани всички устройства едновременнно, но аз лично спирам синхронизацията на старото устройство, преди да адна новото.

    Един съвет от мен: ако ви е възможно не ползвайте бакъп на ново устройство, а си качете приложенията и всичко, което ви трябва ръчно.
    Принципно всеки бакъп освен полезните неща, връща и грешки и проблеми софтуерни (ако е имало, разбира се) и може да имате ядове на новото устройство.

    • Харесва ми 3

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Не можах да разбера след като направя бакъп на 6 да закачам ли 7 на iTunes на лаптопа

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Може и на лаптопа, а може и през WiFi и iCloud да върнете бакъпа на 7-цата - както ви е удобно.


    • Харесва ми 2

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Да.
    И на новия давате Рестор от бакъп и избирате последния, който сте направил.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 7 минути, gushev написа:

    А дали няма да качи и някои грешки и призраци от миналото?

    На това съм отговорил още вчера:

    на September 17, 2016 в 7:44, algor написа:

     Един съвет от мен: ако ви е възможно не ползвайте бакъп на ново устройство, а си качете приложенията и всичко, което ви трябва ръчно.
    Принципно всеки бакъп освен полезните неща, връща и грешки и проблеми софтуерни (ако е имало, разбира се) и може да имате ядове на новото устройство.

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 1 минута, gushev написа:

    Последният Back Up през iCloud ми е бил преди 92 седмици.Да направя ли сега?

    Вие имате основни пропуски в терминологията, които ви пречат да разберете какво правите, когато ви се помага.

    Синхронизирайте контактите и бележките с iCloud на старото устройство и когато си добавите профила на новото, ще ги получите на него без проблем.

    А бакъп не е лошо да си направите, просто за да го имате, ако нещо се скапе.
    Същия можете да го направите по-бързо и лесно и през компютър.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    ок

    А когато продавам старият как излезна и да изтрия всичко от него?



    С reset ;)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Задължително, особено ако се сменя телефонен номер е преди да се излезе от Apple ID-то и да се ресетне телефона е да се деактивира iMessage (Messages) и FaceTime. В противен случай ще имате проблеми при активацията им на ново устройство с друг телефонен номер (ще ви трябва старата сим карта за да деактивирате в последствие услугите).

    Контакти, снимки в Timeline-a и iCloud-a, музиката от Apple Music, настройки, пароли, история на браузване през iTunes, инсталирани приложения, тяхната подредба, тапети - всичко се прехвърля автоматично на новото устройство при вписването с apple id-то и посочването на връщане на желан бекъп. Ако бекъп няма, ще се върнат само снимките, контактите и файловете от iCloud. 
    Бекъпа (на български резервното копие) се прави автоматично от устройството и се съхранява в iCloud.

    При продажба на Apple устройство също така се спира и функцията Find my iPhone/iPad/Mac, излиза се от iCloud, прави се основен ресет с изтриване на всички потребителски данни. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.