Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Първо искам да се извиня ако това не е мястото и начина на моето запитване,но за първи път използвам форум,

Значи, търся си озвучителна система. В момента имам 2 колони по 200W, но не ме задоволяват особено. Търся нещо по-мощтно и професионално - нещо подобно на оркестрална озвучителна система.Преложиха ми система - 2 тонколони + 2 баси, но ако смятате, че можете да предожите нещо по-добре съм съгласен. Освен мощност търся и качество.

Мислите ли че с 2 усилвателч и крос-оувър ще е по добре?

Разполагам с 2000-2500лв. знам че немога да си позволя много сила и много качество, но колкото се може повече ще е най-добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предлагам ти да търсиш СТАРА музикантска техника. Имам един познат който има уникално озвучаване с около 10 000 вата и всичко е правено през 80-те. търси из форумите за музиканти и стара озвучителна техника. Аз съм фен на такава техника, защото е безсмъртна с доказано качество. Мисля, че тези парички които си заделил, ще успееш да намериш много добро решение.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 35 минути, Филипов написа:

Ти какво ще озвучаваш? И с какъв стил музика?

Че от какво значение е стила музика ?!

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не ти е ясно не се прави на мерудия за всяка манджа.


 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, callpchelp написа:

Имам един познат който има уникално озвучаване с около 10 000 вата и всичко е правено през 80-те

Защо се излагате като кифладжии без кифли !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, BMW Маниак написа:

Защо се излагате като кифладжии без кифли !

Изобщо не се излагам, казвам самата истина. Бивш озвучител и Dj съм. Съмнявам се да разбираш повече, дори като Hi-Fi маняк. Точно толкова колкото казвам и изобщо не си измислям. Цялата му система е от няколко колони по 1000 вата и 700 вата. Големина на едната Колона с цялата дървения е 2 метра височина, метър и половина ширина, 42 см. говорители, има 2 които са по 700 вата 1,5 м. на 1,5 м., виждал съм го с очите си!!! Да не говорим че съм го чувал ( до където можех ) с ушите си!!! Много обичам НЕЗНАЕЩИ многознайковци да дрънкат глупости!  И да, правено е през 80-те, не виждам невъзможно нещо. Имал е пари човека, бил е музикант, правил е, какво толкова ...

Аз за домашно съм си намерил стара щайга с обертон среди с бас, които са  около 400 вата общо с една пищялка. Е вярно тежи, но вади страхотен звък за сравнение със домашното кино кеото имах ( подарък ) и струваше около 1000 лв. Захранвам товацялото с преправена уредбичка и предусилватели в колоните. Естествено не мога да изпълня целия им капацитет, но си докарах около 200 вата, което ми е достатъчно. Преди години бях преработил една финезия, ( дек със записващо устройство, 2 канала вход и изход, разделени ). От нея изкарах 150 вата и я накачулих с 4 различни говорителя ( бях малък и нямаше пари за колони, свалял съм от стари грамофони тип шкаф с радио и от където заваря другаде. ).

Поотраснах и вече си купувах спо-сложни и скъпи неща, пултове, мишпултове. Като цяло с много малки мощности, но за малко пари толкова.

Мога да препоръчам и добавя, че старите активни колони JBL Eon 15p 1 мисля че бяха 170 вата, но са евтини. По мощните струват втора ръка 500 лв и нагоре.

Дълги години работех с такива и съм много доволен. За малки събития и заведения са идеални.http://www.jblpro.com/ProductAttachments/EON15P_1.pdf

http://www.olx.bg/ad/tonkoloni-15-incha-jbl-eon-ID6aOfS.html#84e331e510

преди 9 часа, Филипов написа:

Ако не ти е ясно не се прави на мерудия за всяка манджа.

 

Ако не старо, ето ти обяви решаваш, не виждам лоши конфигурации:

http://www.olx.bg/ad/prodavam-profesionalni-tonkoloni-i-usilvatel-oberton-oberton-ID65mCQ.html#7cb7e3f418
http://www.olx.bg/ad/ozvuchitelna-sistema-1000-vata-ID5IHUm.html#7cb7e3f418

Ха, тези са от една дискотека във влас, като видях всичко ги разпознах. Не е лош сет, можеш да се побориш за цената:

http://www.olx.bg/ad/ozvuchavane-2-stapala-i-6-koloni-ID5Vehm.html#a2e339bad6

Това си заслужава много парите: http://www.olx.bg/ad/aktivni-tonkoloni-ozvuchavane-aktivna-trilentova-sistema-ID4EfqU.html#7c10e7030a

Това може да му се бутне цената и не е лошо: http://www.olx.bg/ad/ozvuchitelna-aparatura-ID6dYhy.html#332b718b50

Ако не отиваш в музикален магазин питаш преценяваш според парите си и купуваш нови евтини работи, които не се знае дали или. Между другото в Динакорд, често някоя дискотека си разпродава техниката и можеш да попаднеш на добри неща.

Съжалявам за олкс рекламата, но просто там потърсих първо и те така...

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)
 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, callpchelp написа:

Изобщо не се излагам, казвам самата истина. Бивш озвучител и Dj съм. Съмнявам се да разбираш повече, дори като Hi-Fi маняк

Не ми трябва да разбирам повече като Hi-Fi маниак. Трябва ми само да сметна какво ли би трябвало да бъде захранването на усилвател който има изходна музикална мощност 10 000W !!! Може ли да ми подскажете като по разбиращ ?
Чудно ми е как 63А главен предпазител на обикновеното домакинство в 80те години е издържал подобни мощности !!!

Съжалявам за офтопика.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има нещо като инвертор и при ниска мощност удвоява. Нещо като старите зарядни за акомулатори, от ония големите шкафове. Факт е че работи и вади тази мощност, от там нататък спора е абсолютно безсмислен. ПС: По заведенията са се ползвали по-мощни главни табла, не случайно се води промишлен ток при тях, заради печки и куп други неща, които биха изпържили същия бушон при едновременно натоварване... Логично може би....
 Но така или иначе, при ниска входяща мощност, както казах може да се увеличи. Каква е истинската магия вътре НЕ ЗНАМ, не ми е дал да го отварям. Факт е и че си многознайко, БЕЗ ДА СИ ВИДЯЛ, БЕЗ ДА СИ ВИДЯл и пак  да повторя БЕЗ ДА СИ ВИДЯЛ г-н Тома Неверни!!! И не на последно БЕЗ ДА СИ ЧУЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 2 часа, Спас Спасов написа:

Ами кл д кажа стол музика.. Всичко ще се слуша предимно ще се ползва за събирания рд и тн

мисля, че предложенията ми са достатъчно целесъобразни с темата :)

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, callpchelp написа:

По заведенията са се ползвали по-мощни главни табла, не случайно се води промишлен ток при тях, заради печки и куп други неща, които биха изпържили същия бушон при едновременно натоварване... Логично може би....

Момент ! С трифазово захранване ли е бил ? А може би със собствен дизелов генератор! Защо пък не!
 

 

на 18.09.2016 г. в 7:23, callpchelp написа:

Имам един познат който има уникално озвучаване с около 10 000 вата и всичко е правено през 80-те.

Помислих че е за лично ползване.

 

преди 17 минути, callpchelp написа:

Факт е и че си многознайко, БЕЗ ДА СИ ВИДЯЛ, БЕЗ ДА СИ ВИДЯл и пак  да повторя БЕЗ ДА СИ ВИДЯЛ г-н Тома Неверни!!! И не на последно БЕЗ ДА СИ ЧУЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Покажи ни го. От сега усещам как ще се смея с глас.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 19 Септември 2016 г. в 14:54, callpchelp написа:

Има нещо като инвертор и при ниска мощност удвоява.

От поне век са забранени заявки за Perpetuum mobile. А това е точно такова. Битов консуматор е ограничен до 6KVA  и няма откъде да дойдат повече.

Какво ще ми озвучавате - рожден ден в циганската махала ли?

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Спасов, купуването на втора ръка от ОЛХ профи оборудване от лаици е равно на даване на пари на вятъра. Ако се съмняваш може да се пробваш. Колоните са претоварвани и говорителите и филтрите им се нуждаят от ремонт, а усилвателите са с прегрели трансформатори и филтираща част за смяна, да не говорим за тези от 80-те.

Предлагам ти да си вземеш нещо ново с гаранция от актуални в момента фирми на пазара /обертон колони и усилвател клас Д/. Като влезеш в час можеш и да се оглеждаш за техника втора ръка.

Искам ако е възможно модераторите да обърнат внимание на хора, които си правят явна реклама в темата на фирми, сервизи и т.н.

Редактирано от AGD (преглед на промените)
 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Reyko
   Здравейте, наскоро един приятел ми прати "уреда" по-долу, но за съжаление нито той- нито аз знаем какво е, поразрових се из нета 2-3 дена и нищо не намирам, може ли някой, който разбира повечко да каже какво е, къде мога да го намеря и колко струва. "Уредът" е светещ в синьо неон, който беше в ритъма на баса, като си слушах и пробвах на 13volume нямаше проблем, и си светкаше заедно с басс-а, като увеличих повечко - на 23, светеше повече и по-бързо, но за 2 секунди всичко изгърмя. Моля да ми дадете съвети къде мога да го намеря това и по възможност да е по-издръжливо. (Уредът е за говорител 12*)
   ПС: Пробвах и в алиекспрес, даже им писах и "ticket", но за сега нищо!

  • от vukeca94
   Добра вечер на всички
   Имам следния проблем купих CD Kenwood KMM-123Y и го сложих на Опел корса Б 1996 година дизелов двигател 1.7 та проблемът ми е следния самото сиди грее доста отзаде алуминиевото радиаторче е като да си пекнеш яйца и както си карам върви добре после колоните почват да бръждят много му идва от самите колони за да прегрява така или имам скапана инсталация на колата мнения и солюции да предложите благодаря предварително
  • от Ангел Александров
   Здравейте, от скоро време възнамерявам да си взема смесител/пулт, който да използвам в домашни условия (по-конкретно - за купони), но не съм напълно наясно с нещата.
   В момента съм се спрял на този: https://www.muziker.bg/behringer-xenyx-1202
   Най-общо, възнамерявам да вържа това:
   1. 2 безжични микрофона (с една майка) + 1 безжичен микрофон (с една майка) = 3 безжични микрофона и две майки.
   2. Две уредби, едната е Fenda 5.1 F6000U , другата е една AIWA SUPER T-BASS, стара, но върши добра работа.
   Идеята е целият звук да се контролира от едно място, затова търся пулт. Искам да знам този по-горе дали ще върши работа и евентуално да препоръчате нещо друго. Благодаря предварително!
  • от Даниела1111
   Лили Бориславова Вълчева е българска поетеса, писател и певица.
    
   Биография:
    Родена е и живее в София. Лили Б. Вълчева е родена на 17 февруари 1995 г. в гр. София. Учи в 108 СОУ “Никола Беловеждов” и в 6 ОУ “Граф Игнатиев”. Завършва 9. ФЕГ “Алфонс дьо Ламартин”, София. През 2014 година, когато завършва гимназия записва философия в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.
   В момента няколко години по – късно изучава музикална педагогика отново в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, приета със поп и джаз пеене. По пиано е в класа на асистент Десислава Бакалова, и при Мариана Апостолова по камерен ансамбъл и хорове пеене.
   Нейн вокален педагог е българската оперна певица Галя Павлова, основател и на сдружение „ Арте Либере“. Сдружение, което се занимава с представянето на млади таланти в различни музикално-сценични жанрове (поп, джаз, опера, оперета, мюзикъл и др.), взаимодействайки си с другите изкуства, и периодично организира концерти и различни музикални програми. 
   Ученичка е също така на Аня Краваева, също така оперна певица и вокален педагог с доста богат опит. Основател и директор на сдружение Евтерпани. Води школа по изкуствата – пиано, солфеж, солово и хорово пеене в Музикално-театрална студия „Евтерпа” към НЧ „Христо Смирненски” (1999 г.), сега "Студио Евтерпани" (2008 г.) в столичен район „Слатина”.
   Лили Вълчева става лауреат на два международни конкурса за пеене „ Абанико“ (март 2018 год.) и „ Нови гласове и песни“(юни 2017 год)  за по – малко от година.
    Творчество:
   През 2014 г. съвместно с поетесата и писател Таня Мирчева създават сайта “Родна литература”, посветен на българската литература и личностите, оставили трайна следа в нея.
    Първата й любов е литературата – още от ученическите години помни и пази своите творчески опити. Скоро преоткрива любовта си към музиката – безкрайна, както към литературата. Така решава да се занимава с пеене. Или по-точно – просто да следва мечтите си.
   Според Лили Вълчева “Само мечтаните мечти се сбъдват, ако не мечтаем, мечтите със сигурност няма да се сбъднат... Много хора мислят, че да се рисуват и гонят вятърни мелници е загуба на време, а всъщност е път към истината.” И още: “Нищо на този свят и на всички останали светове нямаше да го има, ако някой или нещо преди това не е допуснал/о, че може да съществува...”.
   Лили Бориславова Вълчева е автор на поетичните книги: “Рисуваме вятъра” (в съавторство с Таня Мир, 2017) и “Мечтания” (2017). 
   Нейният дебют в света на българската поезия и литература е следобеда на 05.06. 2016 год.е в „Поетично кафе“ в кино Влайкова. Където за първи път представя на живо свои творби пред аудитория, пред нейните колеги по перо и почитатели. Наред с Лили Чолакова, Агапея Полис, Ина Крейн, Рая Вид, Лили Чолакова, Мария Събева, Красимира Скабрина, Денис Олегов, Орлин Миланов, Мариана Еклесия, Ангел Ангелов, Калина Алекс, Никола Апостолов. От тогава участва неуморимо в различни литературни и музикални събития като гост, участник, водещ и основател.
   От средата на 2015 год. до ден днешен публикува в интернет пространството под псевдонима Kalia1117, в литературни сайтове като Откровения, Стихове бг. и др.
   На 13 –ти октомври 2017 година, вечерта представя своите две поетични книги “Рисуваме вятъра” (в съавторство с Таня Мир, 2017) и “Мечтания” (2017) в препълненото Студио 5 пред своята аудитория от почитатели, колеги, приятели и близки , вечер изпълнена със стихове, емоции, автографи и музикални изпълнения от самата Лили и нейната гост – изпълнителка младата певица Александра Петрова.
   На 11 януари 2018 година Лили е поканена да бъде водещ на представянето в София на историческата, фентъзи повест „Откритие“, втората книга на нейната колежка Таня Мир.
    
  • от Dimitur Aleksiev
   Здравейте знам ,че въпроса не е точно за музика,но е свързано с нея.
   Захванал съм се да слагам втори алтернатор, механичната част е лесна задача.Но се оказва, че не може просто да се закачи за акумулатора и готово.
   Въпроситеми са: мога ли да ползвам кабела за обратна връзка и за двата алтернатора, или трябва да се пуска друг. Под обратна връзка имам предвид за възбудителната намотка или както се казваше.
   Другият ми въпрос е, наистина ли ,ако акумулатора е един и алтернаторите са в паралел, единия алтернатор винаги ще бъде основен, а другия ще зарежда само ако първияпърви се натовари доста?
   По добре ли е да търся масто за втори акумулатор и да се направи отделен кръг.Във този случай мога ли пак да ползвам един и същ кабел, тоест разклонен и да пуската и двата алтернатора.
   Дано сте ме разбрали, благодаря ви за вниманието!
    
 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.