Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Първо искам да се извиня ако това не е мястото и начина на моето запитване,но за първи път използвам форум,

Значи, търся си озвучителна система. В момента имам 2 колони по 200W, но не ме задоволяват особено. Търся нещо по-мощтно и професионално - нещо подобно на оркестрална озвучителна система.Преложиха ми система - 2 тонколони + 2 баси, но ако смятате, че можете да предожите нещо по-добре съм съгласен. Освен мощност търся и качество.

Мислите ли че с 2 усилвателч и крос-оувър ще е по добре?

Разполагам с 2000-2500лв. знам че немога да си позволя много сила и много качество, но колкото се може повече ще е най-добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предлагам ти да търсиш СТАРА музикантска техника. Имам един познат който има уникално озвучаване с около 10 000 вата и всичко е правено през 80-те. търси из форумите за музиканти и стара озвучителна техника. Аз съм фен на такава техника, защото е безсмъртна с доказано качество. Мисля, че тези парички които си заделил, ще успееш да намериш много добро решение.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 35 минути, Филипов написа:

Ти какво ще озвучаваш? И с какъв стил музика?

Че от какво значение е стила музика ?!

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не ти е ясно не се прави на мерудия за всяка манджа.


 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, callpchelp написа:

Имам един познат който има уникално озвучаване с около 10 000 вата и всичко е правено през 80-те

Защо се излагате като кифладжии без кифли !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, BMW Маниак написа:

Защо се излагате като кифладжии без кифли !

Изобщо не се излагам, казвам самата истина. Бивш озвучител и Dj съм. Съмнявам се да разбираш повече, дори като Hi-Fi маняк. Точно толкова колкото казвам и изобщо не си измислям. Цялата му система е от няколко колони по 1000 вата и 700 вата. Големина на едната Колона с цялата дървения е 2 метра височина, метър и половина ширина, 42 см. говорители, има 2 които са по 700 вата 1,5 м. на 1,5 м., виждал съм го с очите си!!! Да не говорим че съм го чувал ( до където можех ) с ушите си!!! Много обичам НЕЗНАЕЩИ многознайковци да дрънкат глупости!  И да, правено е през 80-те, не виждам невъзможно нещо. Имал е пари човека, бил е музикант, правил е, какво толкова ...

Аз за домашно съм си намерил стара щайга с обертон среди с бас, които са  около 400 вата общо с една пищялка. Е вярно тежи, но вади страхотен звък за сравнение със домашното кино кеото имах ( подарък ) и струваше около 1000 лв. Захранвам товацялото с преправена уредбичка и предусилватели в колоните. Естествено не мога да изпълня целия им капацитет, но си докарах около 200 вата, което ми е достатъчно. Преди години бях преработил една финезия, ( дек със записващо устройство, 2 канала вход и изход, разделени ). От нея изкарах 150 вата и я накачулих с 4 различни говорителя ( бях малък и нямаше пари за колони, свалял съм от стари грамофони тип шкаф с радио и от където заваря другаде. ).

Поотраснах и вече си купувах спо-сложни и скъпи неща, пултове, мишпултове. Като цяло с много малки мощности, но за малко пари толкова.

Мога да препоръчам и добавя, че старите активни колони JBL Eon 15p 1 мисля че бяха 170 вата, но са евтини. По мощните струват втора ръка 500 лв и нагоре.

Дълги години работех с такива и съм много доволен. За малки събития и заведения са идеални.http://www.jblpro.com/ProductAttachments/EON15P_1.pdf

http://www.olx.bg/ad/tonkoloni-15-incha-jbl-eon-ID6aOfS.html#84e331e510

преди 9 часа, Филипов написа:

Ако не ти е ясно не се прави на мерудия за всяка манджа.

 

Ако не старо, ето ти обяви решаваш, не виждам лоши конфигурации:

http://www.olx.bg/ad/prodavam-profesionalni-tonkoloni-i-usilvatel-oberton-oberton-ID65mCQ.html#7cb7e3f418
http://www.olx.bg/ad/ozvuchitelna-sistema-1000-vata-ID5IHUm.html#7cb7e3f418

Ха, тези са от една дискотека във влас, като видях всичко ги разпознах. Не е лош сет, можеш да се побориш за цената:

http://www.olx.bg/ad/ozvuchavane-2-stapala-i-6-koloni-ID5Vehm.html#a2e339bad6

Това си заслужава много парите: http://www.olx.bg/ad/aktivni-tonkoloni-ozvuchavane-aktivna-trilentova-sistema-ID4EfqU.html#7c10e7030a

Това може да му се бутне цената и не е лошо: http://www.olx.bg/ad/ozvuchitelna-aparatura-ID6dYhy.html#332b718b50

Ако не отиваш в музикален магазин питаш преценяваш според парите си и купуваш нови евтини работи, които не се знае дали или. Между другото в Динакорд, често някоя дискотека си разпродава техниката и можеш да попаднеш на добри неща.

Съжалявам за олкс рекламата, но просто там потърсих първо и те така...

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)
 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, callpchelp написа:

Изобщо не се излагам, казвам самата истина. Бивш озвучител и Dj съм. Съмнявам се да разбираш повече, дори като Hi-Fi маняк

Не ми трябва да разбирам повече като Hi-Fi маниак. Трябва ми само да сметна какво ли би трябвало да бъде захранването на усилвател който има изходна музикална мощност 10 000W !!! Може ли да ми подскажете като по разбиращ ?
Чудно ми е как 63А главен предпазител на обикновеното домакинство в 80те години е издържал подобни мощности !!!

Съжалявам за офтопика.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има нещо като инвертор и при ниска мощност удвоява. Нещо като старите зарядни за акомулатори, от ония големите шкафове. Факт е че работи и вади тази мощност, от там нататък спора е абсолютно безсмислен. ПС: По заведенията са се ползвали по-мощни главни табла, не случайно се води промишлен ток при тях, заради печки и куп други неща, които биха изпържили същия бушон при едновременно натоварване... Логично може би....
 Но така или иначе, при ниска входяща мощност, както казах може да се увеличи. Каква е истинската магия вътре НЕ ЗНАМ, не ми е дал да го отварям. Факт е и че си многознайко, БЕЗ ДА СИ ВИДЯЛ, БЕЗ ДА СИ ВИДЯл и пак  да повторя БЕЗ ДА СИ ВИДЯЛ г-н Тома Неверни!!! И не на последно БЕЗ ДА СИ ЧУЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 2 часа, Спас Спасов написа:

Ами кл д кажа стол музика.. Всичко ще се слуша предимно ще се ползва за събирания рд и тн

мисля, че предложенията ми са достатъчно целесъобразни с темата :)

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, callpchelp написа:

По заведенията са се ползвали по-мощни главни табла, не случайно се води промишлен ток при тях, заради печки и куп други неща, които биха изпържили същия бушон при едновременно натоварване... Логично може би....

Момент ! С трифазово захранване ли е бил ? А може би със собствен дизелов генератор! Защо пък не!
 

 

на 18.09.2016 г. в 7:23, callpchelp написа:

Имам един познат който има уникално озвучаване с около 10 000 вата и всичко е правено през 80-те.

Помислих че е за лично ползване.

 

преди 17 минути, callpchelp написа:

Факт е и че си многознайко, БЕЗ ДА СИ ВИДЯЛ, БЕЗ ДА СИ ВИДЯл и пак  да повторя БЕЗ ДА СИ ВИДЯЛ г-н Тома Неверни!!! И не на последно БЕЗ ДА СИ ЧУЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Покажи ни го. От сега усещам как ще се смея с глас.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 19 Септември 2016 г. в 14:54, callpchelp написа:

Има нещо като инвертор и при ниска мощност удвоява.

От поне век са забранени заявки за Perpetuum mobile. А това е точно такова. Битов консуматор е ограничен до 6KVA  и няма откъде да дойдат повече.

Какво ще ми озвучавате - рожден ден в циганската махала ли?

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Спасов, купуването на втора ръка от ОЛХ профи оборудване от лаици е равно на даване на пари на вятъра. Ако се съмняваш може да се пробваш. Колоните са претоварвани и говорителите и филтрите им се нуждаят от ремонт, а усилвателите са с прегрели трансформатори и филтираща част за смяна, да не говорим за тези от 80-те.

Предлагам ти да си вземеш нещо ново с гаранция от актуални в момента фирми на пазара /обертон колони и усилвател клас Д/. Като влезеш в час можеш и да се оглеждаш за техника втора ръка.

Искам ако е възможно модераторите да обърнат внимание на хора, които си правят явна реклама в темата на фирми, сервизи и т.н.

Редактирано от AGD (преглед на промените)
 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Muto78
   Здравейте.моля за съвет на тези колони.wharfedale220,и studio monitor mr2.може и д-р предложения.проблем е че не съм ги чувал и двете,ако може да ми кажете къде мога да ги чуя,благодаря.
  • от devil_1
   Здравейте! Ще си купувам субуфер за колата. На сайта на Pioneer България гледах, че предлагат един комплект субуфер и усилвател и мисля да си го поръчам, обаче ми се струва, че усилвателя е слаб за този субуфер. Вие как мислите? Ще работи ли както трябва?

   Благодаря предварително!


   Етолинк към сайта:

   http://pioneer.bg/ca...price&order=ASC
  • от sanyo22
   Здравейте, колеги! Ще си купувам бас говорител Pioneer TS-W3003D4 и искам да питам какъв усилвател да си взема за нея. Искам пак да е Pioneer,  за да са комплект.  Плеърът ми е Pioneer DEH-1901UB. Благодарярително на всички!
  • от RAPAHOLICCSAHH
   Здравейте колеги!
   Имам нужда от малко помощ за избор на усилвател или ресивър,не знам как е по - точно.. Ще се използва предимно за музика и филми в домашни условия! Та въпроса ми е имам няколко тонколони  2бр. от тях са - PIONEER TS-G1732I , 2бр. SONY - S3A33 и още 2бр. няк'ви,но не ги знам к'ви,a и не пише нищо.. С какво да ги захраня що годе да ги усилвам поне на половина не знам (и не разбирам) предложете някакъв ресивър или нещо друго което да може да се включва към телевизор,телефон и лаптоп. (БЮДЖЕТ - 100/200лв.) Ето малко снимки на тонколоните за който говоря.. -
   PIONEER TS - G1732I <--
   Тези безименните!  <--
   SONY S3A33 <--
   БЛАГОДАРЯ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ!

  • от CaptainJord
   Здравейте от 1-2 седмици имам проблем не се чувам в скайп нито пък в програма за запис на видео, а пък в teamspeak и discord се чувам. Но проблема ми е там, че като говоря и гледам еквалайзера в настройките на микрофона, той не ми засича гласа (колкото и силно да говоря), а като пусна музика засича не мога да разбера какъв е проблема. Моля ми помогнете ми, микрофона си го взех на скоро не беше толкова евтин за микрофон..
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.