Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутера издава странен звук!

Featured Replies

Здравейте! Става въпрос за TP-LINK!  Старичък, но работи безпроблемно! От известно време взе да издава странен звук на всеки половин час работа! Звука е вид "тик", като от еднократно включване на реле! Дразни защото е необичаен, а рутера е до монитора! Стряска, когато се отпуснеш!  Не зная какво да го правя??? Пластмаси ли са за наместване ??????

преди 14 минути, Кумчо вълчооо написа:

Здравейте! Става въпрос за TP-LINK!  Старичък, но работи безпроблемно! От известно време взе да издава странен звук на всеки половин час работа! Звука е вид "тик", като от еднократно включване на реле! Дразни защото е необичаен, а рутера е до монитора! Стряска, когато се отпуснеш!  Не зная какво да го правя??? Пластмаси ли са за наместване ??????

Рутер да издава звуци не е нормално. Може пластмасите на кутията му да са се разхлабили. 

Не само от твоя моя също издава един звук имам чуството че от него ме боли глава всеки ден 

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, techmaniac написа:

не е нормално. 

Е, не е! Сглобката му също е прилично стегната. Ако остане време ще го разглобя и сглобя!

преди 1 минута, sony.1970 написа:

Има вероятност и да е пред свършване

Възможно е!

Скърцат пластмасите. В рутера няма нищо, което да издаде такъв звук. Ако беше леко свистене или нещо от сорта - разбирам. Не и това.

Случаааайно въпросното устройство, наречно рутер да е на пряка слънчева светлина или в близост до прозорец или друг източник на топлина?

преди 3 минути, LinKuei написа:

Случаааайно въпросното устройство, наречно рутер да е на пряка слънчева светлина или в близост до прозорец или друг източник на топлина?

Бюрото е до прозорец но няма никаква светлина защото рутера e  от отдоло 

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

преди 1 минута, The-Walk!nG-Dead написа:

Бюрото е до прозорец но няма никаква светлина защото рутера от отдоло 

Аз за автора питах.... :)
Иначе при теб - не видях някъде марка и модел, но ако предположа, че е в същия клас "basic entry/SOHO" , то няма компоненти, които да предизвикват описаните от теб неудобства и звуци. Ако приемем, че звука е в звуковия диапазон от 14-18kHz, който понякога не се чува от всички и причинява главоболие, то в рутера ти няма нищо, което да го генерира. Изобщо, в рутера няма нищо, което да причини главоболие, както вече и Живко спомена..

Да рутера няма как да издава какъвто и да е щракаш,пукащ или какъвто щете звук. Иначе между другото съм забелязал при моя адаптера на захранването издава леко писклив звук (едва доловим според мен), но в никакъв случай не и самият рутер.

• Автор

Не, не е на пряка слънчева светлина, но е от тези, които греят повечко! Иначе и аз си помислих за пластмасата, та разглобих го, почистих, понаместих и отново сглобих! Оказа се, че на чипа е залепен радиатор, който опира в горния капак! чакам сега да видя ще продължи ли да пука! Другото ми съмнение е за бутона за включване и изключване! Направи ми няколко въртела преди време, но пък когато се чува това пукане, то няма нарушения във функционалността! Да се надяваме, че са пластмасите и вече са наместени!!!!!

преди 15 минути, techmaniac написа:

Да рутера няма как да издава какъвто и да е щракаш,пукащ или какъвто щете звук. Иначе между другото съм забелязал при моя адаптера на захранването издава леко писклив звук (едва доловим според мен), но в никакъв случай не и самият рутер.

Сигурен съм, че от него идва. И за мен е странно. За това и отворих темата. Модела е Tp-Link 740N

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 29 минути, LinKuei написа:

...който понякога не се чува от всички и причинява главоболие, то в рутера ти няма нищо...

Възможно е звук да се чува от бобини. По-скоро е досаден и с нисък интензитет, отколкото да причинява главоболие. :)

преди 7 минути, simtech написа:

Възможно е звук да се чува от бобини. По-скоро е досаден и с нисък интензитет, отколкото да причинява главоболие. :)

Те тези бобинки нямат достатъчно енергия, че да генерират какъвто и да е шум, освен ако не си си наврял зорлем главата в рутера и да чакаш няколко часа. По-вероянто е някой инвертор от друго устройство да и отнеме спокойствието...

преди 21 минути, Кумчо вълчооо написа:

Не, не е на пряка слънчева светлина, но е от тези, които греят повечко! Иначе и аз си помислих за пластмасата, та разглобих го, почистих, понаместих и отново сглобих! Оказа се, че на чипа е залепен радиатор, който опира в горния капак! чакам сега да видя ще продължи ли да пука! Другото ми съмнение е за бутона за включване и изключване! Направи ми няколко въртела преди време, но пък когато се чува това пукане, то няма нарушения във функционалността! Да се надяваме, че са пластмасите и вече са наместени!!!!!

Сигурен съм, че от него идва. И за мен е странно. За това и отворих темата. Модела е Tp-Link 740N

Твърде е вероятно въпросния радиатор да дава топлината, която да нагрява корпуса. Голяма част от WR740N са с Atheros AR93xx SoC, които са надупени още от завода и си греят с едни 45-50 градуса при максимална мощност. Ако продължи да пропуква пробвай следното (дори и да е лишено от логика на пръв поглед) - развий с по половин оборот всички болтчета :)

• Автор
преди 10 минути, LinKuei написа:

Голяма част от WR740N са с Atheros AR93xx SoC, които са надупени още от завода и си греят с едни 45-50 градуса при максимална мощност. 

За същата печка говоря! Ще пробвам и това ако продължава да пука!

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Да не би звука да идва от монитора,а не от рутера?

По скоро от компютъра ще да е

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.