Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загубена лична карта

Featured Replies

В четвъртък си изгубих личната карта в гр Сливен. Моля ако случайно някой четящ е я намерил да ми я върне. Казвам се Камен.

Не си я търси, а отивай в най-близкото районно и докладвай за изгубена лична карта. Ще платиш глоба и такса за нова лична карта, но е по-добро от колкото някой да злоупотреби с твоите лични документи!

преди 54 минути, niki292002 написа:

Не си я търси, а отивай в най-близкото районно и докладвай за изгубена лична карта. Ще платиш глоба и такса за нова лична карта, но е по-добро от колкото някой да злоупотреби с твоите лични документи!

Принципно си прав, но много често в самото РПУ ще получи съвет - "Поразпитайте в района, дали някой не я е намерил."

Рядко се стига до злоупотреби. Лични документи се крадат, защото са в комплект с пормонета и пари. Крадеца взима парите и изхвърля документите. Виждал съм в търговски обекти поставена лична карта - който я е загубил, да си я поиска.

преди 1 час, jhoro написа:

Принципно си прав, но много често в самото РПУ ще получи съвет - "Поразпитайте в района, дали някой не я е намерил."

Рядко се стига до злоупотреби. Лични документи се крадат, защото са в комплект с пормонета и пари. Крадеца взима парите и изхвърля документите. Виждал съм в търговски обекти поставена лична карта - който я е загубил, да си я поиска.

Казват, защото ги мързи да се разправят. За злоупотребите.... като ти шибнат некъв дебел кредит, на някоя фирма, стой та гледай.

преди 8 минути, Евгени Симеонов написа:

Казват, защото ги мързи да се разправят. За злоупотребите.... като ти шибнат некъв дебел кредит, на някоя фирма, стой та гледай.

За мързела съм съгласен. Но пък така ти спестяват глобата за неправилно съхранявани лични документи.

За кредита - не е толкоз лесно. Хайде, аз ще ти дам моята ЛК - ти вземи кредит. Няма да ти искам пари - ако решиш, ще почерпиш.

току-що, jhoro написа:

За мързела съм съгласен. Но пък така ти спестяват глобата за неправилно съхранявани лични документи.

За кредита - не е толкоз лесно. Хайде, аз ще ти дам моята ЛК - ти вземи кредит. Няма да ти искам пари - ако решиш, ще почерпиш.

Не говоря за официални кредитори, а за лихвари.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 59 минути, Евгени Симеонов написа:

а за лихвари.

Коити буквално ще свалят кожата от гърба ти, ако не изплатиш кредита.

преди 3 часа, jhoro написа:

Най-малкото в момента няма право почти на нищо - нито да шофира, нито да си дърпа пари от сметката (ако не ползва карти), нито нищо що е свързано с личната карта. Отделно в момента е в нарушение. 

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

преди 30 минути, niki292002 написа:

Коити буквално ще свалят кожата от гърба ти, ако не изплатиш кредита.

Най-малкото в момента няма право почти на нищо - нито да шофира, нито да си дърпа пари от сметката (ако не ползва карти), нито нищо що е свързано с личната карта. Отделно в момента е в нарушение. 

Могат да опитат, ама моята кожа ... зор се сваля.

Колкото до другото - защо да няма право за шофира? Загубена е само ЛК. СУМПС (или шофьорската книжка) освен, че удостоверява правоспособност, на територията на РБ е и документ за самоличност. Ако има СУМПС или паспорт - няма да има проблеми и в банката.
И при удостоверяване на самоличност.

Глобата за загубена ЛК си остава, обаче.

преди 2 минути, jhoro написа:

и документ за самоличност

Жандермерията на златни пясъци искаше пълен сет от документи. ;)

преди 2 минути, niki292002 написа:

Жандермерията на златни пясъци искаше пълен сет от документи. ;)

Да бе - и акт за раждане, и ДНК тест ...

Във Великобритания не е нужно да носиш никакъв документ със себе си. И повечето не носят. 

на 27.09.2016 г. в 17:12, Евгени Симеонов написа:

Това нещо не може да стане. Консултирал съм се с личен адвокат затова нещо. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.