Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Hackintosh на флашка?

Featured Replies

До сега никога не съм работил със епъл система и просто от любопитсво ми стана интересно поровичках се и намерих как да я инсталирам на флашка после да я буутна от PC-то. Но след като бутне и когато продължа с инсталирването системата  се рестартирва и във началният екран на инсталация ме завежда всеки път.

Мисля, че беше OSX Mountain Lion.

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

Привет, ако само това са Ви познанията за Хакинтош трябва още доста да се поровичкате и да четете. Връща Ви защото трябва да посочете отнова флашката, защото на нея има инсталиран бутлодер но на хардиска ви не. Най вероятно Хамелион е бутлодера и след това да посочите дяла на храда на който сте инсталирали Планинския Лъв и да завършите инсталацията.

Редактирано от Tihichko2000 (преглед на промените)

• Автор

Ами тук май направих една основна грешка, откачих всички дискове и очаквах да се инсталира на флашката..

Явно ще трябва да бърнна системата на диск а после да поставя флашката и да инсталирам на нея, нали?

Привет,  има няколко начина за създаване на флашка. Под Windows или под Мас. Но това което си мислите,че ще инсталиране  OSX  на флашка и да ползвате ОSX от флашката   едва ли би се получило. 

Трябва да инсталирате на харда OSX.

• Автор

Значи няма да могаа.. Защото с всички други системи съм успявал а тук нищо не помогна.

Дайте малко повече информация за хардуера ви, Процесор, дъно, и видео карта. Mountain Lion е много стара операционна система, която не се поддържа вече от Apple. Търсете най-актуалните, от Yosemite нагоре. 

• Автор

Ами сега не съм в къщи и не мога да проверя, но не е нищо особенно сегашната конфигурация: intel family chipset а дъното беше asrock, но забравих модела.

Sent from my Xperia Z1 using Tapatalk

Ако е от по съвременните дъна и процесори на интел стига да е от i3 нагоре ще станат нещата. Ще ти обясня как стават. Много е лесно. 

• Автор

Ами не е "i" въобще. Скоро ще сглобявам нова система така, че ще станат нещата в момента не ми е чак толкова важно. Новият процесор ще е сигурно i5. Сигурен съм, че ще стане. Но може ли да се инсталира и на 16гб флашка? Както повечето OS.

Sent from my Xperia Z1 using Tapatalk

Аз лично, не съм пробвал да го инсталирам на флашка, но не пречи да пробваш. Около 10GB е необходимо за операционната система. Другия вариант е да заделиш 20-30ГБ на диска ти и да инсталираш там. 

В нета има директно образи за виртуална машина, можеш да пробваш. 

А иначе ако искаш хаки на реална машина трябва малко повече да почетеш, не е невъзможно или непостижимо. Ако имаш интерес зарови се малко във форума на тонимак, има достатъчно информация там. Даже и какви компоненти да си купиш, ако искаш да я ползваш като основна система. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.