Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Портативно Радио

Featured Replies

Здравейте,преди няколко дни ми  поръчаха да купя   едно радио което  работи с флашка   лошото е не можа и един ден да изкара  сега ми е малко неудобно  защото не е мое  наистина не е скъпо   и си е китайско   но да не може да изкара и един ден си е трагедия .Зареждай го около 3-4 часа  а когато го включа започва да прекъсва и да мигат лампите  .Отворих го да видя батерията  и беше някаква  акумулаторна  а не както на повечето места пише  Вградена акумулаторна литиево-йонна батерия: 3.7V/1000mAh    а има място за батерии  за 6 волта и вход за адаптор  на 6 волта   явно радиото  работи на  6 волта .Възможно ли е проблема да е от самата батерия  .

image_13394.jpg

Евтино портативно радио = боклук. Едно леко тръскане и край с кабелите вътре в него.

Случил си на дефектно китайче макар, че от детството си помня, че подобни портативни радиица трудно изкарваха деня с акомулатора си!

• Автор
преди 9 минути, Емил Костов написа:

Евтино портативно радио = боклук. Едно леко тръскане и край с кабелите вътре в него.

Преди година си купих това радио   струваше колкото килограм евтина кайма  но досега си свири доста добре и не ме е предало    на кабелите им няма нищо  но в момента нямам уред да му измеря батерията  ако е наистина на 3.7 волта да му сложа една от GSM  

c3c205669545329af50742258aa40760.jpg

Всичко подобно е на късмет. Да не говорим, че не се знае как е превозвано и колко е пазено. Колко пари си дал за проблемното радио?

• Автор
преди 14 минути, Емил Костов написа:

Всичко подобно е на късмет. Да не говорим, че не се знае как е превозвано и колко е пазено. Колко пари си дал за проблемното радио?

Не става въпрос за парите  а за неудобството  не го купих за мен  а сега ми е неудобно пред човека   човека си е на възраст  и искаше да си слуша музика  но няма как да го върна  интересува ме  батерията на колко волта е и как да разбера  ако е на 3.7 волта  мога да я сменя с  батерия от GSM 

"Евтино портативно радио = боклук. Едно леко тръскане и край с кабелите вътре в него."

Верно ли???? Преди 25 години, когато китайското все така се смяташе за боклук, и бе малко по - екзотично, та подариха ми едно обикновено радиице, пригодено за монтаж и на велосипед! Та китайския боклук все да умре през тия 25 години и все не умира!  Е гати боклука!

Относно последния пост на автора! Купи ново, но от друг магазин! Това като започнеш да разглобяваш, сглобяваш и ще си проличи, та по - голям резил ще настане. С закупеното си поиграй. За батерията няма как да разбереш. Вадиш, мериш, четеш стикери! Поставянето на различен вид батерия е опасно!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 27 минути, maxx271 написа:

Не става въпрос за парите  а за неудобството  не го купих за мен  а сега ми е неудобно пред човека   човека си е на възраст  и искаше да си слуша музика  но няма как да го върна  интересува ме  батерията на колко волта е и как да разбера  ако е на 3.7 волта  мога да я сменя с  батерия от GSM 

Къде го пише това за 3.7V литиево йонната батерия? Тея дето са минавали през ръцете ми са били с 6V оловен акумулатор и място за обикновенни батерии 4х1.5V

• Автор
преди 8 минути, ined написа:

Къде го пише това за 3.7V литиево йонната батерия? Тея дето са минавали през ръцете ми са били с 6V оловен акумулатор и място за обикновенни батерии 4х1.5V

По сайтовете   където ги продават срещнах на няколко места  явно  се отнася за  друг артикул  и аз се учудих когато го отвори   не беше литиево йонната батерия  на батерията пише  TL-6  продават ли се такива батерии  купувал съм на 6 волта но беше  доста по голяма  може ли да я сменя временно с  по обемиста на 6 волта да тествам радиото   ако не е проблема в него   .

преди 48 минути, Кумчо вълчооо написа:

"Евтино портативно радио = боклук. Едно леко тръскане и край с кабелите вътре в него."

Верно ли???? Преди 25 години, когато китайското все така се смяташе за боклук, и бе малко по - екзотично, та подариха ми едно обикновено радиице, пригодено за монтаж и на велосипед! Та китайския боклук все да умре през тия 25 години и все не умира!  Е гати боклука!

Относно последния пост на автора! Купи ново, но от друг магазин! Това като започнеш да разглобяваш, сглобяваш и ще си проличи, та по - голям резил ще настане. С закупеното си поиграй. За батерията няма как да разбереш. Вадиш, мериш, четеш стикери! Поставянето на различен вид батерия е опасно!

Ами ето резултата. Верен! 

Какво качество очаквате от електроника, която се произвежда и внася "на килограм". За тези джаджи дори не се намират 6V акумулатори, които да влязат на мястото на оригиналния. Може да се сложи външен, но е опасно защото зарядното им не е галванично разделено и е опасно ако някой пипне нарочно или без да иска.

Купете качествено радио със същите функции. Струва няколко пъти повече, но ще работи както се очаква.

Не е 3.7V, има 6V оловен акумулатор. Големи боклуци са тия акумулатори. Купи 2 елемента по 3.7V - литийно-йонни в размер 18650, запои ги последователно и си имаш нова батерия. След това зареждай със зарядно до 9V(най-добре с регулируем адаптер) Може да зареждаш с 9V постоянен ток през 2 диода, тъкмо ще го свали на напрежението, при което би следвало да се зареждат. Ако капацитета на елементите ти е 2.2Ah, а зарядното ти е 500mA, не зареждай повече от 2-3 часа и си готов.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 27 минути, simtech написа:

Не е 3.7V, има 6V оловен акумулатор. Големи боклуци са тия акумулатори. Купи 2 елемента по 3.7V - литийно-йонни в размер 18650, запои ги последователно и си имаш нова батерия. След това зареждай със зарядно до 9V(най-добре с регулируем адаптер) Може да зареждаш с 9V постоянен ток през 2 диода, тъкмо ще го свали на напрежението, при което би следвало да се зареждат. Ако капацитета на елементите ти е 2.2Ah, а зарядното ти е 500mA, не зареждай повече от 2-3 часа и си готов.

Може ли да ползвам 2 батерии от GSM  те са по 3.7V  но с две батерии  волтажа ще стане по-висок   направих подобен експеримент на една лампа  която беше с оловен акумулатор на 6 волта  и запоих две батерии от GSM   имаше същия резултат но  след известно време започна да мирише на прегряло явно волтажа идва малко по-висок .

преди 6 минути, maxx271 написа:

Може ли да ползвам 2 батерии от GSM  те са по 3.7V 

Нищо му няма на радиото. А батериите от телефон са много слаби. Дори 2 батерии 18650 няма да те оправят, трябва да вържеш 4 акумулаторни елемента - 2 серии паралелно. Защото радиото си е лакомо. Ако имаш някоя стара батерия от счупен лаптоп, перфектна е за целта.

преди 17 минути, simtech написа:

трябва да вържеш 4 акумулаторни елемента - 2 серии паралелно. Защото радиото си е лакомо. Ако имаш някоя стара батерия от счупен лаптоп, перфектна е за целта.

Давай ти такива съвети пък да видим кога ще се запали цялото радио.

Тези елементи се зареждат със специално зарядно със защити и ако са повече от един елемент(последователно) е добре да има и балансиращ модул. От чужди сайтове платките са евтини, но плащането и доставката са трудни. От нашенски сайт са доста скъпи, но ги има.

Платката от батерията на лаптоп не може да се ползва.

преди 1 час, ice_lion__01 написа:

Тези елементи се зареждат със специално зарядно със защити...

Ако не ги презареждаш, нищо им няма.

преди 18 часа, simtech написа:

Ако не ги презареждаш, нищо им няма.

Ако обаче ги презареди ще настане "веселба"!

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Ако обаче ги презареди ще настане "веселба"!

"Ако"-то цапа и мирише. Ако брънеш с отвертката в контакта, смъртта ти е гарантирана. И?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.