Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дилема между IPS лаптоп срещу по-силен, но с TN дисплей.(до 1000лв.)

Featured Replies

Здравейте, за коледа искам да взема един лаптоп за когато пътувам. Занимавам се с видео-обработка и фотошоп през по-голямата част от времето и знам, че за рендиране на клип ще ми трябва поне I5, 8GB RAM и т.н. но съм пред дилема защото бюджета ми е до 1000-1100лв. и се чудя дали да взема по-слаб лаптоп, но с IPS екран за да се наслаждавам повече на филми и клипове или по-силен, но за сметка на по ниска резолюция и TN дисплей и шанс за обработка на клипове макар с по-гаден дисплей.

http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabook/laptopi/laptop-lenovo-ideapad-b51-80lm00qybm.html с IPS

http://laptop.bg/laptops-acer-TravelMate_P238_M-acer_travelmate_p238m_NX_VBXEX_004 с IPS

http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabook/laptopi/laptop-acer-aspire-e5-575g-8gb-nx-gdxex-007.html без IPS

Мнения какво да правя? Приятно ли е пак гледането на филми и обработка на картинки с TN ? Като цяло какво ви е мнението между тези 3 лаптопа и ако вие имате някакви може да си пост-нете тук. Надявам се да сте ме разбрали.

Също така да ви попитам ако взема лаптоп с 4GB RAM и без SSD нали в бъдеще мога да ги добавя? Не съм много запознат с ъпгрейд-овете на лаптопите.

Редактирано от Myers95 (преглед на промените)

Вторият и третият лаптоп са с еднакви процесори,за мен вторият е най-оптималния вариант заради ips екрана и заради ssd диска,с който ще усетиш осезаемо по-голямо бързодействие на лаптопа в сравнение с обикновен диск.Вторият и добавяш още 4гб рам.

Който е опитал IPS не ще и да чуе за друг дисплей

• Автор
преди 11 минути, RudeBoy написа:

Обработката на снимки на TN дисплей е неприятно нещо. Не бих си го причинил вече, след като съм опитал IPS.

Това исках да чуя, благодаря ти. А мога ли вбъдеще да добавям RAM и понеже втория лаптоп има само 4GB? Знам, че има опция за още четири, но тези 50лв. в момента ги нямам.

току-що, Иво Димов написа:

Точно :)

преди 1 минута, Myers95 написа:

А мога ли вбъдеще да добавям RAM и понеже втория лаптоп има само 4GB? Знам, че има опция за още четири, но тези 50лв. в момента ги нямам.

Да, можеш.

• Автор
преди 1 минута, RudeBoy написа:

Да, можеш.

Благодаря. Мисля, че знам какво искам вече. Може да заключвате темата.

https://makeit.bg/product?id=0006302401028;         http://www.pro-bg.com/product/Laptop/ACER NXVBXEX004 Acer TravelMate P238M Intel Core i56200U up to 280GHz 3MB 133 FullHD 1920x1080 IPS LEDbacklit AntiGlare HD Cam 4096MB 1600MHz DDR3L 256GB SSD Intel HD Graphics 520 80211ac BT 40 Backlit Keyboard Linux_146441.htm    lЕто  ти две оферти,които са почти със сто лева по-изгодни,така ти се решава въпроса с тези 50 лв.Дори гледам,че в pro.bg гаранцията е 24 мес. за физически лица,на другите места е 12 месеца,също не е без значение!

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Аз имам този ^ лаптоп, вече 3 месеца, екранът е супер, SSD, добър процесор.

преди 7 часа, Иво Димов написа:

Ще доживееш ден, да преминеш на OLED и ще се отречеш от думите си. :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.