Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поръчка на телефон от Китай

Featured Replies

Здравейте.

В най-скоро време мисля, да си поръчам телефон от китайски магазин. 

Най-вероятно ще бъде Tinydeals.

До сега не съм го правил, а и не намирам отговори на въпросите, които имам във форума.

Който е поръчвал от Китай или Хонг Конг има ли впечатления, дали ако продавача се съгласи да отбележи  по-ниска цена от продажната, дали  на митницата ще мине с обявената продажна  цена или ще го спрат за облагане с необходимите такси.

Вторият ми въпрос е, ако все пак бъде задържан на митницата, то в коя ще е?

София? Бургас ?.  От другият край на България съм, изобщо няма да е изгодно и удобно, ако ще трябва да се освобождава лично.

Благодаря ви предварително.

аз чакам в момента смартфон от същия сайт, не минават през митници стоките им

безплатна доставка до 2 килограма

до адреса ти е доставката

• Автор

Благодаря за бързият отговор.

Магазина има два склада, съответно и две места, от които изпращат поръчаните стоки - Германия и Китай.

От Германия е ясно,че няма да се начислява ДДС и Мито, но от Китай всички стоки над 30 лв подлежат на облагане, до колкото четох в интерент.

Ще си поръчвам от Китайският склад заради по-голямото разнообразие.

НО се съмнявам стоките им да не минават през митницата :) :).  Всичко, което влиза преминава през там. Въпросът е дали, ще те накарат да  плащаш още 1/4 от цената на телефона и да пътуваш 300 км в едната посока за да го освобождаваш от митницата :):) 

преди 1 час, Наско Атанасов написа:

Благодаря за бързият отговор.

Магазина има два склада, съответно и две места, от които изпращат поръчаните стоки - Германия и Китай.

От Германия е ясно,че няма да се начислява ДДС и Мито, но от Китай всички стоки над 30 лв подлежат на облагане, до колкото четох в интерент.

Ще си поръчвам от Китайският склад заради по-голямото разнообразие.

НО се съмнявам стоките им да не минават през митницата :) :).  Всичко, което влиза преминава през там. Въпросът е дали, ще те накарат да  плащаш още 1/4 от цената на телефона и да пътуваш 300 км в едната посока за да го освобождаваш от митницата :):) 

е ако поръчваш на едро или с голямо тегло

безплатна доставка до 2 килограма - ясно е че е така, над 2 килограма бери си гайлето

нямам облагане, смартфона ми е за 54,67$

Да внеса малко яснота надявам се, точно от този сайт не съм поръчвал, но няма абсолютно никаква разлика дали телефона ще дойде от USA, Hong Kong, China, Japan, Taiwan или от където се сетиш подразделенията са 2 - ЕС и извън ЕС.
Случаи в нета стотици и все различни, общо взето май опира до късмет, но мой съвет е да не се пише прекалено ниска цена, защото нашите митничари не пасат трева и им е пределно ясно за какво става на въпрос. Има някои търговци (не ползвам тайни диал не знам там дали са на принципа на GB ili AE) които изрично посочват, че ако избереш Seller's shipping method няма да има ДДС за ЕС, изрично си го пишат в описанията. Иначе бих ти препоръчал да мине през български пощи, защото ако не дай си боже ти го спрат БП имат услуга от 1 Юни тази година (от която се възползвах и аз), да те представляват пред митници и да ти освободят пратката услугата излиза около 10 лева без да се разкарваш, без да се занимаваш, само един имейл съм им пуснал с ф-ра и сканирана декларация (която ще получиш по пощата) да те представляват и за 2-3 дена пак си ти пристига в локалната пощенска станция, но ако държиш може и до митници зад автогарата (за София) да отидеш и да си го вземеш лично.

Моят телефон беше писан 80$ и китаеца ми изпрати естествено и фактура за тази сума, извлечения, снимки на покупката от сайта и прочее никой не ми е искал, макар че всички в нета казват да си ги носиш - аз те съветвам да не се буташ сам между шамарите - та за тази сума + услугата на БП ми излезе около 40 лева удоволствието.

Закона за внос на електроника е около 1 страница хванете го прочетете веднъж за винаги в нета навсякъде го пише поне по 10000 пъти, МИТО за GSM и електроника няма ако ще и от луната да я внасяш, плаща се само ДДС.

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Има много варианти. ДОРИ от ибей да купуваш, повечето знаят и предварително те питат каква да бъде сумата в проформата на фактурата, за да може само доставката да се води. АКО е до 45 лв. ( до колкото помня, поправете ме ако не е така ) и до 2 кг. е без мито.

Когато внасях, АКО случайно не искат да се договаряме, правех поръчки на серии за да съм в безплатната доставка и да избегна мито. Свържи се с тях и поискаш в про формата сумата да бъде друга, ще минеш номера. Почти всички продавачи, дилъри и т.н. знаят това, тъй като румънци, ръснаци, македонци и НИЕ пазаруваме по един и същ начин от китай със същите уговорки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.