Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фотоапарат за любител

Featured Replies

Здравейте! Много обичам да снимам и в момента имам Sony DSC-W830. Обичам да снимам пейзажи, портретни снимки и нощни сцени. Искам да си взема по-висок клас фотоапарат и съм харесала CANON EOS 1300D+EF-S 18-55 IS и CANON 1200D EF18-55 III DC. Четох мнения в интернет, но не успях да разбера кой е по-добър или дали има по-хубав фотоапарат в този ценови клас. Ще се радвам ако някой ми помогне за избора.

преди 14 минути, Mancofina написа:

Здравейте! Много обичам да снимам и в момента имам Sony DSC-W830. Обичам да снимам пейзажи, портретни снимки и нощни сцени. Искам да си взема по-висок клас фотоапарат и съм харесала CANON EOS 1300D+EF-S 18-55 IS и CANON 1200D EF18-55 III DC. Четох мнения в интернет, но не успях да разбера кой е по-добър или дали има по-хубав фотоапарат в този ценови клас. Ще се радвам ако някой ми помогне за избора.

Първият е по-нов модел и в кит с по-хубав обектив.

"по-хубав фотоапарат" е много широко понятие, предвид че DSLR са модулни системи, а не монолитен продукт. Може да погледнете и предложенията на Никон в еквивалентния клас - три хиляди и нещо си. Лично смятам, че ако не знаете какво търсите, конкретния модел няма чак такова значение, основната функционалност и получени резултати ще са много близки.

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 13 минути, Mancofina написа:

Аз е присъединявам към горното мнение, 1300 е по-нов модел, съответно има по-добър сензор. И обектива има стабилизация (помага при снимане на тъмно).

Аз не мога да ви препоръчам конкретен Никон, защото снимам и съм по-запознат с продуктите на Канон

• Автор
преди 1 час, capnemo написа:

Аз е присъединявам към горното мнение, 1300 е по-нов модел, съответно има по-добър сензор. И обектива има стабилизация (помага при снимане на тъмно).

Аз не мога да ви препоръчам конкретен Никон, защото снимам и съм по-запознат с продуктите на Канон

А можете ли да ми препоръчате модел на Канон?

преди 1 минута, Mancofina написа:

А можете ли да ми препоръчате модел на Канон?

1300D комплекта от тези, които изброихте

• Автор
преди 5 минути, capnemo написа:

1300D комплекта от тези, които изброихте

Гледам, че има 2 вида CANON EOS 1300D+EF-S 18-55 III DC и CANON EOS 1300D+EF-S 18-55 IS, каква е разликата между тях?

преди 1 час, Mancofina написа:

Много обичам да снимам и ...

Ами започни от това да се научиш да снимаш. Като се научиш да снимаш, няма да питаш какъв фотоапарат ти трябва. Има книги свалят се безплатно от Интернет. Четеш, четеш, пак четеш и после минаваш на четене на английски. На този език пък има всичко. Ако ти е труден и на руски има.
Имай предвид, че по разни форуми много заблуждават умишлено, като ги питаш нещо. Бягай далече от курсове по фотография, това е лъжа и измама.

преди 8 минути, Mancofina написа:

Гледам, че има 2 вида CANON EOS 1300D+EF-S 18-55 III DC и CANON EOS 1300D+EF-S 18-55 IS, каква е разликата между тях?

първия е по-лек обектив (и вероятно е по-евтин). Втория има стабилизация и мисля е малко по-добър оптично. И стабилизацията е много полезно нещо, тя ще ви позволи да снимате от ръка на по-ниски скорости (когато имате нужда от това). Аз бих ви порепоръчал втората комбинация

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Ами започни от това да се научиш да снимаш. Като се научиш да снимаш, няма да питаш какъв фотоапарат ти трябва. Има книги свалят се безплатно от Интернет. Четеш, четеш, пак четеш и после минаваш на четене на английски. На този език пък има всичко. Ако ти е труден и на руски има.
Имай предвид, че по разни форуми много заблуждават умишлено, като ги питаш нещо. Бягай далече от курсове по фотография, това е лъжа и измама.

Белгиец, факти, не голи думи. Кога, кого и за какво съм заблудил някого?

преди 5 часа, capnemo написа:

Аз не мога да ви препоръчам конкретен Никон

Аз мога :) . Nikon D3300 е по-добро тяло отвсякъде. Само като го купувате с китов 18-55 обектив, гледайте да има означението VR в наименованието. Независимо дали е AF-S или AF-P. 

Единствената смислена причина вместо него да се купи Canon 1300D е, ако снимките на свръхшироки ъгли са с голям приоритет, и смятате втория обектив след китовия да е 10-18 IS STM. Nikon просто нямат негов аналог, като качество, възможности, и цена.

ПП. Capnemo - " 1300 е по-нов модел, съответно има по-добър сензор" ?... Някакъв източник на тази информация? От това, което чета, оставам с впечатление, че сензорът е същия като в 1200D (и не само).

преди 3 минути, RudeBoy написа:

....

ПП. Capnemo - " 1300 е по-нов модел, съответно има по-добър сензор" ?... Някакъв източник на тази информация? От това, което чета, оставам с впечатление, че сензорът е същия като в 1200D (и не само).

Това, което видях по разни тестове остави впечатление у мен че матрицата е по-добра (или поне обработката е по-добра). В момента не мога да се сетя за точния източник :)

преди 4 часа, capnemo написа:

Белгиец, факти, не голи думи. Кога, кого и за какво съм заблудил някого?

Госпожата е писала че е била чела мнения в Интернет, това предполага посещаване и на други форуми, този тук не е единственият възможен.
А там на другите форуми много яко лъжат.

• 1 година по-късно...

Да не отварям нова тема, какво бихте ми предложили до 1500лв?на лизинг ще е , ще се снима всичко, видео също ам не е приоритет. 

преди 2 часа, Versace написа:

Да не отварям нова тема, какво бихте ми предложили до 1500лв?на лизинг ще е , ще се снима всичко, видео също ам не е приоритет. 

Ако не знаете разликата между DSLR, безогледална, бридж камера си харесайте нещо от рода на Sony RX10 или Panasonic FZ2000

Ако разберете и осмислите разликата между горните три типа ще сте наясно кой от тях да изберете. И ние можем да ви насочим към конкретни модели

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.